Lesz még Erdély Magyarországé?!
"a kisebbségi jogokat is garantálja az eu" - stand-up comedyben kipróbálhatnád magad...
Pl. az EU tűzzel-vassal harcol a magyar iskolák ellen, merthogy "jajszegregáció".
"az EU tűzzel-vassal harcol a magyar iskolák ellen, merthogy "jajszegregáció"."
Az oktatásügy nem EU-s hatáskör! Szóval nem tudom, hogy honnan szoptad ezt az ökörséget. Az Unió ilyen köznevelési, oktatási kérdésekben csak ajánlásokat tehet.
"Ja, igen, végülis sokkal rosszabb, hogy előjött egy ilyen vitás kérdés az iskoláknál, mint a faludózerolások, teljesen igazad van." - a faludózerolások a rendszerváltással szűntek meg, nem Románia EU-ba lépésével. És ha a románok valamiért megint nekiállnának dózerolni, valószínűleg az EU a füle botját sem mozdítaná (ahogy nem tette a szlovák nyelvtörvénnyel kapcsolatban sem).
"Szóval nem tudom, hogy honnan szoptad ezt az ökörséget." - Erdélyi magyaroktól.
"Az Unió ilyen köznevelési, oktatási kérdésekben csak ajánlásokat tehet." - ami rendkívül jó ürügy a románoknak, hogy újabb magyarellenes intézkedést tegyenek, hisz lám, az EU is így látja jónak.
1# Az Eu által garantált kisebbségi jogok mely kategóriájába tartozik a magyar himnusz énekléséért járó pénzbírság március 15-én?
Amúgy belátható időn belül nem lesz és valószínűleg később se, hacsak nem kezd el nagyon gyorsan szaporodni az erdélyi magyarság.
A jelenlegi etnikai helyzet alapján maximum a második világháborús erdélyi határ visszaállítása vehető számításba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!