Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Sokan a romák miatt adnak...

Sokan a romák miatt adnak ősmagyar neveket a gyerekeiknek?

Figyelt kérdés

A környezetemben, az újszülött gyerekeknek kb 90 százalékának valami ősmagyar nevet adnak a szüleit.

Nem régies nevet, mint a Béla vagy az Irma, hanem ősmagyar neveket.

Bendegúz,Hunor,Zsombor, Déva....stb.Ilyenek vannak a környezetemben.

A cigányok meg Mercédesznek, Alehandronak...stb nevezik a gyerekeiket általában.Szeretik a jól hangzó külföldi neveket.

Egyik barátnőmnek mondtam, hogyha lesz fiam, akkor Kevinnek akarom elnevezni.

Erre ő: "Normális vagy?A cigányok szoktak ilyen neveket adni a gyerekeiknek.Az enyém Levente lesz"

2015. dec. 29. 13:32
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
[link] látom sikerül rossz linket beraknom
2015. dec. 29. 14:25
 32/45 anonim ***** válasza:
2015. dec. 29. 14:27
 33/45 anonim ***** válasza:
" egyedüli parasztételek, amelyek a 19. században a polgári és a nemesi konyhában teljes mértékben létjogosultságot szereztek." ez nem azt jelenti, hogy akkor találták fel, hanem hogy akkor kezdett elterjedni a városokban a polgárság és nemesség körében. "Az 1790-es évekig valószínűleg a marhahús volt jellemző" az évekig szó azt jelenti, hogy már korábban is fogyasztottak ilyen típusú ételt.
2015. dec. 29. 14:29
 34/45 anonim ***** válasza:

[link]

"Az alföldnek köszönhetően a gulyás már a középkorban felütötte fakanalát, amikor is a rengeteg szürkemarha még bőségesen ellátta a csekély nép arányt. A fém bogrács már a 17. században is jelen volt, így a parasztok abba dobáltak bele mindent, ami ehető."

2015. dec. 29. 14:33
 35/45 anonim ***** válasza:

"Igen. Folyamatosan olyan kijelentéseket teszel, ami arra enged következtetni, hogy valami bajod van a magyar emberekkel."

Akik olyanok, mint te, azokkal minden normális embernek baja van, mivel nem akarnak ezer évvel ezelőtt élni valami idealizált, középkori képzeletvilágban, ami a ti agyatokban dereng a nagy köd között.

2015. dec. 29. 14:33
 36/45 anonim ***** válasza:
Jó igen lehet hogy megjelent messze messze egy két leírásban de a nép a 19. századtól fogyasztja mint szokásos ételt. Ennyi erővel a töltött fácán egy ókori étel mert a rómaiak azt zabálták.
2015. dec. 29. 14:36
 37/45 anonim ***** válasza:
Meg akkoriban nem hiszem hogy konkrétan gulyásnak nevezték hanem tartalmas leves mivel nem mindig ugyan azokat a dolgokat hanem ami volt beleszórták tehát nem venném receptnek.
2015. dec. 29. 14:38
 38/45 anonim ***** válasza:
Azért régebben a nép nagy százaléka nem polgárság és nemesség alkotta, de tudod mit ez a szabadság lényege, te tekintsd 19. századi ételnek, én meg tekintem középkorinak és mindezt azért, mert megtehetjük.
2015. dec. 29. 14:45
 39/45 anonim ***** válasza:
Pontosan... ezzel egyetértek. A szabadság a legfontosabb. Sokan azt hiszik hogy aki nemzeti az diktatúrát akar. Viszont ez egy marhaság mert függetlenséget ami a szabadság ikertestvére.
2015. dec. 29. 14:48
 40/45 anonim ***** válasza:
Nekem nincs is addig bajom a nemzetiekkel, ameddig nem várják el, hogy én is olyan azt csináljam.
2015. dec. 29. 14:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!