Hogyan kellene az országot felvirágoztatni, a rasszizmust és az erőszakot visszafogni?
Aki rasszista módszerekkel gondolja ezt , az ne is írjon.
Érdekelne , hogy ki hogyan képzeli az ország "megjavítását és felvirágoztatását" továbbá a cigányok vs. magyarok probléma orvoslását
14 éves fiú
"Valamilyen megmagyarázhatatlan belső
indíttatás alapján, ösztönösen és állandóan vonzódtam a cigány gyerekekhez, s ragaszkodom
hozzájuk azóta is egyfolytában, annak ellenére, hogy nem vagyok cigány."
Az írónak csak annyit, hogy látogasson el Ózdra, aztán fejezze ki vonzalmát...Hamar vonzónak találnák ott őt is( a pénztárcáját meg a mobilját no meg az ékszereit)
,,Rasszista módszerek"... atyaég, már a 14 évesek is ilyen közhelyekkel dobálóznak! -.-
Amúgy ha okosodsz egy pár évet, letisztul majd, hogy kik mondják kikre a ,,rasszista" jelzőt, miért, és ez mennyiben felel meg a valóságnak.Szóval a média nem szentírás.
A kérdésedre nehéz lenne válaszolni, mert senki sem tud átfogó, és mindenre kiterjedő megoldást, ,,felvirágzásról" meg ne is beszéljünk. :(
15:54!
A munkaképes cigányok 85-90 %-a munkanélküli. Ki indult el azon az úton, kikre értetted?
Ha segélyből jobban megélsz, mint minimálbéres munkából, Te elmennél dolgozni? Ugye, hogy nem! Ők sem mennek.Ezen kellene változtatni. ma már ők is ragaszkodnak a 21. századi technikai fejlődés kínálta anyagi javakhoz és az ehhez köthető felemelkedéshez (internet, mobil stb.) és erről már nem is akarnak lemondani. Ha beindul a gazdaság fejlődése, versenyképes béreket kínáló munkahelyek jönnek létre, amelyek felszívhatják a normális cigányság zömét is. Ezt kell megfelelő oktatáspolitikával alátámasztani és akkor van esély a cigánykérdés számunkra és számukra is előnyös megoldására.
A Jobbikos agyatlan gyűlöletszítás és erőfitogtatás mit ér el? Polgárháborút? Független Cigányisztánt É-M.o. és DK. Szlovákia részeiből? Ez kell nektek?
"Ha beindul a gazdaság fejlődése, versenyképes béreket kínáló munkahelyek jönnek létre, amelyek felszívhatják a normális cigányság zömét is"
Ezt komolyan mondod? Előszöris 25 éve dolgozom, igaz, hogy nincs felsőfokú végzettségem, mert még nem végeztem el a főiskolát, de folyamatban van. Érettségim van, középfokú számtech szakmám, középfokú nyelvvizsgám és rengeteg elvégzett tanfolyamom. Még én sem kapok és fogok kapni egy jó darabig versenyképes fizetést, a cigány, akinek szinte a 8 általánosa sincs, vagy éppenhogy megvan, szerinted mennyit fog kapni, ha elmegy véletlenül dolgozni, vagy ha egyáltalán lesz olyan, aki alkalmazza? A technikai vívmányokhoz tudom, hogy ragaszkodnak, mert nagyon sok embertől elvették már az utcán a mobilt és az mp3 lejátszót. Soha nem fog felemelkedni a cigányság, mert ennyi idő alatt, aki akart az felemelkedett. A II. világháború után szinte mindenki a nulláról volt kénytelen indulni és mégis eljutottak valahova. Az én nagymamámék 1 szoba-konyhában éltek 6-an. Mégis normális, tanult gyerekei lettek. Nehogy azt hidd, hogy amikor az én anyukám felnőtt, akkor mindenki dőzsölt. Anyukám is szegény volt nagyon gyerekkorában. Dolgozni kellett mennie, csak éppen Ő munka mellett tanult. 2 gyereket szült nem 12-t és a gyerekei mellett is tanult. Most felsővezető, elmúlt 65 éves és nyugdíj mellett még mindig dolgozik. Ja és persze Ő semmit nem kapott az államtól. Se segélyt, se ingyen lakást. Aki akar az tesz magáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!