Miért utálják ennyien a romákat? .

Kérdező, ezt a rasszista szöveget el lehet felejteni, 2 dolog miatt.
1. Pont a cigányok a rasszisták. Mindent erre fognak rá, de közbe "öld a magyart/szerbet/románt", épp amelyik országban vannak. Ez nem rasszizmus? Mikor láttál csoportosan magyarokat kiabálni, hogy öld a cigányt?
2. A cigányoknál egyáltalán nem a származással van a probléma, az senkit nem érdekel. Hanem az elviselhetetlen, undorító, felháborító életmódjukkal. Életmód, mert ezt kultúrának a legnagyobb jóindulattal sem lehet nevezni. Nem hajlandóak dolgozni, nem hajlandóak adózni, nem hajlandóak beilleszkedni, nem hajlandóak a törvényeket betartani, az ilyenek gyerekei pedig csak azért járnak be az iskolába, hogy ne vegyék el tőlük a segélyt meg a családi pótlékot, miközben hátráltatják a normális gyerekeket, és bántalmazzák őket.
Ezek miatt kell a normális romáknak (mert ők romák, és nem cigányok, mint ahogy a mondás is szól: cigány nem az, aki annak születik, hanem aki úgy viselkedik)szenvedniük. Nem véletlenül van velük minden országban probléma.
Itt Magyarországon, és a környező országokban később (kb 2030) baromi nagy gondok lesznek, és a nép nem fogja ezt már tűrni. Jó példa erre Bulgária. Ott már országos lázadás is volt a cigányok ellen, és tényleg meg volt a veszélye, hogy polgárháború lesz. Ha egyik országban elpattan a cérna, az szinte biztosan át fog terjedni a környező országokra is, akik szintén ilyen problémával küszködnek.
Szerintem légy büszke arra, hogy normális vagy, beilleszkedtetek, és nem vagytok olyanok, mint az alja többség. A hozzád hasonlókkal senkinek sincs gondja.

"vannak olyan cigányok, akik nem dolgoznak, lopnak, csalnak, de ugyan úgy található olyan magyar is aki ezt elköveti szerintem, miért nem figyelitek meg a normális roma származású embereket"
Ez igaz, de ahogy előttem is írták a cigányok körében fordítottak az arányok, más az értékrendjük.
És a másik nagy probléma az, hogy a roma közösség összezár, nem veti ki ezeket az antiszociális, bűnöző elemeket, hanem közösséget vállal velük.

Azért utálják őket, mert nem hajlandóak beilleszkedni.
Alapba a cigány lakosság többségével (cirka 80-90%) az a probléma itt, és a környező országokban, hogy amellett hogy nagyon zárt társadalomban élnek (ez még önmagában nem probléma), nem hajlandóak elfogadni a többségi társadalom által szabott törvényeket, és kultúrát. Ehelyett a kívülmaradás kultúráját választják, ami szintén nem lenne baj AKKOR, ha emellett normális, a többségi társadalomtól nem, vagy csak alig eltérő értékrendjük lenne.
Viszont ez nem így van.
A cigány "értékrendbe" beletartozik a kisebb-nagyobb bűnözés, a munka és annak lehetőségének teljes elutasítása, valamint a tanulás lehetősége. A cigányok körében a történelem során ha a munka egy ideig nem is, de a tanulás mindig lenézendő volt. Mondván tanuljon az, aki béna a lopáshoz. A szocializmus annyiban volt jobb, hogy a rendőröknek volt tekintélye, és nem ajnározták a cigányokat, hanem kötelező volt dolgozni, mert aki nem tette, az KMK-nak számított, és ment is börtönbe.
A börtönviselt "státusz" a cigányoknál szinte már erénynek számít. A nagyobb családokban annak a fiúnak kuss a neve, aki még nem volt börtönben. Mivel nem dolgoznak, ezért inkább lopnak, csalnak, bűnöznek, és testépítenek, hogy minél jobban tudjanak rabolni. A sok segélyezés, családi pótlék meg adja alájuk a lovat.
Ezért van az, hogy a cigányok, és a többségi társadalom mentalitása között akkora szakadék van, hogy képtelenség azt rövid időn belül (vagy akár valaha) betömni. Aki nem akar beintegrálódni, az nem is fog, költsön a kormány akármennyi pénzt rá. Már a cigányvajdák is megmondták, hogy itt bizony bajok lesznek, ha nem lesz változás. De ők is csak azt tudták tanácsolni, hogy adjanak munkát.
Milyen munkát?
Ma már egy érettségi is édeskevés mindenhez, nem hogy a 8 általános, vagy még annyi se. És a cigányság többségének max 8 általánosa van, az is úgy, hogy 18 évesen végzik el. Ez maximum a szocializmusban volt elegendő. Ma már nem.
Valaki azt mondta (és legyen igaza!), hogy mivel a segély kifizetése is később veszélybe fog kerülni, a cigányság népességrobbanása idővel megáll. Tetőzni fog, majd elkezd csökkenni.
És ha valaki azt vetné fel, hogy mi van ha fellázadnak. Ez igaz. Viszont be kell látni hogy a cigányok az életüket jobban féltik annál, minthogy akármilyen célért meghaljanak.
2 példa:
1. Szlovákiában amikor a felére csökkent a segély, fellázadtak a cigányok, de a hadsereg bevetésével 1-2 nap alatt vége lett az egésznek.
2. Horvátországban a délszláv háború idején be akarták a cigányokat is sorozni. Azok viszont fejvesztve menekülve összecsomagoltak, és átköltöztek Szerbiába, így van az, hogy Horvátországban csak kb 20ezer cigány van.
Szóval kérdező, amire én itt ki akarok lyukadni: a helyzet sokkal összetettebb az "utáljuk, nem utáljuk"nál, és sajnos létező jelenségről beszélünk, ha azt mondjuk, cigánybűnözés, cigányprobléma. Ha most még nem is foglalkozik vele egyik kormány sem olyan komolyan, később elkerülhetetlen lesz erre megoldást találni.
Remélem segítettem.

