Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért utálják ennyien a...

Miért utálják ennyien a romákat? .

Figyelt kérdés
én egy 17 éves roma lány vagyok, és azt szeretném tőletek megtudni, hogy manapság, miért lett ekkora divat a fajgyűlölet? . A cigányság részére? . Elhiszem hogy vannak olyan cigányok, akik nem dolgoznak, lopnak, csalnak, de ugyan úgy található olyan magyar is aki ezt elköveti szerintem, miért nem figyelitek meg a normális roma származású embereket? . én magamról és a családomról, kimondhatóm hogy normális emberek vagyunk, nem lopunk, nem csalunk, dolgozunk, én mellé tanulok is, és a családom többi része is dolgozik, csakis arra törekednek a szüleim hogy mindenem meglegyen, és jó legyen nekem és a testvéreimnek, és olyan rossz azt latni hogy, eggyesek ennyire bemocskolja a romaságot, mar elnezest, a kifejezésért de ezen szerintem nagyon sok embernek elkéne gondolkozni mert ígycsak nagyon sokat magukat járassák le ezzel...
2014. jún. 7. 07:36
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
90%
Mert nem tudnak helyesen írni! Egyébként én nem utálom a cigányokat, csak ha látok egy cigányt, egyből lerí róla milyen és azokkal előítéletem van. Számos példát tudnék hozni negatívumokra, mikor 12 óra munka után fáradtan battyogok haza és a cigány minden nap megállít, hogy agyjak neki pénzt. Ő is tudna dolgozni, ha akarna. Mellesleg én elég zárkózott vagyok új kapcsolatokterén, tegnap haverokkal voltunk kocsmázni, ők elkallódtak én meg 3 cigánygyerekkel összespanoltam, tessék, ellenpélda. Múlthéten egy másik cigánnyal látszott rajta, hogy okos, dolgos, tiszta és mellesleg szerény volt. Gyakran járok vonattal és még nem volt olyan, hogy ha cigány van a vonaton, valakinek lett volna jegye! Elvétve van csak, hogy vesznek, mindig a kamu szövegek. Az ilyen cigányokat gyűlölöm, a semmittevőket, a dolgosoknak meg tiszteletem, hogy nem állnak közéjük, de hidd el, meglátni azt egy cigányon, normális e vagy sem.
2014. jún. 7. 09:17
 12/43 anonim ***** válasza:
92%

mint ahogy leírták nem a romákat utálják hanem azokat akik nem képesek beilleszkedni a társadalomba (és sajnos ezek nagy része roma származású) Viszont azt vettem észre hogy a roma vállalkozók -nem, nem a színesfémesek, hanem normális iparágakban dolgozók - ugyanúgy "cigánykodnak" mint a szegény társaik - átverik az ügyfeleket, adót csalnak, feketén dolgoztatnak. (Mondom ezt úgy, hogy dolgoztam több helyen is feketén, de a roma fönök volt az egyetlen aki a vásárlóját is átakarta verni. Persze, ha kiderült, hogy az a vásárló nem is olyan hülye mint amilyennek hitte, akkor egyből ment az alázkodás és nyájaskodás)

A fajgyűlölethez meg csak ennyit tennék hozzá:

Pár éve mentem be szomszéd városba, busz végén két roma fiatal ült, bömböltették telóról a zenét - alapból bunkóság- felszállt egy ellenőr, udvarias volt, mindenkitől elkérte a jegyet és a kedvezményre feljogosító iratot. Megköszönte, tovább ment.

Mikor a cigányokhoz ért, csak annyit hallottam: A diákigazolványt is legyen szíves. A többi utas meg csak ennyit hallott: MIÉRT? CSAK AZÉRT MERT CIGÁNY VAGYOK?

szóval a romák jobban fajgyűlölők mint a magyarok többsége.

-Mellesleg hátra fordultam és mondtam a két srácnak, hogy nem azért mert cigány vagy, hanem mert ez a szabály.

2014. jún. 7. 09:25
 13/43 anonim ***** válasza:
92%

Azért megnézném kik a nagyobb fajgyűlölők, mikor kb 10-ből 8 cigány úgy áll hozzá hogy "írcsuk ki a mágyárt".

