Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem exportálunk Japánba...

Miért nem exportálunk Japánba gyümölcsöt?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, Japánban nagyon drága a gyümölcs és ezért importra szorulnak. De még így is drága, egy alma akár több ezer forintba is kerülhet.

Miért nem exportálja Magyarország mondjuk a finom szabolcsi almát Japánba?

2014. aug. 22. 16:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Bucsér te rendőr létedre pont teljesen hülye vagy az egészhez. Ha még életedben egy szalmaszálat nem termeltél meg, nem értem miért kell bele okoskodnod.
2014. aug. 22. 17:30
 12/24 A kérdező kommentje:
Bár rák van ott elég, pénzért exportálni sokkal kifizetődőbb lenne. :D
2014. aug. 22. 17:30
 13/24 A kérdező kommentje:

Ki az a Bucsér?

Nem okoskodok, egy kérdést tettem fel, kíváncsi vagyok az okára...

2014. aug. 22. 17:31
 14/24 anonim ***** válasza:
Az okot magadtól kérdezd, miért tetted fel a kérdést.
2014. aug. 22. 17:36
 15/24 A kérdező kommentje:
Az okot inkább te kérdezd magadtól, hogy miért válaszolsz egy olyan kérdésre, amire nem tudod a választ, és még csak nem is a kérdésre próbálsz válaszolni.
2014. aug. 22. 17:43
 16/24 Gugu Gabor ***** válasza:

Nem biztos hogy a nagyon finom szabolcsi almánkra vágynak...

kb 2 perc googlizás után találtam ezt:

[link]

Talán érthetőbb hogy miért is annyi az annyi, gyanítom hogy itt jön ki az hogy baromi messze vannak és teljesen más kultúra...

2014. aug. 22. 18:08
 17/24 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy egy olyan országban probléma lenne az 1000 forintos alma, ahol 800k-t kerenek átlagban. Arányait nézve nem drágább ott az élet, mint itthon.
2014. aug. 22. 18:15
 18/24 A kérdező kommentje:
Érdekes a link. Igen, lehet, hogy ez áll a dolog hátterében a dinnyénél is.
2014. aug. 22. 18:19
 19/24 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősöm Japánba házasodott, tényleg qrva drága az alma meg a többi ott egzotikusnak számító európai gyümölcs.

A banán kicsit más téma, ugyanis a banánt éretlenül szedik le, fix 12 fokon tartva szállítják Európába ( hajóval, pár hét alatt ), majd itt belapátolják a banánérlelőbe ahol két nap alatt a boltban látható banánná érik. Amit a boltban leveszel a polcról, azt minimum 4-6 héttel korábban szedték a fáról.

Almával ez lehet, hogy nem működne. Hajóval borzasztó lassan érne Japánba a cucc. Rengeteg fagyasztott húst exportálunk nekik, konténerben mennek és az út 2-3 !hónap!.

Vonattal keresztül Szibérián? Szerintem akad bőven logisztikai buktató is a dologban, másrészt lehet tényleg nem a szabolcsi cefrének való almára buknak :D

2014. aug. 22. 23:55
 20/24 A kérdező kommentje:

Köszi a választ :D

Hát igen, a fenti link szerint nem a szabolcsi alma lenne a kedvencük.

Dinnyével viszont talán eljátszható a hűtve tárolás + vízi szállítás, úgy tudom van olyan ember vidéken, aki pincében tárolja a nyári dinnyét, így még karácsonykor is ehet belőle.

És azért a magyar dinnye finom, édes. :D

2014. aug. 23. 00:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!