Miből él a magyar?
Tegnap voltam vásárolni,(nem reklámozom ezért csak annyit,hogy minden városba van és olyan fellüről mint egy konzerv)nos abba voltam nézem a dátumot "19.nap a hónapból"
Fizetések a köztisztviselőknek 3.án van ( úgy tudom )ami átlagba olyan 150 ezer,jó ezzel nincs is gond de sajnos elég kevés,akkor vannak a gyári melosok vagy mi Ők 10.én kapnak minimálbér körüli összeget ami olyan 70?! az is kevés sajnos. Ügye még vannak a nyugdíjasok akik változó,hogy mikor kapják kevés bérüket tegyük fől 140 de akkor az már sok.Meg vannak a munkanélküliek közmunkások elvileg 10.én kapnak Ők is keveset tán 47 ezret?!
Parkolója a boltnak dugig volt gépjárművekkel becsülésem szerint átlag életkoruk 5-6 év volt kvázi nem olcsó a bérekhez képest, emberek megpakolt kosarakkal,bevásárló kocsikkal jöttek ki. Nem vagyok se irigy se gonosz ember,nekem ez kicsit feltünő,hogy orrba-szájba nyomják a tévébe,hogy milyen szegény Magyarország mennyi hiteles ember van akkor mégis miből tartja fönn magát az ember?
Kérdés adott.
Való igaz, tisztességes munkából nem lehet megélni!
Ugyanakkor tisztelettel minden hozzászólóhoz, elmondanám, hogy egy tisztességes középosztálybeli kereset mit jelent énszerintem:
A puszta megélhetéshez szükséges dolgokon túl (élelmiszer, csekkek, hitelek, ruházkodás, egyéb szükséges háztartási kiadások stb.) egy középréteg-beli családnak félre kell tudnia tenni, plusz életbiztosítás, plusz alternatív nyugdíjpénztári befizetések, és évi legalább kétszeri nyaralás/telelés. Ja, és természetesen egy családi autó. És kultúra, szórakozás! Ez ma egy nagyobb megyeszékhelyen havi minimum nettó 600,000 forint/családot jelent. Budapesten többet.
Ez egy átlagos középosztálybeli család átlagos havi szükséglete.
Úgy tűnik, a lakosság egy része megfelel ennek a kritériumnak. Én is látom.
Tehát kérdező abból von le következtetést, hogy egy olyan áruházban ahol 90% hogy olyan terméket vesznek az emberek, ami nélkül éhen halnának, sokan vannak? Igazából CSAK ott vannak az emberek. Másik eset amikor valaki plázából kiindulva írogat.... plázában kb az adott város 5%-ka van adott időpontban, de akkor valószínűleg mindenki gazdag, és veszi a "guccsi" termékeket.
Az élelmiszer boltok (legyen az a legolcsóbb, esetünkben általában a hipermarketek) mindig is tele lesznek, mert ami pénzt megkeresnek az emberek, először biztos hogy ott költik el.
Tehát eléggé rossz oldalról közelíted meg a dolgot.
Minden nap oda járok álltalába délután soha nincsenek sokan jó tudom ünnep meg minden,Ti nem látátok mily nagy káosz volt ott durva volt.
Köszönöm a válaszokat mindenkivel egyetértek.
"Még én is tudom 120 ezeret nem lehet beosztani"
- Tapasztalatom szerint minél többet keres az ember, annál inkább hisz ebben. A bátyám IT-szakemberként megvan győződve arról, hogy egy átlag embernek minimum 60 ezret kell magára költenie egy hónapban (rezsi nélkül). Amikor arról beszéltem, hogy nálam ez nem igaz, azt kérdezte, hogy levegőn élek-e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!