Kik a magyarok barátai?
"Viszont sok magyar cikinek érzi, hogy keleti népekkel rokonítják, ezért inkább előhozza a finneket."
Azért mert már az ősmagyarok is fehérek voltak és nem mongolok meg hasonlóak. Ez ugyanígy a finneknél is megvan, a finnek ősei sem voltak vágottszeműek. Az Urálnál az éghajlati viszonyok majdnem olyanok mint Európában, ott is fehér emberek éltek.
Horvátokról és lengyelekről tudom, és már személyesen is tapasztaltam, hogy szeretik nagyon a magyarokat.
Munka kapcsán általában a csehekkel, szlovákokkal, szlovénokkal szoktunk még mindig együtt lenni pl. nagy nemzetközi konferenciákon, mert náluk hasonló a helyzet, mint nálunk, ezért jobban megértenek minket, mint pl. egy angol vagy egy francia, vagy akár egy német.
Ott nem lehet érezni azt, hogy a szlovákok pl. utálnának minket.
Általában a hasonlóak szoktak mindig "klikkezni".
Északi népek együtt
Portugálok, spanyolok, olaszok
Francia anyanyelvűek együtt
Oroszok és törökök mindig különcködnek :)
11.
Ezzel vitatkoznék.
A sok finnek bizony van ázsiai vonása, gyakoribb, mint a magyaroknál, nem beszélve a számikról, akik Finnország őslakói.
"A sok finnek bizony van ázsiai vonása, gyakoribb, mint a magyaroknál, nem beszélve a számikról, akik Finnország őslakói."
Csak a finnek nem őshonosak Karéliában és a magyarok sem a Kárpát medencében.
Te tényleg ilyen sztereotípiákban gondolkodsz, hogy ezek meg ezek barátaink azok meg nem?
Ez az általánosítás sehova nem vezet.
Érdekes, hogy mindenki másképp tapasztalja / gondolja, hogy kik a magyarok barátai :D
Tetszik nekem ez a kérdés, de komolyan.
Én úgy gondolom, hogy a lengyelek, a horvátok, a finnek, a számik (nem vicc!), az észtek, a svédek, a bolgárok, a törökök meg az oroszok a barátaink.
A első két nemzetet nem is kell megemlíteni, mert sokan elég jól ismerik őket.
A finnek és az észtek szeretnek bennünket. Nem tagadják a nyelvrokonságunkat. Sőt, Észtországban a Pál utcai fiúk kötelező olvasmány. A finnek (állítólag) viccesnek találják a magyar nyelvet. Egyszer hallottam olyat, hogy finnek meghallották a magyar beszédet és azt mondták, hogy hasonló a nyelvükhöz, de nem értették tisztán, hogy mit hadoválnak :DDDD
Számik: ugye, ők Lappföld lakói, de ne nevezzük lappoknak, mert ez sértés. A NatGeo fotósa kint volt rénszarvastenyésztőket fotózni. Amikor a számik megtudták, hogy magyar, nagyon megörültek neki.
Svédek: én úgy érzem, hogy elég jóban vagyunk velük
Bolgárok: mint ahogy az egyik válaszadó említette, hogy miért szeretnek bennünket.
Törökök és oroszok: igaz, hogy a múltban háborúztunk velük, ennek ellenére jóban vagyunk velük, de tabu témának számít Eger és Mohács, mert a törökök morcosak lesznek. Az oroszoknak meg ne emlegessük az 56-os forradalmat, mert úgy hallottam, hogy lelkiismeret furdalásuk van emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!