A Star Wars: Ébredő erő c. filmben a az Első Rendet szándékosan a náczikról mintázták?
"Nem Lucas írta a forgatókönyvet?"
Dehogy, JJ Abrams és Lawrence Kasdan.
Amúgy valamilyen szinten érthető, hogy ennyire Új remény koppintás lett, elvégre a második trilógia első részeként a Bajlós árnyak (egyéb dolgok mellett persze) rengeteg kritikát kapott azért, hogy túl "más" volt az eredeti trilógiához képest. Túl letisztult, túl gyerekes, túlságosan a látványra próbált építeni, stb.
Valószínűleg ezért próbálták visszafogni maguk Abrams-ék, na meg az első Disney film esetében nyilván tartottak tőle, hogy egy túlságosan új irányt vegyenek.
Aztán visszafogottságukban sikerült átesniük a ló túloldalára, amikor is már annyira nem mertek újítani, hogy az új szereplők rövidke bemutatásán, és egy régi búcsúztatásán kívül gyakorlatilag tényleg csak egy remake-et kaptunk...
Szóval nem Lucas volt az elkövető, jó tudni.
Pénzért bármit. Gondolom volt az a pénz, amiért eladta a jogokat a Disneynek.
Visszatérve Hollywood álszentségéhez.
Az Éhezők viadala c. könyvben a bűnös város (Capitol) képviseli a gazdag, de a szegényekkel közösséget nem vállaló, dekadens, csili-vili, felszínes, hedonista amcsi nagyvárost. A gazdag, kizsákmányoló nyugat vs elnyomott, kizsákmányolt harmadik világ relációja figyelhető meg.
A befejező filmekben ezzel szemben náci-parádé remake-et csináltak.
Hát igen, ciki volt Hollywoodnak, hogy pont róla, a romlottságáról készít görbe tükröt az írónő. Szánalmas.
"Pénzért bármit. Gondolom volt az a pénz, amiért eladta a jogokat a Disneynek."
Hát van az a pénz, 4 milliárd dollár azért elég szépen hangzik :D
4 milliárd dollár az kb 1100 milliárd forint.
Ennyi pénzből olimpiát lehet rendezni.
Lucas az életművét odadobta pénzért, gondolom tudta milyen merényletre készül a Disney a Star Wars ellen.
Biztosan nem nyomorgott, nem kenyérre kellett neki a pénz.
Add a zsét, oszt utánam az özönvíz.
" gondolom tudta milyen merényletre készül a Disney a Star Wars ellen."
Azért ez erős túlzás. Amikor eladta, még bőven nem volt végleges forgatókönyv.
Azt meg pláne túlzás lenne állítani, hogy Disney = rossz. A Marvel Entertainment-et is megvette 2009-ben, és amit kaptunk arra aligha lehet panasz. Még ha egyik másik film érezhetően gyengébb is lett a többinél, az összkép azért elég meggyőző.
A Star Wars esetében sem lehetne mondani, hogy ennyi telne a Disneytől. Rosszul álltak hozzá, elszúrták, ennyi. Nem kell azért összeesküvéseket sejteni a háttérben, sem alábecsülni őket.
Én a magam részéről reménykedem benne hogy tanultak a hibájukból, és a VIII. részben ki merik hozni magukból, amit lehet ;)
Hogy Lucas miért adta el, az persze már egy más kérdés. Lehet hogy csak egy kapzsi vénember lett így öregkorára, de az is hogy egyszerűen csak belefáradt, vagy már nem érdekli, vagy csak pletyka szintjén ugyan, de olyat is hallottam, hogy ha ő vágna bele egy új trilógiába, fél hogy nem érné meg a végét, stb.
"Én a magam részéről reménykedem benne hogy tanultak a hibájukból, és a VIII. részben ki merik hozni magukból, amit lehet ;) "
Majd biztos kapunk egy Birodalom visszavág remake-t :D
Hát, volt egy ilyen hír, ami amúgy szerintem úgy kamu, ahogy van, de azért kíváncsiságból elolvastam:
Nem tudom melyik lehetőségtől dobnám el jobban az agyam, a Rey = Anakin ötlettől, vagy ha tényleg csak egy Birodalom visszavág remake lenne ><
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!