Valaki elmagyarázná, hogy mit csinálnána a Jobbik, ha vissza tudnák állítani a trianoni békeszerződés előtti határokat?
Több Jobbikos és "vesszen trianon"-t kiáltó emberrel beszéltem és nem tudott egyik sem értelmes választ adni. Tegyük fel: valamilyen csoda folytán visszaszerzi M.o. Erdélyt. Oké. Él ott kb 1,5 millió magyar és 5-6 millió román. Velük mit kezdene a Jobbik vagy akár melyik párt?
Félreértés ne essék, igazságtalannak tartom a békeszerződést/diktátumot, de ezt nem értem.
Vicces kérdés.
"Több Jobbikos és "vesszen trianon"-t kiáltó emberrel beszéltem és nem tudott egyik sem értelmes választ adni."
Itt azért már le kellett hogy essen valami...
Valamilyen csoda. Aham...
Értem én, hogy baromság. De egy értelmiségi "nemzeti" emberke elmondhatná mi a párt és a választói gondolata e téren.
(Egyébként balközép érzelmű választó vagyok)
A "vesszen Trianon" egy afféle nemzeti radikális köszönéssé vált, ma már mindenki megértette -már a teljesen agyamenteket leszámítva-, hogy Magyarország határai változatlanok maradnak a jövőben, amiért érdemes és kell(ene) is küzdeni az a határon kívül rekedt magyarok jogai, illetve Székelyföld autonómiája.
Tehát azért nem tudnak értelmes választ adni, mert nincs is válasz, hiszen a határrevízió már irreális!
"Kitoloncolná a románokat Havasalföldre, Moldvába."
Valószínűleg túl fiatal vagy ahhoz, hogy emlékezz, de a szerbek épp ilyesmivel próbálkoztak a koszovói albánok esetében. Azóta Koszovó nem Szerbia része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!