Én nem utálom a romákat, zsidókat, négereket, stb. Azt nézem, hogy az adott egyén hogyan viselkedik, él, nem pedig a származása alapján ítélem meg. Ez lenne a normális. Sajnos hazánkban elég undorítóan gondolkoznak sokan. Nekik már annyi elég, hogy nem magyar és máris utálják az illetőt, anélkül, hogy ismernék. Nem egy olyan cigányt ismerek, akik becsületesen dolgoznak, a gyerekeik pedig még főiskolát is végeztek. Néhány éve kigyulladt a szomszéd lépcsőházban az egyik lakás. Egyedül egy csigány srác vetette be magát a lángok közé, hogy megpróbálja kimenteni a csecsemőt. Sajnos késő volt, de legalább nem csak állt ott, mint a többiek. Ma pedig éppen haza felé tartottam a boltból, amikor kiszakadt a szatyrom. Mindenki nevetett, kivéve egy cigányt, aki segített összeszedni a cuccokat és elhozta a szatyrot a lépcsőházig. Semmi nem tűnt el, nem lopott meg. Tavaly pedig apám munkahelyén dolgoztak cigány munkások. Egész nap meg sem álltak, annyit mentek, mint az igásló. Feléjük nincsen munka és éheznek, így megbecsülik, ami van. És ha már munka, sokan
megszólják a cigányokat, hogy nem dolgoznak. Ahhoz, hogy valaki dolgozzon, munkát is kéne adni. Tudomásom van nem egy esetről, hogy azért nem kaptak munkát, mert cigányok. Mindegy, hogy van-e a munkához szükséges végzettségük, tudásuk. Gondolom így könnyebb megszólni őket. Nagyon jól tudom azt is, hogy ellenpélda is akad bőven. Valóban vannak olyan cigányok, akik az ember jelzőt sem érdemlik meg. Ám magyarban is van. Most akkor ennyi erővel utáljam az összes honfitársamat, mert találkoztam néhány selejtes példánnyal? A cigányokkal ezt művelik sokan és ez undorító.

Én nem a cigányokat utálom, hanem azokat, akik nem tartják tiszteletben az alapvető emberi, társadalmi normákat.
Engem addig a pontig nem érdekel, hogy valaki cigány/arab/zsidó/magyar/ázsiai, amíg be tud illeszkedni, amíg a társadalom normáit magára nézve kötelezőnek tartja.
Attól a ponttól van valakivel bajom, ha az valaki nem dolgozik, segélyből, bűnözésből él. Amikor koszos, büdös, félelem keltő.

"Ahhoz, hogy valaki dolgozzon, munkát is kéne adni. Tudomásom van nem egy esetről, hogy azért nem kaptak munkát, mert cigányok. Mindegy, hogy van-e a munkához szükséges végzettségük, tudásuk. Gondolom így könnyebb megszólni őket."
Annyi ökörséget összehordtál, hogy az nem semmi, de ehhez annyit, hogy szakképzetlen munkaerővel senki nem fog bajlódni, amikor amúgy sem a fán teremnek a munkahelyek az országban.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!