Az utcán lévő gyümölcsöt leszedhetem?
Figyelt kérdés
No, nem 1-2 szem cseresznyét, vagy bármilyen gyümölcsöt, hanem arra gondoltam, hogy le lehet-e szüretelni egy teljes fát???
Azt mondják, igen,mert közterületen van, csak pofa kell hozzá...
No, meg a tulaj/?/ jól nyakonvág :)
Egyáltalán ki a tulajdonos??
2010. júl. 10. 14:18
1/7 anonim válasza:
Jogilag nem tudom, de az a biztos, ha megkérdezed azt, akinek a háza elött van a fa. Sokan nem szedik le azt, ami a házuk elött van. Mindenesetre én akkor sem szedném le, ha jogilag lehetséges, mert nem örülnék neki, ha jól nyakonvágna valaki emiatt. Az a legtisztább ha megkérdezed...
2/7 anonim válasza:
A saját házad előtt leszedheted, de a másé előtt nem. Az országút mellett leszüretelheted, de érdeklődj utána, hoyg nem volt-e permetezve. Nagy társasház előtt leszüretelheted, ha az első arra járó lakót megkérdezed, és nem nagyon izgatja fel magát, és megengedi.
4/7 anonim válasza:
"másé előtt nem"
jogilag azt is leszedhetnéd, de nagy bunkóság.
5/7 anonim válasza:
Szerintem ha közterületen van,akkor jogilag igen,de tuskó dolog,hiszen valószínűleg akinek a háza előtt van,az gondozza,még ha jogilag nem is az övé.De enni róla,nos abban nem látok kivetnivalót.Én pl.elég sokat járok autóstoppal,és így kisebb falukba szoktam néha keveredni,ahol az út szélén ott vannak a meggyfák.Meg szoktam belőlük kajálni,de ha jönne a ház tulaja,akkor felajánlanám,hogy fizetek érte,még ha nem is lennék köteles.(Még nem fordult elő.)De hogy leszedni egy egész fát,az nagyon nagy parasztságra vall.
6/7 anonim válasza:
Az enyém. Le ne merd szüretelni mert meghalsz:P
7/7 anonim válasza:
Valaki törölte a válaszom: de nálunk a cigányok legelik le ilyen pofátlanul más TULAJDONÁT! Ha hozzájuk akarsz tartozni hát hajrá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!