Te lelépsz az országból egy jobb élet reményében? Esetleg már leléptél? Mit gondolsz azokról akik elhagyták Magyarországot?
Sokáig nem akartam, most már igen, sajnos az elmúlt években láthatóan olyan irányba mennek a dolgok, hogy itt kitörni vagy bármit elérni csak akkor tudsz, ha csókod vagy a Fidesznél, akkor gázszerelőből is lehetsz milliárdos, egy ilyen országot egyre kevésbé érzek a hazámnak, ez már csak lakhely.
Akik már elmentek? Azt, hogy hamarabb jött meg az eszük mint nekem.
Engem most nagy valószínűséggel le fognak most pontozni, de nem érdekel.
Szóval én egyelőre csak tanulni járok ki Bécsbe. Tetszik az itteni környezet, tapasztalataim alapján átlagban normálisak/barátságosak az emberek. Valami mégis más, nem tudom, hogy mi, de valamiért azt érzem, hogy nem tartozom ide. Lehet, hogy még csak szokatlan az új környezet, de most ez a véleményem.
Nem érdekelnek azok, akik elhagyták az országot, mindenkinek a saját dolga, ezért ítélkezni mások felett szerintem hülyeség.
Viszont az első két válaszolónak nagyon nincs igaza abban, hogy a remek emberek hagyják el az országot. A többsége, de legalábbis a fele emberileg eléggé nullák. Ezalatt értsd: rohadtul nem összetartóak, sőt... Olyan szintű verseny van munkahelyekért, annyira féltik a kint élők az állásukat hogy már betegesen egymást döfködik hátba. Ez bizonyos szempontból érthető, hiszen az anyagiasság már olyan szintet ért el ebben a világban, hogy csoda, ha van, akit nem a pénz mozgat manapság. Az érdekbarátságokról ne is beszéljünk, oké, van mindenhol, de itt hatványozottan jelentkeznek. Tisztelet persze a kivételnek, mert az mindig van.
En mar leleptem 28 evvel ezelott meg a Kadar rendszer idejen, meg latogatoban is cask egyszer voltam azota Mo on.
Eletem legjobb dontese volt ma se tennek maskent.Nem gondolok semmit mindenki eljen ott es ugy ahogy jonak latja
Nem, összességében (minden szempontot mérlegelve) nem lenne jobb élet. Akik elmentek, egy részük tudatlanságból tette, más részük kényszerből, és sokan azért, mert az összességben volt néhány kiugró fontosságú elem, amitől ott jobb az életük.
Ettől még gondolhatom ,hogy kár, mert egyre kevesebben vannak azok, akik még képesek lennének fordítani - és ez a megmaradás záloga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!