Miért nem exportálunk Japánba gyümölcsöt?
Úgy hallottam, Japánban nagyon drága a gyümölcs és ezért importra szorulnak. De még így is drága, egy alma akár több ezer forintba is kerülhet.
Miért nem exportálja Magyarország mondjuk a finom szabolcsi almát Japánba?
Ki az a Bucsér?
Nem okoskodok, egy kérdést tettem fel, kíváncsi vagyok az okára...
Nem biztos hogy a nagyon finom szabolcsi almánkra vágynak...
kb 2 perc googlizás után találtam ezt:
Talán érthetőbb hogy miért is annyi az annyi, gyanítom hogy itt jön ki az hogy baromi messze vannak és teljesen más kultúra...
Egyik ismerősöm Japánba házasodott, tényleg qrva drága az alma meg a többi ott egzotikusnak számító európai gyümölcs.
A banán kicsit más téma, ugyanis a banánt éretlenül szedik le, fix 12 fokon tartva szállítják Európába ( hajóval, pár hét alatt ), majd itt belapátolják a banánérlelőbe ahol két nap alatt a boltban látható banánná érik. Amit a boltban leveszel a polcról, azt minimum 4-6 héttel korábban szedték a fáról.
Almával ez lehet, hogy nem működne. Hajóval borzasztó lassan érne Japánba a cucc. Rengeteg fagyasztott húst exportálunk nekik, konténerben mennek és az út 2-3 !hónap!.
Vonattal keresztül Szibérián? Szerintem akad bőven logisztikai buktató is a dologban, másrészt lehet tényleg nem a szabolcsi cefrének való almára buknak :D
Köszi a választ :D
Hát igen, a fenti link szerint nem a szabolcsi alma lenne a kedvencük.
Dinnyével viszont talán eljátszható a hűtve tárolás + vízi szállítás, úgy tudom van olyan ember vidéken, aki pincében tárolja a nyári dinnyét, így még karácsonykor is ehet belőle.
És azért a magyar dinnye finom, édes. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!