Meddig húzza a Fidesz? Tényleg jobb, mint az MSZP?
Ha a Fidesz nem rontja nagyon el, hanem képes olyan kb. közepes teljesítményt nyújtani, mint 1998-2002-ben, akkor 2014-ben még akár újra nyerhet is.
A Jobbik sehol se lesz 4 év múlva, mert csak ugyanazokat a szövegeket képes ismételgetni, és azok egyre hiteltelenebbül hangoznak, mióta maga a Jobbik is csak egyike a "pártoknak", amelyek "csak beszélnek, nem cselekednek", és a Jobbik a "rendszer része" lett.
Eddigi teljesítménye alapján az MSZP is meggyengülhet. Én arra tippelek, hogy 4 év múlva a Fidesz kihívója egy új alapítású szocdem párt lesz, az LMP-vel szövetségben.
A Fidesz népszerűsége januártól (az egykulcsos adó bevezetésével illetve a költségvetési megszorítások nyilvánvalóvá válásával egyidejűleg) erősen csökkenni fog. Az új Alkotmányt kínkeservesen legitimálni fogják majd, igaz, addigra (2012) már nagyon erős vita fogja kísérni, ugyanis népszavazás, a nép megkérdezése nélkül fogják keresztülvinni, még mindig az addigra már elpárolgott 2/3-os támogatottságukra (amely a valóságban már ma is csupán alig több, mint 50%) hivatkozva. 2014-ben egyszerű többséggel fognak nyerni, és 2018-ban ismét ellenzékbe szorulnak.
Számomra a legvalószínűbb az, hogy az MSZP a mai formájában megszűnik, és egy újonnan alakult szociáldemokrata párt veszi át a helyét a baloldalon. A közvélemény jövő évtől lassan kezd felrázódni, és megindulhat a verseny a csalódott, illetve passzív választókért. Én a baloldalnak drukkolok.
hát én is inkább egy igazi baloldali pártot látnék szívesen kormánypártként:D
olyat, aminek semmi köze nincs az MSZP-hez és az LMP-hez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!