Ti mi alapján osztjátok be a társadalmi rétegeket? Mit gondoltok az én beosztásomról?
Szerintem általában az alapján lehet besorolni hogy hova tartozik valaki, hogy ő maga hogy sorolja be a társadalmi rétegeket. Értsd:
-Munkásosztály: vagyon alapján sorolja be a rétegeket,
-Középosztály: végzettség alapján
-Felsőosztály: értékek alapján
Ezt nem lehet így megállapítani.
Annyi azonban biztos, hogy csak a primitív, tahó emberek ítélnek meg másokat a vagyonuk alapján. A bölcs az emberi értékekre ad.
Értékek mint nyaraló, autó, óra? Így nézve ez a rész igaz lehet, tekintve hogy azon a szinten nem a pénz számít, hanem hogy mit tudsz megvenni rajta.
De egy felső osztálynál sem mindegy, hogy valaki gazdag családból jött, ahol a szülei kapaszkodtak fel a csúcsra, vagy ő maga alapít céget, és sok tanulással, tudással lesz ott ahol...meg nem mindegy hogy érettségis, semmihez nem értő emberek jutnak nagy vagyonhoz csak mert jó politikusokkal haverkodnak.
A középosztály meg talán az egyik legértelmesebb, mert inkább tanult emberekből áll, és szerintem normális ember nem végzettség hanem tudás alapján nézi a másikat. Mert lehet valaki szakmunkásképzővel is jó szakember akit megfizetnek, meg lehet diplomával is munkanélküli.
-Munkásosztály: 8 általános vagy érettségi
-Középosztály: Érettségi és szakma
-Felsőosztály: Egyetem, főiskola
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!