Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogyhogy az utóbbi években...

Hogyhogy az utóbbi években ilyen divatosak lettek ezek az "ősmagyar" nevek?

Figyelt kérdés

A baráti körömben is sokan adnak ilyen neveket a gyerekeiknek.Pl:Hunor, Nimród,Alpár,Kincső...stb

De, nem csak a jobboldali embereknél divatos ez, Kazincbarcika polgármestere MSZP-s, de ő is Nimródnak és Kolozsnak nevezte el az iker fiait.

A 90-es években még a külföldi hangzású nevek voltak a divatosak, Kevin, Jennifer meg a hasonlók.

De, ezek elég hamar elkoptak a magyarok körében.Nem tudom miért, de szerintem azért, mert a kisebbség körében nagyon népszerűek lettek ez a külföldi, különleges hangzású nevek.

Így, sok magyar a régi magyar neveket kezdte a gyerekeiknek adni.

2015. febr. 14. 13:10
 1/5 anonim ***** válasza:
27%

Ezek most divatosak, nme több és nem kevesebb az oka.

Mellesleg a legtöbb nem (ös)magyar, mégcsak nem is magyar, hanem magyarkodó, újonan kitalált mümagyar név!

2015. febr. 14. 13:36
 2/5 anonim ***** válasza:
86%
A divat mindig más. Valaki elkezdi, többeknek megtetszik és így tovább. Szerintem nincs mélyebb oka, csak most ezek jöttek divatba.
2015. febr. 14. 13:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek mindig a különlegességeket szeretik.

Régen a Laci, Pista, Mari, Erzsi, Józsi meg a többi "szokásos" név nagyon gyakori volt.

'90-es években amúgy is nagyon elkezdődött a globalizáció Magyarországon, így az angolos nevek felé nyitottunk.

Mostanra viszont már angolos nevű emberből sok van, magyaros nevűből pedig pár éve nagyon kevés volt, ezért az kezdett el különlegességnek számítani. Hogy be is bizonyítsam: ősmagyar név az Attila, Csaba, Emese is, de mégsem ezek a "divatosak" ma, hanem az ezelőtt ritkán használt ősmagyar nevek.

2015. febr. 14. 14:05
 4/5 anonim ***** válasza:
17%
Nagyon jól van ez így, csak így tovább. Nem kell több rikárdó.
2015. febr. 15. 04:44
 5/5 anonim ***** válasza:
75%
Én nem vettem észre hogy divattá vált volna, legalább is eszembe se jutna ilyen elavult ősi magyar neveket adni a leendő gyerekeimnek. Nekem ezek se tetszenek, ahogy a cigányság körében népszerű nevek sem.
2016. jún. 23. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!