Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem exportálunk Japánba...

Miért nem exportálunk Japánba gyümölcsöt?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, Japánban nagyon drága a gyümölcs és ezért importra szorulnak. De még így is drága, egy alma akár több ezer forintba is kerülhet.

Miért nem exportálja Magyarország mondjuk a finom szabolcsi almát Japánba?

2014. aug. 22. 16:33
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

A sok hülyeség után itt a válasz: mivel nincs se légi- se tengeri kereskedelmi flottánk, így vagy bérelnünk kellene, vagy vásárolni, de ismerve a zseniális kormányunkat ezeket is kölcsönből csinálnák.

A romlandó szállítmánynak időre kell célba érnie, ehhez pedig gyors és korszerű, ergo rohadt drága járművek kellenének. Ha megnézel egy térképet, akkor levegőben meg kell kerülni egy halom országot, amiknek nem tanácsos a légterébe merészkedni, tengeri úton meg a Szuezi csatornán kellene áthaladni, ami egy köpésre van Izraeltől, vagy elindulni nyugatra, átkelni a Földközin, utána az Atlanti és végül a Csendes óceánon. Megoldható, de rohadt drága.

Örülök, hogy fényt gyújthattam a fejekben, bár ismerve az itteniek hozzáállását mindjárt 0 százalékon leszek.

2014. aug. 23. 15:57
 22/24 anonim ***** válasza:

Hát a 0% az esélyes. Minek vennénk egy egész flottát, vagy akárcsak egy hajót, amikor napi rendszerességgel indulnak tőlünk "karnyújtásnyira" hajók Japánba?

De ha ennyire a tempó a probléma, és nagy a mennyiség, akkor még mindig üzemel a BAM, egy irányvonat szerintem egy héten belül eljut Komszomolszkba onnan meg csak egy kis kompozás..

2014. aug. 23. 16:09
 23/24 anonim ***** válasza:
Mert ha már exportálunk, akkor érdemes betörni más piacokra is, egyetlen hajó, vagy teherszállító repülő meg kevés.
2014. aug. 23. 17:00
 24/24 anonim ***** válasza:
Repülővel szerintem irreálisan drága lenne a szállítás. Annyira sok helyre meg nem igazán exportálunk almát szerintem, hogy flotta kelljen. Bár ezt a részét még mindig nem értem. Van vagy 20 vállalat, amiknek egyenként több tíz vagy több száz hajójuk szeli a habokat, miért kellene flottaépítésbe fektetnünk, amikor velük el lehet vitetni ?
2014. aug. 24. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!