Mi ez a mostani tömeges holokauszt tagadás?
Nem olyan rég vettem észre, hogy mindenhol tagadják a holokausztot. Mondjuk látok egy posztot, pl.: Hitlerről, meg a hatmillió zsidóról, rögtön jön a nem is akartak ölni, annyit biztos nem is öltek meg, igazából csak munkatábor volt/nem is volt elgázosítás... minden héten van egy holokauszt emléknap. Kérdem én ezektől a nagyokos emberektől..Ott voltatok? Talán a ti fél családotokat kiirtották? Honnan veszed, hogy nem haltak meg több millióan? Honnan veszed, hogy nem volt elgázosítás? Honnan veszed, hogy talán a világ legembertelenebb története nem is volt olyan embertelen? Nekem meséltek a nagyszüleim akik gyerekek voltak akkor, mikor a dédszüleim frissen műtött vesével szöktek meg egy tehervagonról, vagy amikor a nagymamámat a 14 éves unokatestvére mentette meg az elgázosításról... Kicsit magatokba kéne szállni és elgondolkodni azon, miért van ennyi emléknap. Nyilván ha ezeknek az embereknek a családjával történt volna ilyesmi, nekik is rosszul esnének ezek a ,,vádak'' Ti mit gondoltok erről? Mert engem már marhára zavarnak ezek az "okos" emberek...
14/F
Kérdező, mit hadoválsz már megint össze-vissza? Ajvékolsz, mint valami fürdős...
Figyelj, háború volt, rengetegen meghaltak! Soha senki egy büdös szóval nem tagadta, hogy zsidók nem haltak meg. Hogyne haltak volna? A háború nem válogat!
Auscwitz, Dachau, Buchenwald, kőkemény munkatáborok voltak. Ne ilyen nyári tábort képzelj el, koma. Ott dolgozni kellett. Nem tingli-tangli diákmeló volt. Hullottak az emberek, mint a legyek, pusztított az éhség, a tífusz. Sokan meghaltak, volt köztük sok zsidó is. Értelmes ember ezt nem tagadja, mert tudja, milyen a háború.
"el lehet menni auswitzba megnézni mennyire nem volt semmilyen népirtás"
Épp ez az. Auschwitzban nincs semmi. Bőröndök, lenyírt haj, műlábak, barakkok de semmi kézzelfogható bizonyíték az emberirtásra. Látszik, hogy sok ember raboskodott, dolgozott ott, de ma már arra nem sok bizonyíték van, hogy ott szisztematikusan ölték az embereket.
"Épp ez az. Auschwitzban nincs semmi. Bőröndök, lenyírt haj, műlábak, barakkok de semmi kézzelfogható bizonyíték az emberirtásra. Látszik, hogy sok ember raboskodott, dolgozott ott, de ma már arra nem sok bizonyíték van, hogy ott szisztematikusan ölték az embereket.
"
Pont ez a probléma, hogy kivesztek egy számotokra nem hiteles forrásból származó mondatot, és azon lovagoltok, hogy jaaa ez nem igaz?! hátakkornemisvoltholokauszt...
"Pont ez a probléma, hogy kivesztek egy számotokra nem hiteles forrásból származó mondatot, és azon lovagoltok, hogy jaaa ez nem igaz?! hátakkornemisvoltholokauszt..."
Nem. Abban, hogy zsidókat elhurcolták és százezer szám nem tértek haza onnan, ahol az embertelen bánásmód miatt, a betegségek és alultápláltság miatt elpusztultak, mindenki egyetért. Azt sem mondom, hogy nem voltak gázkamrák, de azt igen, hogy ma erre nagyon kevés bizonyíték áll rendelkezésünkre, már a dolog jellegéből adódóan is (onnan nem nagyon jöttek ki élve, nincs aki elmondja), tárgyi bizonyíték alig, szemtanú szinte alig, csak hallomásokból következtethetünk. Sok más egyéb körülmény is vizsgálatra, magyarázatra szorul. (Hamvak, csontok, mivel tüzeltek stb.) Ezekre Auschwitzban nem kapunk magyarázatot.
Akkor is meg kell ezeket magyarázni egyszer, ha ma mindent elkövetnek, hogy az ezeket a kérdéseket feltevőket elhallgattassák.
Csak az a problémám veled T.kérdező hogy egy 14 éves gyerek nem így fogalmaz mint te!! És mivel már az elején ferdítéssel kezdesz, miért nem lehetne a sztoriban is "némi" ferdítés? Erre épül az egész életetek nem?
Halkan jegyzem meg hogy 14 éves az fiú és nagyon messze áll még a férfitól még akkor is ha metszett.
Arról, hogy miért kételkednek sokan és arról is, hogy miért van ennyi emléknap:
A kettő ugyanis szorosan összefügg.
"talán a világ legembertelenebb története" - nem az, hiába próbálják úgy beállítani. Sajnos a világ számtalan népirtásának egyike. (Az Ószövetségben maguk a zsidók is több mint 30 népirtást hajtanak végre.)
"amikor a nagymamámat a 14 éves unokatestvére mentette meg az elgázosításról" - én még nem találkoztam olyan zsidóval és nem is ismerek olyan embert aki találkozott volna olyannal, akinek személyes élménye volt a gázkamrákkal kapcsolatban. (Látta működni, kimentett onnan valakit, stb.) Mesélj, egy állítólagos haláltáborban egy 14 éves rab hogyan ment ki egy másikat az SS karmai közül?
"Látszik, hogy sok ember raboskodott, dolgozott ott, de ma már arra nem sok bizonyíték van, hogy ott szisztematikusan ölték az embereket."
Az a baj, hogy pl a nürnberghez kapcsolódó meghallgatásokban senki sem úgy beszélt a holokausztról, mint ami nem történt meg, hanem úgy, hogy azokról a tettekről ők nem is tudtak. Annyira még ők sem voltam kemények, hogy de kérem csak a rencerelleneseketdolgoztattuk....
Nyugodtan szégyenelheti magát az a válaszoló aki arra hivatkozott, hogy a zsidókat csak azért üldözték mert 1, kommunisták, 2 rendszerellenesek voltak.
Radnóti :
"„Zsidóságomat soha sem tagadtam meg, »zsidó felekezetű« vagyok ma is (…), de nem érzem zsidónak magam, a vallásra nem neveltek, nem szükségletem, nem gyakorlom, a fajt, a vérrögöt, a talajgyökért, az idegekben remegő ősi bánatot baromságnak tartom és nem »szellemiségem« és »lelkiségem« és »költőségem« meghatározójának.”"
Rendszerellenes volt, vagy kommunista?! Válaszolj a nem tudhatom című verse elolvasása után. Miközben a "nemzetvédő" hatalom őt épp a halálba menetelteti ő mégis így ír a hazájáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!