Miért nézik le a liberalisták azokat a konzervatív nőket, akik nem értenek együtt a feminizmussal és eszerint is élik életüket?
Itt legalább 3 olyan kifejezés van, amit nem ártana tisztázni.
Nem mindegy, hogy neked az a konzervatív, ha a férjed rabszolgaként tart, és kuss a neved otthon, és ha megszólalsz véletlenül átesel egy vak komondoron, vagy szimplán _megbeszéltétek_ otthon, hogy az életközösségben való munkamegosztást ti úgy osztjátok be, hogy a férfi 12 órázik, te meg otthon babázol, főzöl, meg festesz.
Utóbbival csak néhány szélsőségesnek van baja, a többieknek csak akkor ha azt gondolod, hogy ez a világ természetes rendje és csessze meg mindenki aki másképp akar élni.
Nem nézek le senkit, aki önszántából választ egy életformát, mégha nekem az nem is tetszik. De ha csak kicsit is arra mersz utalni, hgy a te életformádat kellenne kénszeríteni rám is, akkor nagyon mérges lennék.
Mert nem tudom hogy vagy vele, de általában nem azt szoktam itt olvasni, hogy takarodjak dolgozni, hanem azt, hogy menjek szülni, mert az a dolgom.
"a liberálisok"
a liberálisok= minden liberális, vagy legalábbis a túlnyomó többségük
Oké? Akkor használd az A liberálisok kifejezést, vagy az A nők, A konzervatívok, A pirézek, stb. ha jó okod van azt gondolni, hogy legalább a csoportnak olyan 70-80%-ára, de inkább többre igaz az állításod.
Ja igen, és nem liberalisták hanem liberálisok. És amúgy kiket tekintesz liberálisoknak, konzervatívoknak és mit tekintesz feminizmusnak? Mert hogy ezek ma nem olyan nagyon egyértelmű fogalmak. Főleg mostanában a feminizmus.
#7 egyetértek veled. Viszont én veled ellentétben mindig azt hallgatom, hogy dolgozni* márpedig kötelező és a "háztartásbeliség" mekkora naplopás. Úgy látszik, az ember hajlamos hamarabb észrevenni azt, ami őt támadja - ami egyébként logikus jelenség.
*dolgozni alatt a mai definíció alatti munkát értem, ma már nem nevezik munkának, ha a feleség háttérből segíti a férjét, és/vagy ha otthon előállít hobbiból portékákat, amivel kereskedik. Nagypapám például vízvezetékszerelő volt és amíg ő elvégezte a fizikai munkát, nagymamám megcsinálta neki a számításokat és a papírmunkát/adminisztrációt. Ha pedig nem a háztartást vezette, akkor szappant főzött és ez jelentős összegű pénzt hozott a házhoz. Nekem ez az életmód tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!