Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért menekülnek Magyarországr...

Miért menekülnek Magyarországról százezrével a fiatalok Nyugatra?

Figyelt kérdés
Nem otthon kéne építeni az országot inkább?
2016. jan. 12. 08:46
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
76%

Azért, mert ott jobb a fizetés, magasabb életszínvonalon lehet élni.

Magyarországon igen rossz a fizetés.

Kivéve, hogyha menedzser vagy, vagy magánpraxisos orvos.

2016. jan. 12. 08:59
 2/48 anonim ***** válasza:
97%

Otthon?

Nem inkább itthon?

Te hol vagy?

2016. jan. 12. 09:00
 3/48 anonim ***** válasza:
37%

Tán mert élhetetlen az ország?

Nézd csak meg a netadó elleni tüntetések társadalmi reakcióját - a mocskos bölcsészektől kezdve az amerikai bértüntetőkön át a CIA bérelte hazaárulókon keresztül minden voltak akik kimentek. Ekkora társadalmi ellenszélben minek próbálni bármit is csinálni?

De csak nézd meg a fidesz támogatottságát - még mindig toronymagasan vezetnek, ergo a nép egy viszonylag tekintélyes részének ez jó, a maradéknak szintén, mert nem akar tenni ellene. Akkor mit építsünk? Amíg a lakosság erősen támogatja hogy a szemét is kilopják, addig hova lehet építkezni?

Én inkább a saját és a családom életét építem, akik igénylik is, mert szeretnénk jól élni, és nem nyomorogni meg álmodozni arról, hogy majd 50-60 éves koromra büszke tulajdonosa leszek egy addigra 80-90 éves düledező panelházi lakásnak (esetleg reménykedhetek, hogy a szüleim lesznek olyan "rendesek" és megörökölhetem az ő panelházi lakásukat - ez szintén nem éppen emberséges verzió nekem).

Azért itt kint vannak perspektívák, lehetőségek, megfizetik a munkámat (úgy, hogy abból meg tudunk élni, tervezhetünk gyereket vállalni és még lehet spórolni, félretenni belőle) - ugyanezt Magyarországon nem mondhattuk el magunkról.

2016. jan. 12. 09:01
 4/48 anonim ***** válasza:
87%
Ilyen kérdést normális ember nem tesz fel, aki meg nemnormális, az úgy sem fogja megérteni, bármit is válaszolunk neki.
 5/48 anonim ***** válasza:
78%

1. Anyagi okokból (Főként)

2. A morál, és a közhangulat miatt: Ilyen kicsinyes, gyülőlködő, intoleráns, irigy stb népet nehéz találni a világon mint a magyar

3. Öt ft. -tal több van, biztos loptál .....feljelentelek te szemét...

Ez a Golden Glob-os gyülőletkampány megmutatja, hogy milyen igazából az átlag magyar

Ha valaki sikereket ér el nem teljesítménnyel akarja túlszárnyalni, hanem alattomosan lenyomja, és így máris ő lesz felül!

Miért nem lehet örülni a honfitársunk sikerének!? Miért kell rögtön áskálodni, fúrni stb..

Egy jó tanács: külföldön se kezdj magyarokkal, mert rosszul jársz!!!

6/48 anonim ***** válasza:
90%

3. Válaszoló!

Netadó tüntetés: Szerinted bértüntetők voltak? Akkor szerinted minden a legnagyobb rendben van?

Gyakorlatilag minden társadalmi rétegbe belemart ez a kormányzat. De ugye nem gondolja senki, hogy a néhány száz/ezer ft. -os netadó miatt mentek ki? Inkább azért, mert minden megnyomorított réteg ekkor talált alkalmat a tiltakozásának a kitöréséhez!

2016. jan. 12. 09:07
 7/48 anonim ***** válasza:
15%

"Ez a Golden Glob-os gyülőletkampány megmutatja, hogy milyen igazából az átlag magyar"

Katinka példája szerintem jobb.

Arra még azt sem lehet ráfogni, hogy mocskos zsidóóó!!! és mégis csak gyűlölik őt.

Bár lassan szerintem az lesz belőle, ha sokat ellenkezik Nemzetünk Nagyjaival.

2016. jan. 12. 09:09
 8/48 anonim ***** válasza:
15%

Ne legyél már annyire értetlen.

2016. jan. 12. 09:10
 9/48 anonim ***** válasza:
91%
Nem menekülnek. Élnek a jogaikkal. Ha a törvényi feltételek és személyes felkészültségük lehetővé teszi, miért ne mehetnének külföldre dolgozni?
2016. jan. 12. 09:43
 10/48 anonim ***** válasza:
90%

Nekem is elment jó pár ismerősöm.

- Akik szakmunkást is alig végezték el, ha egyáltalán elvégezték, itthon gyártósor mellett robotoltak. Nekik nem gáz külföldön mosogatni, takarítani. Mondjuk belőlük már sokan visszajöttek, mert azért mégiscsak az itthoni környezet kellemesebb. De közülük sokan megváltoztak, rájöttek, hogy a munka mindenhol munka. Akik párként mentek ki, azok sokat tudtak félretenni, hazajöttek, vettek lakást és most itthon élnek tovább.

- Akik nem akartak dolgozni, csak nagy pénzre vágytak, gondolták, külföldön majd szerencsét csinálnak. Na ők azok, akik dolgoznak kicsit, aztán nem, aztán elköltöznek másik országban, ott is kicsit dolgoznak, aztán megint nem.

Szóval azért nem leginkább azok mennek el, akik normálisan élnek.

Olyan nem ismerek, aki szeretne külföldön élni. Van egy kettő, aki hangoztatja, de szerintem csak magukat nyugtatják, mert mindig hazajönnek, nem bírják sokáig kint.

Egyetlen egy ismerősöm van, aki úgy ment ki, hogy normális, jó munkára, ő szeret is külföldön élni és nem szándékozik hazaköltözni.

2016. jan. 12. 10:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!