Az egy- vagy többkulcsos adórendszert gondolod jobbnak?
Figyelt kérdés
Az én véleményem az, hogy a többkulcsos adórendszer társadalmilag igazságosabb, és egyensúlyba hozza az emberek közötti vagyoni különbségeket.
Ezzel ellentétben az egykulcsos adórendszer stabilabb, és kevesebb macerával jár. Kedvezőbb a befektetők számára, de nem képes csökkenteni, max. növelni a szegények-gazdagok közötti szakadékot.
Én az előbbi mellett teszem le a voksomat, mondván, hogy működő társadalom működő gazdaságot képes generálni magának.
Sehogy se értem, hogy hol igazságos az, hogy valaki befizet 200ezer forint adót, más befizet 20ezret és még mindig az a szarszemét aki 200ezret fizet, mert mért nem fizet kétszer annyit és vesz ő is 100Ft-os gépsonkát a tegnapi kenyér mellé...
2016. jan. 20. 17:05
3/17 anonim válasza:
"Én az előbbi mellett teszem le a voksomat, mondván, hogy működő társadalom működő gazdaságot képes generálni magának"
Románia, Magyarország,Szerbia Belorusszia vagy Oroszország működik jól szerinted?
2016. jan. 20. 17:07
4/17 anonim válasza:
Egy jól megtervezett többkulcsos jobb. Nem olyan kell amit itt a sok paraszt akar, hogy aki többet keres a minimálbérnél az 50%-ot fizessen be, hanem egy olyan pl, hogy havi 500-600e alatt 15-16% Felette meg 20% körüli
2016. jan. 20. 17:08
5/17 anonim válasza:
Az egykulcsos jobb, mert a hanyatló nyugaton többkulcsos van.
2016. jan. 20. 17:16
6/17 anonim válasza:
Én egy normális többkulcsos rendszert támogatnék.
2016. jan. 20. 17:22
7/17 anonim válasza:
Szerintem egy normális, ésszerű többkulcsos jobb lenne. De mivel a mi drága kormányaink döntéseire és azok kivitelezéseire egyik sem igazán jellemző, maradjon az egykulcsos.
2016. jan. 20. 17:27
8/17 anonim válasza:
Én is egy jól megtervezett többkulcsosra szavazok, szerintem ez kompenzálná azt a tényt hogy a kevesebbet keresők a fizetésük nagyobb százalékát költik el rezsire, nem mintha jobban befűtenének.
2016. jan. 20. 17:49
9/17 anonim válasza:
A többkulcsos szinte minden szempontból jobb, jobb a gazdaságnak, és igazságosabb a társadalomnak is.
2016. jan. 20. 17:50
10/17 A kérdező kommentje:
2-es!
"szar szemét" megnevezést nem használtunk. Az általános az, hogy aki 200 ezret adózik, az többszörösét szerzi meg. Ezt a fizetését pedig a társadalom adja meg. Ha nem lennének a 20 ezret adózó emberek, nem lennének olyanok sem, akik életben tartanák a magas fizetését. De ez csak egy meglátás a sok közül, nem feltétlenül nekem van igazam.
3-as! Szerintem félreértettél...én a progresszív adózást pártolom, nem a Kelet-Eurpóai országokra jellemző egykulcsos megoldást.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!