Svájcban tényleg jobb az élet?
2 ismerősöm van kinn.
2000 euro t keresnek, ott sokkal magasabbak az átlag bérek is mint máshol európában.
DE
minden más is magasabb.drágább az albérlet, a tömegközlekedés, a mindennapi élet is többe kerül.
nem hiába, mert a világ egyik leggazdagabb országában élsz.
egyetem alatt még a 2000es évek elején volt pár hallgató társam aki oda mentek ki koldulni és annyi pénzt szedtek össze a nyár alatt, amit itt becsületes munkával sem tudnál egy év alatt.
de azóta ezt is betiltotta az ottani belügyminisztérium, akit ilyenen kapnak, kiutasítják, szankcióval.
Ugyan, 2000 euró ott lótúró. Nekem két, már kint született, magyarul nem is beszélő svájci unokatestvérem van. Nagyon jól élnek Svájcban, nagyon szép ország, de én nem bírnám ki hosszabb távon. Az egy tilalom ország. Drága is, ők is Németországba járnak át vásárolni, a németek (meg a fél világ) Svájcba dolgozni. Középkori berögződések vannak.
Én pl. kamionos vagyok. Svájcban éjjel nem lehet közlekedni, hétvégén sem. Este egyszerűen lezárják a határt és annyi. Ha későn érsz oda, állhatsz a leállósávon, xarhatsz a kerék alá, svájcinak sincs kivétel, ott rohadhat meg hétfő reggelig. Mondanom sem kell, hogy a hosszú várakozás idejére parkolók nincsenek kialakítva.
Vannak olyan társasházak, hogy zajvédelem miatt este 22 után nem húzhatod le a klozettet, ott büdösödik a xar reggelig, ha valakire éjjel jön rá a szükség. És az ökrök be is tartják. Xarrágóak, spórolósok, nem fürdenek, nem mosogatnak, mert spórolnak a vízzel is, a szemeteszsákot jól megtapossák, legyen tele, mert pénzbe kerül az is.
Az én rokonaim tehetősek, de rettegnek egy esetleges betegségtől, mert horror ára van az egészségügynek.
Ha gyorshajtasz szétbüntetnek, állítólag a kocsidat is bezúzhatják bizonyos sebesség túllépés felett. És ez sokak szerint haladó dolog.
Mindezeken túl általában - tisztelet a kivételnek - még elég bunkók is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!