Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért utálják ennyien a...

Miért utálják ennyien a romákat? .

Figyelt kérdés
én egy 17 éves roma lány vagyok, és azt szeretném tőletek megtudni, hogy manapság, miért lett ekkora divat a fajgyűlölet? . A cigányság részére? . Elhiszem hogy vannak olyan cigányok, akik nem dolgoznak, lopnak, csalnak, de ugyan úgy található olyan magyar is aki ezt elköveti szerintem, miért nem figyelitek meg a normális roma származású embereket? . én magamról és a családomról, kimondhatóm hogy normális emberek vagyunk, nem lopunk, nem csalunk, dolgozunk, én mellé tanulok is, és a családom többi része is dolgozik, csakis arra törekednek a szüleim hogy mindenem meglegyen, és jó legyen nekem és a testvéreimnek, és olyan rossz azt latni hogy, eggyesek ennyire bemocskolja a romaságot, mar elnezest, a kifejezésért de ezen szerintem nagyon sok embernek elkéne gondolkozni mert ígycsak nagyon sokat magukat járassák le ezzel...
2014. jún. 7. 07:36
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
98%

úgy tűnik te se vagy tisztában a saját néped történelmével. a Cigányoknak több csoportja létezik, amik már a középkor óta ugyanazzal foglalkoznak. Az egyik ilyen csoport zenész cigány, kiváló tehetségek kerültek ki tőlük, nyilván ennek a csoportnak még most is van esélye. A másik a "vándor" cigány, aminek az egyik a kereskedőkből állt (lókupec) azok most is hasonlóval foglalkoznak (színesfémezés, egyébb vállalkozás, de ahogy annak idején a lovat ellopták és úgy adták el, most is hasonlóan csalnak) és voltak a munkás vándorok, akik a teknőket javították, fatárgyakat készítettek stb. - az ő munkájuk veszett el az iparosodás következtében.

Az ellen hogy ne legyen ennyire cigányozás meg gyülölet nektek kellene tenni, a normális cigányoknak, segíteni a legalját (ti se tudnátok) ezt az egyik vajda is megmondta.

A magyar hiába szólna bele még ha jó szándékkal is van, jönne egyből a rasszistázás...

2014. jún. 7. 11:16
 22/43 anonim ***** válasza:
98%
Mert 5 éve, minden ok nélkül eszméletlenre vertek. A kezem is eltörték. Egyedül voltam, ők tízen, kamera felvette, de a rendőrség szart az egészre. Győri vagyok, péntek szombat este megszállják (szó szerint) a belvárost, ott akkor tilos cigizni és mobilozni.
2014. jún. 7. 11:24
 23/43 anonim ***** válasza:
98%

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__523..

Ebből a sajátom:

Nos a bőrszín nem érdekes. Nincs bajom sem a négerekkel, sem az ázsiaiakkal. A cigányokkal viszont nem a bőrszín miatt van bajom. Ha változtatnának magukon akkor nem lenne baj. De kérlek. Most őszintén: ha a törvények neked kedveznek, azt csinálsz amit akarsz, lophatsz, csalhatsz és több fizetés ( segély ) jön csak úgy, mint a minimálbér ( akár 2-3-szorosa is ), akkor te változtatnál? Ez már nem az irigység kategória, hogy nekik ez jó. A baj az, hogy ezt ki is használják.

( Saját példa: Borsodban lakom, magyar vagyok. Ok nélkül megkéselt egy cigány. Én semmit nem kaptam. Ő mit kapott? 26 hónap börtön, továbbá elmebajra, családi viszonyokra, stb. re vonatkozva 16 hónapra könnyítették + felfüggesztettre változtatták. A család, mivel elme betegsége van ( nem tudom mi ) még több segélyt kap. Szóval nem dolgozik, nem változott semmi. Én meg biztosítást sem kaptam, mert csak 7 napot voltam kórházban és 8 napon túl gyógyulóra adnak biztosítást. Szóval igen, jogosan utálom őket, de ha a köv. 10-20 évben minden munkát ők végeznének, és változtatnának a "kultúrájukon" talán meg lehetne bocsájtani nekik.

2014. jún. 7. 11:58
 24/43 anonim ***** válasza:
97%

"Egyet értek veletek, ezeket a romákat én is kerülöm, roma létemre, ha szégyen ha nem."

Na itt a kulcsmondat...még te is cigányként kerülöd az átlag cigányokat.

2014. jún. 7. 12:17
 25/43 anonim ***** válasza:
97%

A rengeteg negatív tapasztalatok miatt, és még nyugat eu-ban is ahol ugyanezeket csinálták.

Itt nektek kellene jobb belátásra téríteni a viselkedni nem tudókat, mivel azok alapján benneteket is megbélyegeznek, és nem nekünk.

2014. jún. 7. 12:23
 26/43 anonim ***** válasza:
21%

___________"a jobbikot cigányok hozták létre." _______

a sok hülye nem érti ?!!!!!

Átvitt értelmen hülyék. (jobbik szavazó vagyok)

Ha a cigányok normálisan élnének és viselkednének akkor a jobbik nem jött volna létre. Mert nincs miért.

2014. jún. 7. 12:34
 27/43 anonim ***** válasza:
23%

http://www.youtube.com/watch?v=tzm0ihIGEqU

02:00 től- de az egész jó.

2014. jún. 7. 12:40
 28/43 anonim ***** válasza:
0%
A többség nem utálja, nyugi. Csak egy kisebbség fröcsög, és őket hallod állandóan.
2014. jún. 7. 12:49
 29/43 anonim ***** válasza:
96%
igen magyarok közt is vannak bűnözők csak az arány nem mindegy :)
2014. jún. 7. 13:02
 30/43 anonim ***** válasza:
97%

# 16:

Egyszer már jöttem én is ezzel ezen az oldalon, hogy több típusú cigány van. Oláh, lovári és beás, ha jól tudom. Ne ezek közül az oláhok vannak túlnyomó többségben (90%) és ők azok, akik késelnek, rabolnak és munkakerülők. A maradék régebben érkezett ide és sikeresen asszimilálódtak a magyarságba. Sokukon nem is látszik, hogy cigány.

Már csak ezt a roma szót kéne elhagyni, mert engem borzasztóan zavar.

# 27:

Sok ember nem érti, hogy ez egy természetes immunreakció a cigánysággal kapcsolatos problémákra.. Kár hogy az évek során kisiklott az egész szerveződés...

2014. jún. 7. 13:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!