7 hónapos babák anyukái! Milyen zöldséget/gyümölcsöt eszik a gyereketek (ha nem üvegeset adsz neki! ) és tényleg liszttel rántjátok a főzelékeit vagy csak az én védőnőm kalandozott el?
Kérdező, teljesen egyetértek veled, szerintem is te gondolod jól, nem a védőnőd!
A rántást és a kenyeret valószínűleg a glutén miatt erőlteti, de hülyeség, hogy ezt minden nap kellene kötelezően. Ha eddig még nem adtál neki glutént, akkor annak azért már itt az ideje, hogy megismerkedjen vele, de ha nem tetszik a kenyér vagy a rántás, akkor adj neki időnként gabonapépet (<-> a tejpép ugye tápszerből készül) vagy babakekszet. A klasszikus háztartási keksz megint nem a legjobb, mert totál műanyag.
A gluténnál nem elsősorban a rendszeresség a lényeg, hanem az, hogy a baba emésztése időben megismerje és valamennyire megszokja, mert a kutatások szerint ezzel csökken a lisztérzékenység kockázata. (És ha nálad fennáll egyéb allergia, akkor azért erre is figyelj mellette, mert sok allergia "tásasan" jár.)
Ugyanezeket a dolgokat esszük, mint ti (7,5 hónapos). Nekünk lisztet így direktbe nem mondott a védőnőnk, de glutént már bevezettük. Növényi olajat mondott, hogy 1 dl-ként 1 teáskanállal adjak a főzijébe, a zsírban oldódó vitaminok miatt.
Én úgy szoktam, hogy a zöldség főzőlevébe teszek olajat, majd a végén mixelem és sűrítem krumplival.
A vajas kenyérbél nekem elég fura... Vajat 7 hósan?:O
Kenyérbelet néha adogatunk neki kóstolásképpen, de nem tízórai-uzsi helyett. Gyümi+babkex a tízóraink, uzsira ugyanez, vagy főzelék-maradék ebédről (de már husi nélkül), vagy tejpép/rizspép/Humana babadesszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!