Mivel "fűszerezhetem" a 9 hónapos babám főzelékeit?
Figyelt kérdés
2010. jún. 25. 15:55
1/5 anonim válasza:
hello
nekem a lányom ugyan még csak 7,5hós, de én már használok egy pici sót a főzelékekhez, babérlevelet, metélő hagymát, petrezselymet
mást még nem ...
2/5 anonim válasza:
- Zöldfűszereket (petrezselyem, bazsalikom, oregánó, majoranna, babér, metélőhagyma),
- fokhagymát ("olaszos" kajákhoz),
- vöröshagymát (bár nem fűszer, de az is jó ízt ad),
- meggy- és almaszószba szoktam szegfűszeget és fahéjat,
- és amibe kell, pici sót is.
9 hónapos lesz 3 nap múlva a kisfiam.
3/5 anonim válasza:
Amióta főzök neki, (7 hó).Pici só, és cukor is ha olyat kapott.
4/5 anonim válasza:
Zöldfűszerekkel, hagymákkal.Szegfűszeget is lehet, ahogy előttem írták, viszont a fahéj egy év alatt allergizálhat.
5/5 anonim válasza:
Bármivel fűszerezhetsz, csak ne könyököljön ki a kajából az illető fűszer. A fahéj is akkor allergizálhat (rendkívül ritka esetben, ha telenyomsz vele valamilyen ételt. Mindent módjával - és amit magatoknak főzöl, kóstoltasd meg a gyerekkel is. Ha ízlik neki, hurrá, ott a vége a külön főzőcskének. A gyerek nem beteg, hanem gyerek:-) Miért kéne diétáztatni egy makkegészséges kisembert? Féléves koromban (fél évszázaddal ezelőtt) anyukám persze külön főzött nekem jó kis, íztelen-bűztelen babaspenótot. A család ugyanazt ette, csak normálisan elkészítve. Fokhagymásan, tejjel, finom kiflivel "sűrítve". Én udvariasan ettem, azaz - mint a hörcsög - összegyűjtöttem a pofazacskómban anyám alkotását, és mikor megtelt, szépen, mosolyogva "elengedtem". Nagymamám szó nélkül arrébbtolta aggódó anyámat, megfogta a saját tányérját, és etetni kezdett. Hat hónapos voltam... Nagyinak csak arra kellett ügyelnie, hogy a kanalat le ne nyeljem:-))) Onnantól viszlát babfőzike volt:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!