Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért fogják fel a népességcsö...

Miért fogják fel a népességcsökkenést társadalmi katasztrófaként, mikor a vagyon egyenlőtlen elosztása bénítja meg a társadalmat?

Figyelt kérdés
A népességcsökkenés,csak egy válaszreakció erre.
2015. febr. 4. 11:06
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
29-es, olvasd el a 30-as válaszomat.
2015. febr. 4. 13:44
 32/50 anonim ***** válasza:

# 30 illetve #31

A mindenki érdekében álló feladatokat nem lehet és nem szabad elvenni az államtól, mert majdhogynem szétszedik őket és amúgy is rendszerszintem jobban megoldhatók pl:

Oktatás,Egészségügy,Utak, Tömegközlekedés,Nyugdíj....

A jelenlegi probléma az, hogy nem állami feladatokra költjük a pénzt: pl: Stadionok.

Az adók mértéke nem lenne baj, hogyha a közfeladatok ellátására fordítanák.

Pl: egy cégnek valószínűleg megéri a magasabb adót kifizetni, ha cserébe a munkavállaló egy jobb közlekedési eszközzel nyugodtabban, gyorsabban és kipihentebben ér be, és hatékonyabban tudja végezni a munkáját.

2015. febr. 4. 13:56
 33/50 A kérdező kommentje:

Hakapeszi

Na,látod itt van a kutya elásva.

Te 1 gyereket vállaltál.

Mégis jól élsz.Saját bevallásod szerint.

Én,bár jó szülő lennék,nekem sosem lesz gyerekem,mert hozzád hasonlóan én is csak akkor vállalnék,ha megtudnék neki adni mindent.

Viszont ezt nem tudnám megtenni.

Nem azért,mert buta vagyok,vagy képzetlen,hanem mert ennyi fizetésből,jó ha magamat fenntudom tartani.

Azért a kis pénzért nem fogok gyereket vállalni,amivel kecsegtetnek.

Én nem fogok nyomorogni és a gyerekem sem,hogy fenntartsuk ezt a vadkapitalizmust.

Köszi,de nem szeretek áldozat lenni,nem vagyok mazochista.

Csak,amikor valakit hibáztatnak azért,hogy összeomlik a rendszer,ne azokat hibáztassák,akik nem akarnak áldozatok lenni,mikor már így is nehéz az életük.

2015. febr. 4. 14:14
 34/50 anonim ***** válasza:
52%

De nem fogják neked az adókat a közfeladatokra fordítani, amikor le is nyúlhatják a pénzt.

Az erős állami modell egyedül a skandináv országokban működik, de ott olyan tudatossági szinten is van hozzá a lakosság, hogy nem akarnak lopni a közösből, de amúgy is erős náluk a civil szféra, így ha valakiről kiderülne, hogy korrupt, akkor azt egyként ítélnék el. Ott lényegében egymást figyelik az emberek, hogy ne lopjanak.

Te el tudod ezt képzelni nálunk? Itt inkább beszállnak a lopásba nem megakadályozzák.

2015. febr. 4. 14:16
 35/50 A kérdező kommentje:

Teljesen jól látja az előző.

Vannak országok,ahol az emberek javára fordítják az adókat.Pl Svédország.

Náluk meg korrupt a fél nemzet.

Mindenki lefizethető.

Azért meg nem fogok gyereket vállalni és nyomorogni,hogy más gyereke külföldi magánsuliban múlassa az időt.

2015. febr. 4. 14:20
 36/50 anonim ***** válasza:

Nem állhatunk át libertariánus rendszerhez közeli állapotra azért, hogy az abból kiinduló felháborodás miatt újra Fidesz szerű párt legyen kormányon több mint 2/3-ban a "csak ezt ne" protest szavazók miatt. A másik probléma a hiányzik a magyar nagytőke hozzá. Külföldieknek eladni az alrendszereket pedig érdekegyezés hiánya miatt elég problémás lenne. A kevesebb adóbevétel pedig szintúgy stadionokra menne az új rendszerben is.

2015. febr. 4. 14:23
 37/50 anonim ***** válasza:

"Azért a kis pénzért nem fogok gyereket vállalni,amivel kecsegtetnek."

És ki tiltja meg, hogy többet keress? Jah, magas szintű munka meg értékteremtés (amit megfizetnek) nem megy. Akkor vegyük el másoktól, amijük van. Nyilván.

"Én nem fogok nyomorogni és a gyerekem sem,hogy fenntartsuk ezt a vadkapitalizmust. "

Megköszönöm, hogy nem szaporodsz.

2015. febr. 4. 14:23
 38/50 anonim ***** válasza:

"Az ember természetes védekező rendszerének része,hogy ha szegény,akkor nem szaporodik. "

Akkor ezek szerint a világ leggazdagabb emberei Nigerben, Maliban és Szomáliában élnek. :)

2015. febr. 4. 14:25
 39/50 A kérdező kommentje:

Ne afrikai országot hozz fel példának.

Ott semmi köze a szegénységnek a fejlett társadalmakbeli szegénységhez.

Ott azért szaporodnak,mert nem tudnak védekezni.

Európában igenis azért van népességcsökkenés,mert erősödik a szegénység.

2015. febr. 4. 14:26
 40/50 A kérdező kommentje:

Tudod itt az alapvető gondolat nem az,hogy vállalok-e én magasabb munkát,ahogy te fogalmaztál vagy nem.

Hanem az,hogy nem lehet mindenki vezető beosztású,ugyanis nincs ennyi vezetőre szükség.

De ez még nem ok arra,hogy a vezető 10szer olyan színvonalon éljen,mint más.

De te a szegény embereket úgy kezeled,mint valami képzetlen,8 általánossal rendelkező egyént.

Vered a kis f-rkadat a menő munkádra,ahová protekcióval jutottál be,és lehet fele annyit sem dolgozol,mint más,aki 5ször kevesebbet keres,mint te.

De szerinted,neked jogod van 10szer jobban élni,mert te vagy a valaki.

Mert hát lehet próbálkozni mindenki legyen vezető,csak ez nem így működik,mert így felbomlik a rend.

Majd ha elmennek innen az orvosaink,nevethetsz,meg mehetsz kórházba,adhatod a hálapénzedet,ha nem lesz kinek a zsebébe rakd.Ja,de hát te úgy is magánkórházba fogsz menni,rád ez nem vonatkozik.

Csak tudd,hogy a te és a hozzád hasonló emberek mentalitása miatt sok ember hal meg,és ez mind az ilyenek lelkén szárad,mint te.

Te úgy érzed,neked akkor is jogod van így élni,ha más megdöglik,akkor is.

2015. febr. 4. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!