7 hónapos babák anyukái! Milyen zöldséget/gyümölcsöt eszik a gyereketek (ha nem üvegeset adsz neki! ) és tényleg liszttel rántjátok a főzelékeit vagy csak az én védőnőm kalandozott el?
Be lehet már rántani, de én sose rántom be. Nem kell, csak lehet. :)
Biztosan nem kellene (kötelező jelleggel) adnod vajas kenyérbelet, bár ránk más szabályok vonatkoznak, mert tejallergiás, de én tuti nem adnék, nem is hallottam még ilyet.
7 hósan ezeket ette kb.: alma, őszi, banán, körte, sárgadinnye, babakeksz, csirke, pulyka, sárgarépa, krumpli, sütőtök, cékla, vöröshagyma a főzelékbe egy kicsi, spenót, bébiételből mást is kapott már: marhát, pl.
7 hónaposan lányom ezeket ette:
krumpli, sárga és fehérrépa,sütőtök,cékla,saláta főzelék,cukkini,brokkoli,banán, őszibarack,sárgabarack,alma,körte,szilva, csirke és pulyka husi.Ilyenkor még kapott ha jól emlékszem Sinlac port is, de ebben nem vagyok biztos.Háztartási kekszet 4 hónapos kora óta rakok az almájába reggel.
Én rendes rántást az kb 1 hónapja adok neki a főzelékekbe (10 hónapos), de nagyon megpirítva.Mert minél jobban meg van pirítva a liszt, annál könnyebben emészthető!
Szerintem bólogass, helyeselj és tegyél mindent belátásod szerint.Én is végig hallgatom a védőnőt, és utána azt csinálok amit akarok.Az én gyerekem és döntöm el mit csinálok vele.Egyértelmű, hogy nem az a célom, hogy ártsak neki!
Azt nem értem, hogy ha te tejfehérje allergiás vagy, akkor ő hogy mondhat ilyet?Ha közeli hozzátartozó allergiás, akkor egyértelmű, hogy a gyerekkel minimum 1 éves korig kerültetni kell az ilyen dolgokat!Sztem...
Én kenyérféleséget először 9 hónaposan adtam a kisfiamnak, akkor már volt 2 foga, evett darabosat és tudott harapni, elmajszolni ételeket. Vajat először 1 éves kora után kapott (a tehéntejjel kb egyidőben vezettem be), margarint nem adok neki. Mivel tejallergiás vagy, nálatok még tovább kellene várni a tejjel-vajjal, sőt a savanyított tejtermékeket is az ajánlottnál később, nagyon óvatosan vezesd be. Tehát a vajas kenyeret még jó ideig felejtsd el...
7 hónapos korától én tettem néha (heti 2-3x) pici rántást a főzelékbe, ebben nem látok semmi rosszat. A glutént babakeksszel vezettem be.
Az nagyon jó lehet, ha együtt eszik néha az egész család, de ezt egy 7 hónapos baba napirendjével nem könnyű összeegyeztetni.
A védőnő szakmai hozzáértése szerintem enyhén szólva kifogásolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!