Valóban az lenne az igazságos, ha mindenki egyformán sokat vagy egyformán keveset keresne?
"Hanem például a háziorvosunkra, hogy mi jogon keres kétszázezer forintot egy hónapban, mert elég lenne annak is a minimálbér."
Na igen, ez meg már a tipikus magyar mentalitás. Nem ám hogy nekem is legyen mégegy tehenem, hanem dögöljön meg a szomszédé is... Miért nem azt kérdezi inkább, hogy miért nem kap ő maga is annyit? :) No mindegy, ez mellékvágány, csak nem lehetett kihagyni.
A lényeg itt is az, amit fentebb már írtam: egyrészt legyen értelmes összegű a minimálbér is, másrészt meg tényleg álljon arányban a fizetés a munka _reális_ (tehát nem képzelt) fontosságával.
Nem szeretem az ilyen butaparasztokat, akik le sem bírtak érettségizni, aztán köpködik azt, aki esetleg elvégzett egy egyetemet.
Egyébként ha mindenki ugyanannyit keresne, akkor mi motiválná az embereket? Főleg, hogy az emberek nem ctrl-c ctrl-v-vel klónozott robotok azonos igényekkel és képességekkel... Ez tipikus komcsi, langyosba halászgató, ellébecolunk egy életet duma.
Nekem csak annyi a véleményem hogy az egész rendszer korrupt egy kicsit és minden rosszul van beosztva.
Senki sem kapja meg a számára megérdemelt fizetést. Vegyük a parlamenti tagokat, vitáznak egy két dologról (szerintem rájátszanak az olajvállalatok és más multik kezére minket) és nem csinálnak semmit csak kapják a havi 2-3 milliós fizetéseket, amíg a jó munkás ember lehúz napi 12 órát (amúgy maximum 10 lehet) és kapják a havi nettó 60-70 ezer forintokat! De ugyan így van ez mással is. Édesapám séf, és 4-en szakácsok kaptak fejenként 90 ezret, aztán jött egy szőke abszolút de iskolázatlan "nő" és hoppá egyből vezetőtitkárt avatott belőle főnök mert tudott szo..ni, havi 400 000 ért. Éapám minden nap hallotta őket az irodábol amint épp a csúcson sikoltozva. Kérdem én megdolgozott az a nő a pénzéért? Nem! És ha választanotok kellene hogy a zsíros képű, lusta, nem törődöm politikusnak adjatok havi 1 milliót vagy a napi 12 órát lehúzó asztalos mesternek, akkor melyiknek adnátok?
Úgy értsétek a kérdésemet, hogy mindenki egyformán mondjuk 200 ezer forintot keresne függetlenül az iskolai végzettségtől, a betöltött munkakörtől...stb.
Ő így értette.
"Nem szeretem az ilyen butaparasztokat, akik le sem bírtak érettségizni, aztán köpködik azt, aki esetleg elvégzett egy egyetemet."
Magadról beszélsz?
Kedves kérdező! Nekem is van diplomám, de én nem nézem le a fizikai munkásokat, sőt! Én is utálom mikor a diplomások el vannak szállva maguktól. Szerintem aki nem becsüli a munkájukat az húzzon le a munkahelyükön egy hónapot, vagy félévet!
Szerintem a fizikai dolgozókat is ugyanugy meg kéne fizetni mint a többit! Én egyetértek azzal h legyen egységes a fizetés. Egy csomó irigységet, egymásra acsarkodást szüntetne meg, arról nem is beszélve h mindenki egyenlő esélyjel indulna.
Szerintem ne a pénzért dolgozzanak, hanem azért mert szeretik a szakmájukat, érdekli őket amivel foglalkoznak.
A fizikai munkás is beleteszi az energiáját a munkába, ugy mint a szellemi munkás! Ugyhogy legyen az is megfizetve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!