Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Kik a magyarok barátai?

Kik a magyarok barátai?

Figyelt kérdés
Én ezekre gondoltam:németek,osztrákok,lengyelek,csehek,bolgárok, törökök.

2014. júl. 29. 19:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont sok magyar cikinek érzi, hogy keleti népekkel rokonítják, ezért inkább előhozza a finneket."

Azért mert már az ősmagyarok is fehérek voltak és nem mongolok meg hasonlóak. Ez ugyanígy a finneknél is megvan, a finnek ősei sem voltak vágottszeműek. Az Urálnál az éghajlati viszonyok majdnem olyanok mint Európában, ott is fehér emberek éltek.

2014. júl. 29. 20:18
 12/22 anonim ***** válasza:
94%

Horvátokról és lengyelekről tudom, és már személyesen is tapasztaltam, hogy szeretik nagyon a magyarokat.

Munka kapcsán általában a csehekkel, szlovákokkal, szlovénokkal szoktunk még mindig együtt lenni pl. nagy nemzetközi konferenciákon, mert náluk hasonló a helyzet, mint nálunk, ezért jobban megértenek minket, mint pl. egy angol vagy egy francia, vagy akár egy német.

Ott nem lehet érezni azt, hogy a szlovákok pl. utálnának minket.

Általában a hasonlóak szoktak mindig "klikkezni".

Északi népek együtt

Portugálok, spanyolok, olaszok

Francia anyanyelvűek együtt

Oroszok és törökök mindig különcködnek :)

2014. júl. 29. 20:19
 13/22 anonim ***** válasza:
81%
Németek, Osztrákok, Olaszok, Finnek, Bolgárok, Lengyelek, Törökök, Kazahok, Horvátok és még néhány ázsiai ország.
2014. júl. 29. 20:21
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

11.

Ezzel vitatkoznék.

A sok finnek bizony van ázsiai vonása, gyakoribb, mint a magyaroknál, nem beszélve a számikról, akik Finnország őslakói.

2014. júl. 29. 20:22
 15/22 anonim ***** válasza:
96%
Még a Ruszinok és Szlovének is.
2014. júl. 29. 20:23
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

"A sok finnek bizony van ázsiai vonása, gyakoribb, mint a magyaroknál, nem beszélve a számikról, akik Finnország őslakói."

Csak a finnek nem őshonosak Karéliában és a magyarok sem a Kárpát medencében.

2014. júl. 29. 20:25
 17/22 A kérdező kommentje:
20:21!A kazahok miért azok?Az olaszokat megértem.
2014. júl. 29. 20:34
 18/22 anonim ***** válasza:
72%
Örmények, grúzok, tatárok.
2014. júl. 29. 21:00
 19/22 anonim ***** válasza:
75%

Te tényleg ilyen sztereotípiákban gondolkodsz, hogy ezek meg ezek barátaink azok meg nem?

Ez az általánosítás sehova nem vezet.

2014. júl. 29. 21:23
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, hogy mindenki másképp tapasztalja / gondolja, hogy kik a magyarok barátai :D

Tetszik nekem ez a kérdés, de komolyan.

Én úgy gondolom, hogy a lengyelek, a horvátok, a finnek, a számik (nem vicc!), az észtek, a svédek, a bolgárok, a törökök meg az oroszok a barátaink.

A első két nemzetet nem is kell megemlíteni, mert sokan elég jól ismerik őket.

A finnek és az észtek szeretnek bennünket. Nem tagadják a nyelvrokonságunkat. Sőt, Észtországban a Pál utcai fiúk kötelező olvasmány. A finnek (állítólag) viccesnek találják a magyar nyelvet. Egyszer hallottam olyat, hogy finnek meghallották a magyar beszédet és azt mondták, hogy hasonló a nyelvükhöz, de nem értették tisztán, hogy mit hadoválnak :DDDD

Számik: ugye, ők Lappföld lakói, de ne nevezzük lappoknak, mert ez sértés. A NatGeo fotósa kint volt rénszarvastenyésztőket fotózni. Amikor a számik megtudták, hogy magyar, nagyon megörültek neki.

Svédek: én úgy érzem, hogy elég jóban vagyunk velük

Bolgárok: mint ahogy az egyik válaszadó említette, hogy miért szeretnek bennünket.

Törökök és oroszok: igaz, hogy a múltban háborúztunk velük, ennek ellenére jóban vagyunk velük, de tabu témának számít Eger és Mohács, mert a törökök morcosak lesznek. Az oroszoknak meg ne emlegessük az 56-os forradalmat, mert úgy hallottam, hogy lelkiismeret furdalásuk van emiatt.

2014. júl. 30. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!