Miért utálják ennyien a romákat? .
úgy tűnik te se vagy tisztában a saját néped történelmével. a Cigányoknak több csoportja létezik, amik már a középkor óta ugyanazzal foglalkoznak. Az egyik ilyen csoport zenész cigány, kiváló tehetségek kerültek ki tőlük, nyilván ennek a csoportnak még most is van esélye. A másik a "vándor" cigány, aminek az egyik a kereskedőkből állt (lókupec) azok most is hasonlóval foglalkoznak (színesfémezés, egyébb vállalkozás, de ahogy annak idején a lovat ellopták és úgy adták el, most is hasonlóan csalnak) és voltak a munkás vándorok, akik a teknőket javították, fatárgyakat készítettek stb. - az ő munkájuk veszett el az iparosodás következtében.
Az ellen hogy ne legyen ennyire cigányozás meg gyülölet nektek kellene tenni, a normális cigányoknak, segíteni a legalját (ti se tudnátok) ezt az egyik vajda is megmondta.
A magyar hiába szólna bele még ha jó szándékkal is van, jönne egyből a rasszistázás...
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__523..
Ebből a sajátom:
Nos a bőrszín nem érdekes. Nincs bajom sem a négerekkel, sem az ázsiaiakkal. A cigányokkal viszont nem a bőrszín miatt van bajom. Ha változtatnának magukon akkor nem lenne baj. De kérlek. Most őszintén: ha a törvények neked kedveznek, azt csinálsz amit akarsz, lophatsz, csalhatsz és több fizetés ( segély ) jön csak úgy, mint a minimálbér ( akár 2-3-szorosa is ), akkor te változtatnál? Ez már nem az irigység kategória, hogy nekik ez jó. A baj az, hogy ezt ki is használják.
( Saját példa: Borsodban lakom, magyar vagyok. Ok nélkül megkéselt egy cigány. Én semmit nem kaptam. Ő mit kapott? 26 hónap börtön, továbbá elmebajra, családi viszonyokra, stb. re vonatkozva 16 hónapra könnyítették + felfüggesztettre változtatták. A család, mivel elme betegsége van ( nem tudom mi ) még több segélyt kap. Szóval nem dolgozik, nem változott semmi. Én meg biztosítást sem kaptam, mert csak 7 napot voltam kórházban és 8 napon túl gyógyulóra adnak biztosítást. Szóval igen, jogosan utálom őket, de ha a köv. 10-20 évben minden munkát ők végeznének, és változtatnának a "kultúrájukon" talán meg lehetne bocsájtani nekik.
"Egyet értek veletek, ezeket a romákat én is kerülöm, roma létemre, ha szégyen ha nem."
Na itt a kulcsmondat...még te is cigányként kerülöd az átlag cigányokat.
A rengeteg negatív tapasztalatok miatt, és még nyugat eu-ban is ahol ugyanezeket csinálták.
Itt nektek kellene jobb belátásra téríteni a viselkedni nem tudókat, mivel azok alapján benneteket is megbélyegeznek, és nem nekünk.
___________"a jobbikot cigányok hozták létre." _______
a sok hülye nem érti ?!!!!!
Átvitt értelmen hülyék. (jobbik szavazó vagyok)
Ha a cigányok normálisan élnének és viselkednének akkor a jobbik nem jött volna létre. Mert nincs miért.
# 16:
Egyszer már jöttem én is ezzel ezen az oldalon, hogy több típusú cigány van. Oláh, lovári és beás, ha jól tudom. Ne ezek közül az oláhok vannak túlnyomó többségben (90%) és ők azok, akik késelnek, rabolnak és munkakerülők. A maradék régebben érkezett ide és sikeresen asszimilálódtak a magyarságba. Sokukon nem is látszik, hogy cigány.
Már csak ezt a roma szót kéne elhagyni, mert engem borzasztóan zavar.
# 27:
Sok ember nem érti, hogy ez egy természetes immunreakció a cigánysággal kapcsolatos problémákra.. Kár hogy az évek során kisiklott az egész szerveződés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!