Miért éltetik sokan Orbánt, hogy kizavarta a menekülteket?
Ne mondd, hogy a "félremagyarázza Dublint" alatt nem értetted, hogy félremagyarázod a dublini egyezményt!
A hk miatti orrhúzás jellegzetes reflex, mutatja, ki vagy. És mutatja, miért magyarázod félre a dolgokat.
#18as, #22es 69%-os kommentelő, a kölni témában én vitatkoznék Veled. Bár részben egyetértek. Szerintem szükségtelen tabusítani a Kölnben történteket. Azzal együtt sem, hogy igazad van, itthon is jócskán van mit a tejbe aprítanunk piti bolti lopástól nemi erőszakon, gyilkosságon át drogcsempész üzletekig és akkor csak a legtriviálisabbakat említettem. Ez viszont rögtön kettő dologra mutat rá.
Egy; szinte már közhellyé váló sablon a menekült- és bevándorlóellenes propagandában, hogy jönnek a hordák és megerőszakolják az asszonyainkat. Bár ez a középkori megfogalmazás több formai és tartalmi problémát rejt, de erre itt és most nem térek ki. Ez a riadt kinyilatkoztatás azt sugallja, mintha a nemi erőszak egy egzotikus, elszigetelt jelenség lenne, amit kimondottan a bevándorlók követnek el. Ilyenkor sokan megfeledkeznek arról, hogy hazánkban milyen gyomorforgató és felháborító bűntények történnek. Érdekes, vagy talán inkább árulkodó, hogy a bevándorlók visszás cselekedeteit a gombamód szaporodó bulvársajtó és a közmédia mintha élénkebben exponálná, mint azokat a bűntényeket, amiket magyarok követnek el magyarok ellen.
Kettő; ahogy a holokauszt nem relativizálható, úgy a kölni szilveszter sem relativizálható a magyar kriminálhistória függvényében. Az a tény, hogy itthon is létező jelenség a nemi erőszak, nem engedi meg és nem is kicsinyíti le a szilveszteri történtek súlyát. Amíg Magyarországon gyakori, de egyvonalú eseményekként történnek erőszakos esetek, addig pár hete Kölnben egy tömegrendezvényen, kvázi ünnepi alkalomkor párhuzamos eseményekként többszáz eset történt. Ilyenre hazai példát aligha tudsz mondani. Amikor azt írtam le, hogy a kölni esetekhez méreteiben hasonló eset Magyarországon nem történt volna meg, akkor erre gondoltam.
Az említett Kósa-Lázár kinyilatkoztatásból ott is kilóg a lóláb, hogy a menekültekből és bevándorlókból álló embertömegek jelenleg is ezerszám haladnak át a Szerbia-Horvátország-Szlovénia vonalon, mégsem tudok arról, hogy Köln akár részben, akár egészben, akár kicsiben, akár nagyban megtörtént volna Belgrádban, Zágrábban, vagy Ljubljanában. Ezeknek az országoknak egymással határos vonalain tudtommal nincsen kerítés. És nem történt hasonló eset ezúttal Párizsban sem. Egyesek szervezett akciót látnak a Németország-Svájc-Ausztria-Svédország megoldásban, de bizonyíték nincs.
#19, #20, #23 60%! Látom, eltévedtél. Gyújtok egy lámpást és elmondom, mi volt a problémám a kommenteiddel. Bár Te nem tetted meg, én megtisztellek ezzel. A kommenteid rendszerint rövidek, tartalmuk pedig kevés és kisszerű. Így elég könnyű azokat kielemezni és értelmezni. A stílusod támadó és sértett, pedig senki nem bántott Téged. Ha teszel egy mondjuk úgy, szúró megjegyzést és azt nem támasztod alá érvekkel és akár egészen rövid magyarázattal, az még elég soványka, és igaza van 69%-os kollegának, ez ebben a formában kötekedés. Ha viszont megindoklod az állításaidat, abból még egy építő vita is kialakulhat. Ahhoz viszont előbb tükörbe kéne nézned, összeszedned Magad, az indulatokat félretenni, szembenézni azzal a ténnyel, hogy ember vagy és rendelkezel a tévedés képességével is, és némi mértékadó tudásanyagot felszippantani. Addig pedig hálás lehetsz a GYK-nak, hogy Rád bízza kis színes kezecskéit. Kár, hogy Neked még csak ennyi van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!