Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért menekülnek Magyarországr...

Miért menekülnek Magyarországról százezrével a fiatalok Nyugatra?

Figyelt kérdés
Nem otthon kéne építeni az országot inkább?
2016. jan. 12. 08:46
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

"Áruld már el,hol élsz te,ahol egy 1,5szobás lakás havi 705 euró,de egy minigarzon is 500...."

Ausztria. És ne kezdj el etetni hogy bezzeg te 200 euróért bérelsz gyönyörű lakást itt meg ott..

Hasonló bérszínvonalú országban biztos nem.

Hát komám,ha te ennyiért bérelsz a fent megadott paraméterekkel lakást ausztriában akkor téged úgy levettek mint a nagykabátot!

Azt ugyan nem írtad melyik város,de ennyiért igazán nagy városok belvárosi részén lehet találkozni ilyen árakkal,de ne marháskodjunk már,hogy másfél szobás lakás 750 euró........ugyan már!

Azt még lehet tudni,hogy mit dolgozol meg mennyiért?

2016. jan. 12. 18:57
 42/48 anonim ***** válasza:

"Én viszont inkább vennék egy tanyát és ha nehezen is, de lennék önnfentartó gazdálkodó, vagy tényleg külföld..

"

100%-os öngondoskodás nem megvalósítható.

Én nem akarok nomád körülmények között élni.

Viszont annak örülnék,ha elterjednének pl a napkollektorok,nem kellene a gázért fizetni pl.

És nem szennyeznénk a környezetet tovább.

Szerintem baromi gáz,hogy a 21.században még mindig arra törekszünk,hogy miből lehetne pénzt csinálni,ahelyett,hogy azt néznénk,hogyan lehetne minél kevesebb energiabefektetéssel,több dolgot előállítani.

Ez az öngondoskodósdi is csak valami falanszter-szerű társadalomban lenne megvalósítható.

De az embereknek nem kell ez sajnos.

Pénz,pénz,pénz.

Képesek méregdrága lakásokat,autókat,ruhákat,ékszereket venni csak,hogy mutogassák másoknak,hogy ők kik.

Közben az Armani öltönyben eltemetett fickó is ugyanúgy lebomlik egyszer,mint akit "gazdaságos" öltönyben temetnek el.

Bolond az emberiség.

2016. jan. 12. 21:43
 43/48 anonim ***** válasza:

A vita meddő és nem a lényegről szól. Ráadásul (vagy éppen azért, mert nem arról szól?) a válaszokat a legtöbben félreértik. Problémát megoldani úgy, hogy nem figyelünk a másik mondandójára, szavakba kötünk bele, a lényegi mondandóval nem törődünk, nem lehet. Vitázni se.

Lehet, hogy a kérdező már többször kérdezett ilyesfélét. Nyilván, mert ez foglalkoztatja legjobban, és eddig nem kapott rá választ. Vagy kapott, de nem értette meg. A jó válasz eléggé összetett, nem tudom, elég-e itt a hely rá. De azért elgondolkoznék azon, miért mennek olyanok, aki "itthon is vinnék valamire". Miért jönnek haza olyanok, akik itthon se viszik semmire. És miért nem viszik. Mi a szemléletbeli különbség, és miért nehéz vele azonosulni. Aki ezekre megsejti a választ, nagyjából tisztába is jött a kérdés miértjével. De annyit még hozzátennék: a probléma nem pusztán magyar, még csak nem is Kelet európai. Világprobléma, és nem véletlenül.

2016. jan. 13. 10:34
 44/48 anonim ***** válasza:

10.34.

Egyetértek. Legelőször tisztázzuk a "valamire vivés" definícióját. Mit értünk az aéatt, hogy valaki viszi valamire, és miért pont azt.

És hogy a morális dolgok hogyan számízzaznak bele.

Mint ahogy az iskolában régen jegyeket kaptunk a szaktárgyakból, és még magatartásból és szorgalomból is, de az semmibe nem számított bele.

Pedig kiből lett jobb ember, aki segített a többieknek, de nem volt elég okos, hogy tovább tanuljon, vagy az okosból, aki észre sem vette, hogy mások is vannak körülötte.?

És ki vitte többre, az okos, vagy a segítőkész? Persze tudom, volt, aki mind a kettő volt , vagy egyik sem; de azért talán el lehet képzelni, hogy mire gondoltam; remélem.

2016. jan. 13. 18:40
 45/48 anonim ***** válasza:
34-es: elég sok olyan szakma/munkakör is van, amit távmunkában is lehet végezni, pl. grafika, informatika, tervezés, 3D modellezés, adatrögzítés, menedzsment, írás, fordítás stb, tehát akárhonnan végezhető...
2021. dec. 7. 22:25
 46/48 anonim ***** válasza:
Az adatrögzítés, az tényleg. Kiviszi a teherautó Brügözdre az űrlapokat, megtöltik a lakást az ablakon át, és az otthon dolgozó a szomszédból átnyúlva viszi be a gépbe. :D
2021. dec. 7. 22:38
 47/48 anonim ***** válasza:

Utolsó, itt olvastam, de biztos te tudod jobban:

[link]

2021. dec. 7. 23:17
 48/48 anonim ***** válasza:

"de biztos te tudod jobban"

Igazad van.

2021. dec. 8. 08:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!