Jobb életed volt a 90-es években, mint most vagy nem? Miért? Melyik időszak volt a kedvenced, az MDF-es, az MSZP-s vagy a Fideszes?
Jobb életem volt, mert még tartott a ´80-as évek lendülete, idő kellett hozzá, hogy tönkre tudják tenni az országot.
A ´80-as években a szüleim, nagyszüleim mezőgazdasággal foglalkoztak mellékállásban, és ebből annyi pénzünk volt, hogy nem tudtuk mire elkölteni.
A téesz adta a rengeteg terményt az általa használt föld után, a kertet önköltségért szántotta, meg úgy általánosságban szerezte a munkákat, irányította az eladást, hozta a vevőket. Hozzánk jártak tanulni a dánok és hollandok. Ezt a rendszert sokáig lehetne dicsérni, de nem ez a kérdés.
Az MDF-kormány hozzákezdett az ország tönkretételéhez.
A Horn-féle MSZP-kormány megállította a 30 % körüli inflációt, növekedési pályára állította az országot. Ez az egy tisztességes kormány volt a rendszerváltás után.
De azért ezekre sem mondom, hogy szerettem őket, mert sok hülyeséget csináltak, ám ők még szem előtt tartották az ország érdekét is, a sajátjuk mellett. Mikor legyőzte őket a Fidesz, akkor belátták, hogy kár tisztességesen csinálni bármit is, azóta az MSZP sem különb, mint a jobboldaliak, nekik is csak a saját zsebük számít.
Ha az egyén, (értsd: saját) szempontjából nézem, kb. egyetértünk.
Mielőtt nekem esnek "hosszútávon gondolkodók", nem vagyok szoci imádó, sohasem voltam párttag, (pedig vezetőként igencsak erőltették), csak a kérdésre válaszoltam őszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!