Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Sokan a romák miatt adnak...

Sokan a romák miatt adnak ősmagyar neveket a gyerekeiknek?

Figyelt kérdés

A környezetemben, az újszülött gyerekeknek kb 90 százalékának valami ősmagyar nevet adnak a szüleit.

Nem régies nevet, mint a Béla vagy az Irma, hanem ősmagyar neveket.

Bendegúz,Hunor,Zsombor, Déva....stb.Ilyenek vannak a környezetemben.

A cigányok meg Mercédesznek, Alehandronak...stb nevezik a gyerekeiket általában.Szeretik a jól hangzó külföldi neveket.

Egyik barátnőmnek mondtam, hogyha lesz fiam, akkor Kevinnek akarom elnevezni.

Erre ő: "Normális vagy?A cigányok szoktak ilyen neveket adni a gyerekeiknek.Az enyém Levente lesz"

2015. dec. 29. 13:32
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
75%
Azért adnak ősmagyar neveket mert értelmes magyar emberek. A kevinek Dzsesszikák és Norbertek napja szerencsére leáldozott.
2015. dec. 29. 13:35
 2/45 anonim ***** válasza:
60%

Nekem ősmagyar nevem van.

Református kisnemesi család sarja vagyok.

A szüleimnek viszont nincs ősmagyar neve.

(A Kevin tényleg cigányos)

2015. dec. 29. 13:37
 3/45 anonim ***** válasza:
94%

Magyar gyereknek magyar nevet.

A cigány meg maradjon Dzsesszika, Kevin, Roméró.....

2015. dec. 29. 13:39
 4/45 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem is szánalmas.

Nálunk is felmerült, hogy Szigfrid vagy Peregrin lesz a fiunk neve, ha lesz, erre a környezetemben mindenki azzal jön, hogy "de hát azok cigány nevek!"

Mondom nem, mert germán eredetűek... -.-'

2015. dec. 29. 13:40
 5/45 A kérdező kommentje:

Szerintem van átment.

Ami nem cigányos meg nem is ősmagyaros.

Például, Róbert, Krisztián,Csaba.A női nevek közül meg Ildikó, Eszter, Katalin.

2015. dec. 29. 13:42
 6/45 anonim ***** válasza:
82%

Kihal a magyar kultúra ami a szavak jelentésének elvételével kezdődik akkor mi gátolja meg a külföldit hogy magába olvassza. Az asszimilálódás a népek eltünésével jár minimum a nemzet semmivé válásával. https://www.youtube.com/watch?v=KQReYSa8HOQ

Az egységes katyvasz pedig a diktátorok kedvence mivel akkor nincs egyéni vélemény csak a tömeg aki dolgozik éhbérért neki a diktátornak ahogy a fáraók idején csak sokkal furmányosabb módon.

A kultúra a magyar nyelv a függetlenség egyik alapja az osztrák magyar monarhiában is ezért nem lehetett magyar sajtó eleinte mivel ha a nyelv eltűnik akkor már szinte csak a szokások maradnak. Azt divattal ellehet tüntetni és egy nemzetet fel is számoltak.

7/45 anonim ***** válasza:
61%
Nem jó, ha az ember a magánéletébe, esetleg az ágyba is beviszi a politikának nevezett f..zságot.
 8/45 anonim ***** válasza:
4%

Nekem sem az ősmagyar, sem a romás nevek nem tetszenek.

Számomra az Anna, Emma, Janka nevek hangzanak jól.

Az első kettő különösen azért, mert külföldön is megállják a helyüket. Fiúból pedig a Boldizsár, Salamon (...) tetszik.

2015. dec. 29. 13:46
 9/45 anonim ***** válasza:
48%

Jájájáj, kihal a magyar kultúra!

Máris ki van halva, mert nem úgy beszélünk, mint 700 évvel ezelőtt.

[link]

Nem hal ki, csak átalakul, ahogy eddig is tette.

2015. dec. 29. 13:48
 10/45 anonim ***** válasza:
96%
Átalakul asszimilálódik eltünik... A sok angol szó mindneki külföldi szlenget használ aztán olasz márkák a ruháknál egyebek végülis a végén ha úgy belegondolsz mi különböztet meg téged egy angoltól? Azon kívül hogy magyarul beszélsz. Amint az unió átmegy uniformisba onnantól elég egy vezető mondjuk brüsszelből megalakul az európai egyesült államok.
2015. dec. 29. 13:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!