Miből él a magyar?
Tegnap voltam vásárolni,(nem reklámozom ezért csak annyit,hogy minden városba van és olyan fellüről mint egy konzerv)nos abba voltam nézem a dátumot "19.nap a hónapból"
Fizetések a köztisztviselőknek 3.án van ( úgy tudom )ami átlagba olyan 150 ezer,jó ezzel nincs is gond de sajnos elég kevés,akkor vannak a gyári melosok vagy mi Ők 10.én kapnak minimálbér körüli összeget ami olyan 70?! az is kevés sajnos. Ügye még vannak a nyugdíjasok akik változó,hogy mikor kapják kevés bérüket tegyük fől 140 de akkor az már sok.Meg vannak a munkanélküliek közmunkások elvileg 10.én kapnak Ők is keveset tán 47 ezret?!
Parkolója a boltnak dugig volt gépjárművekkel becsülésem szerint átlag életkoruk 5-6 év volt kvázi nem olcsó a bérekhez képest, emberek megpakolt kosarakkal,bevásárló kocsikkal jöttek ki. Nem vagyok se irigy se gonosz ember,nekem ez kicsit feltünő,hogy orrba-szájba nyomják a tévébe,hogy milyen szegény Magyarország mennyi hiteles ember van akkor mégis miből tartja fönn magát az ember?
Kérdés adott.
Ez pedig pont, hogy baj, hogy nyáron tele vannak a hipermarket parkolói ebben az országban 5-6 éves autókkal és az emberek megpakolt kosarakkal mennek. Mivel ezek szerint nincs pénz nyaralni, hogy itt vannak. Tovább ünnep van ma, be kell vásárolni, nem lesznek nyitva a boltok.
Amúgy az, hogy az emberek vesznek kaját, az semmi. Sajnos. Mivel egy ember az én olvasatomban nem csak enni akar meg fizetni a számláit... Az élet akkor hol marad?
270 ezer kevés neked ? Nem tudom hogy melyik rózsadombról írsz, de megyek oda élni!
Figyelj, mi 4-en vagyunk, volt hogy 80 ezerből éltünk, igen, kevés, de kijöttünk belőle! Most "jobbra" fordult a sorsunk, úgy havonta 180-200 ezerből élünk, elég sok különbség van, úgy érezzük mint ha a lottón nyertünk volna, csak cserébe sokat kell dolgozna itt valakinek.
Az emberek arra költik a pénzt, amire futja, ez általában a sárga csekk, kaja, meg a gyógyszer (mert ezek kényszerek, hogy fizetni kell)...ha ezen felül marad pénzük, akkor ruha, nyaralás, félretétel-de úgy látom a magyar emberek 80%ának a csekk+kaja kombónál elfogy a havi fizetése.
Igen, megélnek, egy afrikai négerhez képest lehet, hogy nem is szegények, hisz nem halnak éhen. De könyvre, színházra, kirándulni, nyaralni már nem futja. Milyen élet ez így?
A magyar ember szeret panaszkodni,közel se olyan rossza az élet Magyarországon,mint sokan sugallják.
Átlagot keressük csak kb.300 ezer a havi jövedelmünk,2 gyerek mellett is simán tudunk autót fenntartani és pénzt megtakarítani.Sokan azért mondják,hogy mennyire rosszul élnek ,mert nem szeretnék ha irigyelnék őket.
Igaz nem mindenkit írtam le,de a felsoroltak itt jelen állás szerint a legtöbb.
Hitelt ma már nem könnyű felvenni 8 órás bejelentett meg 100 akárhány ezer számlára érkező jövedelem.
A másik,hogy a hiteles autót is fenn kell tartani valamiből.
Nézem tegnap a újságot,a pillanatnyi felmérés alapján azaz megkérdezik a utca emberét idézem " Ön az Adriára vagy a Balatonra utazik? 32,4% Egyikre sincs pénzem, 32,4 Balaton,35,2% Adria". Engem ismét írom nem zavar,de akkor ne csöpögjön a médiából,hogy mily szegénység van.
"Kösz,nem is rossz infó egy fiatalkorútól :)
De az a 47 az 47,50 csak akkor ha teljes a család.
Ennek utánanézek még,de én így tudom."
1) Nem vagyok fiatalkorú...
2) Nyugodtan nézz utána, de az a 47ezer egész pontosan 50.631 ft. A gyerekek után adókedvezmény jár...
Kérdező! A probléma abban van, hogy olyan információkból próbálsz következtetéseket levonni, amikből nem lehet.
1. Egy napot láttál. Na és a többi?
2. Tudod azt is, ki hányszor megy egy hónapban és mennyit vesz egy alkalommal?
3. Tudod, hogyan osztják be az emberek a pénzt? Van aki másnap nem tud vásárolni elég sokból, más meg a hónap végén is kevesebből.
4. Tudod, hány százalékát láttad annak településnek? Tudod, honnan járnak oda?
5. A számodra szimpatikus közléseket hiszed el, vagy azt, aminek utánajártál?
Ha minden kérdésre jó választ adsz, már kezd esélyed lenni a megfigyelés jóságára. Még ismerni kéne a módszereket is, de az már messzire vezet.
Teljesen érthető, hogy úgy gondolod, ahogy gondolod. De állításod a fentiek nélkül csak megalapozatlan vélemény. Másoknak meg más a véleményük. Miként fogod összevetni, kinek van jobban igaza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!