Milyen eszközökkel orvosolható a magyarok nagyszámú kivándorlása?
Kérlek, ne legyen politikai acsarkodás, hiszen az elmúlt 20 évben egy kormány sem tudta igazán megoldani a problémát.
Érdekelne a véleményetek.
Ha rossz a kategória, akkor elnézést.
Demokratikus eszközökkel nem igazán lehet. Természetes, hogy az emberek a jobb életkörülmények felé vándorolnak. Ugyanez játszódik le az országon belül is, amikor például Borsod, Nógrád, Békés stb. megyék elnéptelenednek, míg a nyugati megyék és főleg Közép-Magyarország szépen fejlődnek.
Az állam csak annyit tehet, hogy biztonságot teremtve segíti, hogy a gazdaság, társadalom fejlődjön. A nagymértékű elvándorlás Kelet-Európából majd akkor csökken, ha a gazdasági különbségek is csökkennek kelet és nyugat között. Ebben én nem vagyok túl optimista. Még a gazdag, sikeres Németországban sem sikerült felzárkóznia a keleti tartományoknak, ott is hasonlóan nagy az elvándorlás.
Már nagyapáink is erről beszéltek, hogy bezzeg nyugaton ... "Ha megnyílnának a határok, ha munkát adnának, ha lenne pénzem repülőjegyre, ha tudnám a nyelvet"..... kezdetű mondatok után az unokák hamar valóra váltották a nagyszülők kívánságait.
Egész Kelet és Dél Európa migrál nyugatra a jobban fizető munkahelyekre. Sőt 10 évvel ezelőtt még olyan cikkeket lehetett olvasni, hogy a magyarok nem használják ki az uniót, bezzeg a lengyelek, szlovákok, balti államok tízezrével költöznek nyugatra. Most attól hangos a sajtó, hogy az első kitelepülő magyarok újabb magyarokat csábítanak ki külföldre. Közben a régiós átlagtól még így is jóval kevesebb a külföldre vándorló Magyarországon.
Lehet ellene tenni, de vegyük észre az európai unió szabályain kellene változtatni, hogy ez a trend megforduljon. ugyanis a 2004 óta csatlakozott országok közül egyik se került közelebb a nyugati bérekhez. Talán csak a magyar szakadt le kicsit jobban a csehektől, de ők se kerültek közelebb a nyugati bérekhez.
1: "Szerintem elég lenne megduplázni a fizetéseket"
Ez nem igaz. Én otthon jól kerestem, saját lakás is volt, mégis leléptem. Nem azért, mert otthon nem tudtam megélni, hanem mert elegem lett abból a környezetből és nem akartam tovább ott nevelni a gyerekeket.
Anyagilag nem lett jobb a helyzet, de nem is az volt a cél, hogy megszedjem magam. Kb ugyanott tartok, saját lakás nélkül, de ugyanaz az életszínvonal.
Viszont ezerszer nyugodtabb a környezet és ezáltal a családi életünk.
Most per pillanat nem tudnának nekem olyan fizetést otthon mondani, ami miatt visszacuccolnánk.
1. Legyen egészségügy, oktatás, infrastruktúra
2. Normális fizetések, közbiztonság
3. Civilizált gondolkodás, mindenféle kisebbségnek azonos jogokat adni
4. Ne legyen alapdolog zsidózó-b***-magyarkodó jobbernek lenni, sőt legyen ciki
5. Kultúra támogatása
6. Úgy általában szabadság és egyenlőség
Na most ehhez képest, nézd meg merre tart az ország...
Kizárni a 1990 előtti rendszer azóta is a hatalmat, sőt ma is az összes politikai parlamenti párot e kezükben tartó dinasztiákat, összes funkciónáriusát és családjaikat három generációra a közéletből.
Csak ez nem EU konform. :( Sajnos.
Nem volt rendszerváltás 1949 óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!