A Star Wars: Ébredő erő c. filmben a az Első Rendet szándékosan a náczikról mintázták?
# 11/11 Időpont ma 15:49
Tanulj már megy magyarul...
# 13/13 Időpont ma 16:10
Pont nem ezekre gondoltam. De annyiban igazad van, bunkózni akarok. Nincs tagolás, nincs felépítés. Nincsen íve a mondataidnak. Egyszerűen rossz olvasni. Nem szépirodalmat várok itt, de azért a központozás, a tagolás, és az érthető írás nem nehéz. Mobilról sem.
"nekem hitler meg a nácik ugranak"
Pont ez a baj. Egy ilyen szervezetet sehogy se lehet anélkül kivitelezni, hogy ne ez legyen róla az első dolog, ami beugrik. Bár a mostani film amiben csak tudta másolta az elődöket, így erre nem is volt esély.
Már a legelső Star Wars-filmek is ebben a szellemben születtek meg.
A fegyverek második világháborús német típusok átalakításai futurisztikussá, MG-34 (DLT-19), Stg-44 (A280C), Mauser C95 (DL-44) - bár ez utóbbi első világháborús, de a másodiknak is szereplője volt. Ez nem valamilyen titok felfedése, hivatalosan van így.
Még 8-10 éve talán a Fókuszban volt egy Star Wars birodalmi hajólegénységi cosplayes, aki azt mondta, általában mindenhol, ahol megjelennek, tévesen Wehrmacht tisztekkel azonosítják őket.
Azt sem hiszem, hogy egyedül nekem juttatná eszembe Darth Vader sisakja a Stahlhelmet - és maga a neve is germán nyelvek keverékéből adja ki a Sötét Apa szót.
Az új filmben az "Első Rend" zászlaja pedig már ennyire sem burkolt jelképátvitel. Egy filmkritikus ezt pozitívumként hozta fel, mondván, sokkal nyíltabban beszél azokról dolgokról, amikről eddig is. Számomra viszont ez az agresszív politikai célzat ront bármely film élvezhetőségén.
A jó öreg Disney mindig tudja, hogyan kell valamit hazavágni.
A Zootropolis nevű, gyerekek számára készült rajzfilm vetekszik Goebbels propaganda filmjeivel. Hányinger.
Vagy, a Szovjetunióról.
Az első Star Wars filmeket a hidegháború idején készítették.
A németeken kívül, a szovjeteknek is ilyen katonás, militarista, stílusuk volt.
Igen.
Egyébként az egész Galaktikus Birodalmat a nácikról mintázták még 1977-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!