Mi ez a mostani tömeges holokauszt tagadás?
Nem olyan rég vettem észre, hogy mindenhol tagadják a holokausztot. Mondjuk látok egy posztot, pl.: Hitlerről, meg a hatmillió zsidóról, rögtön jön a nem is akartak ölni, annyit biztos nem is öltek meg, igazából csak munkatábor volt/nem is volt elgázosítás... minden héten van egy holokauszt emléknap. Kérdem én ezektől a nagyokos emberektől..Ott voltatok? Talán a ti fél családotokat kiirtották? Honnan veszed, hogy nem haltak meg több millióan? Honnan veszed, hogy nem volt elgázosítás? Honnan veszed, hogy talán a világ legembertelenebb története nem is volt olyan embertelen? Nekem meséltek a nagyszüleim akik gyerekek voltak akkor, mikor a dédszüleim frissen műtött vesével szöktek meg egy tehervagonról, vagy amikor a nagymamámat a 14 éves unokatestvére mentette meg az elgázosításról... Kicsit magatokba kéne szállni és elgondolkodni azon, miért van ennyi emléknap. Nyilván ha ezeknek az embereknek a családjával történt volna ilyesmi, nekik is rosszul esnének ezek a ,,vádak'' Ti mit gondoltok erről? Mert engem már marhára zavarnak ezek az "okos" emberek...
14/F
A történelemben vannak ferdítések, és vannak akik ezekkel jól is járnak, pl. kártérítés formájában.
Persze én még véletlenül sem gondolom azt, hogy nem feltétlen úgy történt ahogy le van írva, még a végén jól le is csuknának :)
Értelmes ember nem tagadja a holokauszt tényét, de a részletekben már akadnak kérdőjelek. Te sem voltál ott, én sem.
Az elgázosítással az a baj, hogy gázkamra nem maradt fent, ami ma látható Auschwitzban, az bevallottan rekonstrukció. Egyébként a hivatalos verzió szerint is csak a mai Lengyelország területén voltak ilyenek. Aki látta, láthatta, az érthető okokból már nem számolhat be róla, egyéb bizonyíték meg marha kevés van. Nagyon kevesen tudtak ezekről maguk a nácik is, Hitler, Himmler és a legmagasabb vezetőkön kívül. És igen ezen táborok többsége tulajdonképpen valóban munkatábor volt, szisztematikus megsemmisítés csak pár helyen történt.
Gond van a kemencékkel is, túl rövid idő alatt kellett túl sok testet elégetniük, a nagyobb csontok, koponya pl. ma sem ég el a krematóriumokban, akkor hol vannak ezek? Hol a sok tonna hamu? Mivel fűtötték ezeket a kemencéket egy nyersanyaghiányban szenvedő, háborút viselő országban?
Senki nem akarja - már ha épeszű tagadni - de a fenti kérdéseket felhozni nem bűn, vagy legalábbis nem kéne, hogy az legyen.
Én mindig azt ajánlom, hogy a katyn - i vérengzéssel hasonlítsuk össze a holokausztot, ott "csak" 15 - 20 ezer embert öltek meg, de sokkal több a bizonyíték, a forrás.
Ja, és a kérdezővel is egyetértek. :)
A megkérdőjelezés nagyon is egészséges, mindenhez így kéne hozzáállni. A tagadás meg nevetséges és szánalmas.
Például ezért:
2014.04.23.
Hajba Ferenc
NOL
"A német Menetelés a békéért ...
Ő (Léderer Gertrud) a haláltáborba elhurcolt csaknem kétezer soproni zsidó közül az egyetlen túlélő."
Nem használ az igazságnak a "költői" túlzás.
Csak a soproni Léderer család túlélői: édesanyja, édesapja, nővére, nagynénje, nagybátyja, azok gyermekei, stb. (2011-es Léderer Gertrúd riport; "Egy soproni zsidó család története..." -Léderer Gertrúd és Zelma visszaemlékezése).
Míg a riportban egy meg nem nevezett koncentrációs táborról beszél -ahová 'még a sokat becsmérelt szovjetek is kocsikat küldtek a foglyokért, a magyarok erre nem voltak erre képesek'.
A visszaemlékezésben: a felszabadulás előtti időszakot Szabolcs utcai kórházban töltötte, ill. onnan közvetlenül a szovjet ("román" /SIC/) felszabadítás előtt egy ismerős (Fittler Ferenc) Kistarcsára vitte.
Mellékes körülmény, hogy a Léderer család Rákosi Mátyás rokona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!