Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért menekülnek Magyarországr...

Miért menekülnek Magyarországról százezrével a fiatalok Nyugatra?

Figyelt kérdés
Nem otthon kéne építeni az országot inkább?
2016. jan. 12. 08:46
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
30%
Mert beveszik azt a süket dumát, hogy semmit sem lehet tenni. Mert a csapból is ez folyik, hogy tényleg ne tegyenek semmit. Mert a süket duma hatására azt is elhiszik, hogy itt nem lehet összefogni. Mert tönkreteszik az oktatási rendszert, miáltal nő a butaság, és hovatovább az ostobaság a norma. Mert ilyen helyzetben az egyén arra gondol, hogy élete túl rövid ahhoz, hogy sok sok év alatt, a butaság elleni rettenetes küzdelem árán, majd picivel jobb legyen neki. Nem. Aki képes rá, egyenleget von, és bár sok ellenérv van, mégis a külföldet választja, mert ott a szimpla egoizmus az úr, azaz érvényesülhetsz, ha van eszed, megérted, miként kell ott viselkedni, be is vállalod ezt. Ekkor a többi békén hagy, szemben az itteni helyzettel, ahol kinézik a szádból a falatot is, mert aki maradt, azok többségének összesen ennyire telik. Az a kevés meg, aki itt is viszi valamire, ezt erősen titkolja, nehogy kikezdjék.
2016. jan. 12. 10:09
 12/48 anonim ***** válasza:
89%
Egyszer szeretnék olvasni őszinte számokat, hogy mi mennyire éri vagy nem éri meg, de nem hiszem, hogy valaha ez összejön. :)
2016. jan. 12. 10:11
 13/48 anonim ***** válasza:
69%

"Miért menekülnek Magyarországról százezrével a fiatalok Nyugatra?"

Én nem látok a zöldhatáron átszökdöső, az autóúton hordákba verődve vonuló, autókat dobáló, helyieket zaklató, erőszakoskodó magyar fiatalokat. Főleg több százezret.

Ti igen?

2016. jan. 12. 10:20
 14/48 A kérdező kommentje:

Én is egy Nyugaton élő fiatal vagyok, de mennék már haza.

Nem sikertörténet az enyém se, de a spórolt pénzből legalább a magyar vidéken adnak egy kis lakást, itt egy kutyaólra se lenne elég.

Ha itt maradok akkor a permanens bérlakás a kilátás.

Ugyanúgy semmi kilátás ingóságokra meg semmire, és ez csak az anyagi része.

Aztán ott van a lelki vetülete a dolognak. Lenéznek, ha nem is nyíltan, de te ott asztal alatti kutya lehetsz, nem több.

Dolgozol ,megtűrnek és nagyjából ennyi.

Én ezért úgy szoktam mondani, itt jobban élek mint egy átlagos magyar munkás, viszont itt nem vagyok polgár.

Otthon pedig még ha szegényebb ember is leszek, legalább polgár leszek.

A másik mottóm : szegény otthon is lehetek.

2016. jan. 12. 10:28
 15/48 anonim ***** válasza:
69%
15: Ezzel sokan vannak így, és sokan nem gondolnak rá, amikor elmennek, hogy ott nincsenek gyökereid, nincs semmid, nincsenek emlékeid, nincsenek kapcsolataid, gyerekkori ismerősök, család, senki. Nem tudsz úgy gyökeret verni, mint aki abban a kultúrában nőtt fel. Sok ismerősöm menekült haza, mert annyira ki készült idegileg, depressziós lett.
2016. jan. 12. 10:30
 16/48 anonim ***** válasza:
92%
Én csak azt nem értem, hogy ha itthon ilyen jó, akkor minek mentél el?
2016. jan. 12. 10:55
 17/48 A kérdező kommentje:

Nem azt mondom hogy otthon olyan jó lenne, hanem hogy máshol se sokkal különb.

Itt is kapitalizmus van és a megélhetésért dolgozik a legtöbb ember, még ha kicsit jobb is az a megélhetés.

Én véletlenül kerültem ide, semmi szándék nem volt benne.

2016. jan. 12. 10:57
 18/48 anonim ***** válasza:
62%

Nyugaton nem akarnak lakást venni az emberek.

Ott bérlakást fizetni nem hatalmas költség a fizetésekhez képest,mint itthon.

Vidéken meg minek akarsz te élni?

Se élet,se munka.Hiába van neked olcsó lakásod vidéken.

2016. jan. 12. 11:08
 19/48 anonim ***** válasza:

Te már máskor is tettél fel kérdést, nem?

Valami dereng ilyen okos gyerekről, aki külföldi munka után a vidéki Magyarország szivárványos mesevilágába akar költözni. :D

2016. jan. 12. 11:18
 20/48 A kérdező kommentje:

"Nyugaton nem akarnak lakást venni az emberek.

Ott bérlakást fizetni nem hatalmas költség a fizetésekhez képest,mint itthon. "

Inkább nem tudnak.

Egy normális 1,5 szobás, napfényes, erkélyes, normálisan felszerelt panel zöld övvezetben itt 750 euró rezsivel.

Egy apró garzon ami megfelel max 1 főnek, 500 euró, legalább.

Én valahogy nem látom a nagy olcsóságot, pedig ez még csak egy vidéki város.

2016. jan. 12. 11:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!