Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az MSZP vagy a FIDESZ kormányz...

Az MSZP vagy a FIDESZ kormányzása idején volt jobb az életed?

Figyelt kérdés
És ez miben nyilvánul meg? Írjatok kort is.
2010. márc. 10. 15:47
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Egyik párt alatt sem volt jobb. A Fidesz ugyebár a rendszerváltás után került hatalomra. Amikor az országnak volt egy csomó adóssága, ugyanakkor egy bizonyos pénzalapja is. Amiből elméletileg ki is fizették az adósságot. Az igaz, hogy a Fidesz komolyabb intézkedéseket tesz, mint az MSZP, ami egyébként az MSZMP-ből alakult át, de még így sem tesz olyan intézkedéseket amiket a nép elvárna. Az MSZP pedig nem is próbál meg megfelelő intézkedéseket tenni. Egyszóval egyik párt idején sem volt jobb a helyzet, ezért remélem, hogy most észhez térnek az emberek és a Jobbiknak meglesz a 2/3-os többség. Amint az az öszödi beszédből is kiderült a Fidesz és az MSZP nem sokat tesz, hogy jobb legyen a népnek, ugyanakkor próbálják azt beállítani az embereknek, hogy komoly intézkedéseket tesznek a népnek.

Ez sok mindenben megnyilvánul. Amióta a Fidesz illetve az MSZP került hatalomra azóta sorozatosan zárnak be a munkahelyek, csökken a forint árfolyama, megszaporodott a cigánybűnőzések száma.

17/L

2010. márc. 15. 10:58
 22/29 anonim ***** válasza:
36%
17 éves lány!Te jó hogy írtál!Nagyon adunk a véleményedre kicsi szívem!Akkor te még meg sem voltál mikor az egész kezdődött,így hát nem tudsz mást,mint hallott dolgokról írni,ami minden embernek teljesen más szemszög.Minden kormányzási időben keményen kellet dolgozni,de a négy év Fidesznél,nézz rá milyen kaja árak voltak a hatalomra kerülésnél és a leváltásnál.Aki mindig csak a kibúvót keresi,annak a Dalai láma is nyűg lenne...
2010. márc. 15. 12:52
 23/29 anonim ***** válasza:
Figyelj! Nem érdekel, hogy te adsz-e a véleményemre, vagy sem. Tudod meg kéne kérdezned pár idősebb embert. Olyanokat akik éltek a rendszerváltás előtti időkben. Ők is mondanának pár dolgot amit leírtam. Amik egyébként tények, nem pedig én találtam ki őket. Szóval nézz utána a dolgoknak mielőtt a másikat elkezded oltani.
2010. márc. 16. 15:00
 24/29 anonim ***** válasza:
45%

15:00-

Kicsicsillag! Amit leírtál,az hülyeség,nem tény!

2010. márc. 17. 17:22
 25/29 anonim ***** válasza:
17:22 Tévedsz. Egyáltalán nem hülyeség.
2010. márc. 17. 17:24
 26/29 anonim válasza:
Bármennyire is hihetetlen nekem az MSZMP kormányzása alatt ment a legjobban. Magasan nagyságrendekkel többet (értékben, mondjuk mennyi tojás tudtam volna venni egy havi keresetemből) kerestem értékben.. azóta, amióta "szabad ország lettünk" egyre évről évre rosszabb.. és ez a fityisz gyözelmével még rosszabb lesz. Végre újra rabolhatnak, és szerintem kifogják használni ezt a négy évet... jól megszedik magukat, minket meg nyomorba döntenek..
2010. ápr. 23. 19:00
 27/29 anonim ***** válasza:

"Bármennyire is hihetetlen nekem az MSZMP kormányzása alatt ment a legjobban."

-Akkor még egy gazdag ország voltunk,többet lehetett lopni kiáltó következmények nélkül,és a fejek elcsavarására is több jutott.

2010. ápr. 23. 23:37
 28/29 anonim válasza:
Kedves 17 éves lány! Nem akarlak elkeseríteni, de a Fidesz nem a rendszerváltás után került hatalomra, akkor az MDF nyert. Én amúgy 38 évesen azt hiszem, minden rendszernek csak a jó oldalát láttam. Amíg gyerek voltam, ingyen volt a tanulás, a nyári úttörőtábor, és minden ami kellett (persze nem voltak ekkorák az igényeink).Persze a gimnázium alatt jártunk tüntetésekre, de az valahogy kultúráltabb volt, mint ma a kuka és autóégetések. Aztán a rendszerváltás idején egyetemistaként is jó világ volt, mert jött a "nagy szabadság". Utána értelmiségi közalkalmazottként (egyetemi oktató) jól jött minden béremelés, ahogy születtek a gyerekeink, fiatal házasként a lakásvásárlási kedvezményes hitel (bár a szocpolról sajnos lecsúsztunk, mert amikor vettük a házat használtan akkor még nem volt meg a három gyerek), a kiemelt GYED a három gyerekre, sőt még a Medgyesi féle 50%-os béremelés is. Most várom a családi adózást, azzal megint kicsit jobb lesz talán. Van egy kis vállalkozásom is, ami nem hoz nagy pénzt, de kiegészíti a közalkalmazotti fizetést.Pályázati pénzeket is sikerült elnyernem mind az Orbán kormány idején, mind ebben az évben, saját magam írtam a pályázatokat, nem cimbik osztották le a lóvét. Rendesen fizetem az adót, mi kell még? Úgyhogy én úgy gondolom, hogy aki tanul, és rendesen végzi a dolgát, az minden rendszerben meg tudja találni a számítását. Ez személyes vélemény, nyilván aki elvesztette az állását, minimálbérből él, annak más a véleménye. Csak azt nem értem, hogy aki még nem is tett semmit a boldogulásáért (ami 17 évesen nem gond, csak most kell jó úton elindulni), az miért kritizál éles hangon, és tesz kinyilatkoztatásokat olyan témákban, amikről az írása alapján még az alapvető ismeretei sincsenek meg. Persze a kérdés hangulati elemekre is érthető (mitől jobb vagy rosszabb az ember élete), ezért megértem, ha most elkezdenek lepontozni.(Most 70%-on állok hehe)
2010. máj. 5. 16:20
 29/29 anonim ***** válasza:

valóban igaz, hogy aki a jólétet és gazdagságot az államtól várja az bolond.

viszont sok minden van amit elvárok. közbiztonság, a kisebbségek egyenlő félként való kezelése és nem az, hogy több a jogik mint nekem.

elvárom, hogy az alapvető jogaim védve legyenek, pl a magántulajdon védelme.

elvárom, hogy rendesen biztosítva legyen a tömegközlekedés, nem csillagászati áron.

elvárom, hogy a TV-ben ne csak a népbutítást, sötétítést nézzem és ugyanitt rohadtul elvárnám, hogy ne legyenek párt TV-k. Iszonyat nagy ellentétek szítanak az emberekben.

sorolhatnám még...

van amit csak a rendszer a kormány tud megoldani, biztosítani.

jah, elvárom, hogy olyan szintre hozza az adórendszert, hogy a fizetésemnek ne csak a 25%-a legyen fehér, ebből kifolyólag most úgy néz ki, hogy hivatalosan sosem leszek nyugdíjas.

2010. máj. 5. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!