Na meg nem azért mondom, de nézzük sorba, Spanyolok, Franciák, Magyarok, Románok, Szlovákok, Olaszok, Angolok...akárhol nézed, a cigányok nagy része mindenhol putris, társadalom peremén lévő környezetben él, még a birkatürelmű Kanadaiak, akikre aztán végképp nem mondható hogy rasszisták lennének, azok is szigorítottak a bevándorlási törvényen, pont a cigányaink miatt...

De nagyjából ugyanaz a helyzet, mint általános iskolában nekünk volt, jött egy új srác, aki nem különösebben tudott, akart beilleszkedni, és azt mondták nekünk hogy kicsit próbáljunk hozzá alkalmazkodni. Már akkor felmerült a kérdés bennünk 10-en éves fejjel, hogy miért 20 ember alkalmazkodjon egyhez? Ugyanez van nagyban, miért a többségnek kell elfogadni a kisebbséget? Egyszerűen a mai roma "kultúra" már ha nevezhetjük annak azt a primitív viselkedésformát amit tanúsítanak, messze nem illik bele egyik Európai kultúrába sem.

2014. jún. 7. 09:26
 14/43 anonim ***** válasza:
89%
Mert bűnöznek.
2014. jún. 7. 09:48
 15/43 anonim ***** válasza:
90%

Köztük nőttem fel.Primitívek,bandákban vadásztak ránk magyarokra,pedig meg se fordult bennünk,hogy megkülönböztessük őket.2-6. osztályosak voltak,mikor én már szakközép másodikos.A lépcsőházban a 2. emeleten nyitott ajtónál a széken ülve az előszobában gitározott és hangosan vonyított valami cigány zenét a beilleszkedni vágyó családfő,aki akkor költözött oda az önkormányzattól kapott lakásba még 7 fő kíséretében.

Szerintem nem lehettem egyedi eset.

Az hogy a magyarban is van aki nem dolgozik és segélyből él,arról csak annyit,hogy nem megy oda hozzád bandástól,hogy megverjen,esetleg benned felejtse a kést....

Minden tiszteletem annak a 0,001%-nak,aki dolgozik náluk (elvétve a munkahelyemen is van,sacc 100 főből 1 az arány).

2014. jún. 7. 09:56
 16/43 A kérdező kommentje:
Egyet értek veletek, ezeket a romákat én is kerülöm, roma létemre, ha szégyen ha nem. A Szüleim, nem is engednék hogy ilyen romákkal foglalkozzak, nehogy rossz társaságba kerüljek... egyébként ezt a kérdést itt azért tetten fel mert, szerintem ez így nem mehet. valamit kéne tenni és nem hagyni hogy, így gyűlöljék "cigány,"magyar".. hiszen mind emberek vagyunk.. és én is kimondhatóm magamról mint roma, hogy magyar állam polgár vagyok :)).. jah és még annyit hozzá tennék hogy, általában a muzsikus cigányok, az akik nem lopnak, csalnak stb.. és én ezek közé tartozom :DD !!!
2014. jún. 7. 10:16
 17/43 anonim ***** válasza:
8%
Sajnos, a legtöbb országban van olyan etnikum, aminek a jelenlétét a társadalom egy bizonyos személyiségtípusú része nem néz jó szemmel :'(
2014. jún. 7. 10:31
 18/43 anonim ***** válasza:
90%
Ez költői kérdés?
2014. jún. 7. 10:38
 19/43 anonim ***** válasza:
91%

Én, nem romaként is gondolkodtam ezen a kérdésen, néhány évtizedig. Mígnem a közelünkbe költözött egy cigány család. Nem tudom, hogy mások milyenek, de őket van okunk nem kedvelni.

Amíg nem laktak itt, nem zártuk éjszakára a kertkapukat, pince-, garázs-, tároló ajtókat. Lehet, hogy véletlen időbeli egybeesés, de hamarosan eltűnt a környéken az összes motoros fűkasza, -láncfűrész, -kapálógép. Most már úgyis fogynak az eszközök, hogy mindent zárunk. És azóta fogynak a kutyák is. Nem bírja a szervezetük a mérget.

És kötelező, jó néhány éjszaka, elképesztő hangerővel megünnepelniük sok mindent. És ha reggel végre elaludnánk, akkor indul a durva autókrossz az utcán. Indulnak haza a rokonok. Ők is, az autómotorok is, üvöltve. Olyan részegek, hogy oszlopnak, házfalnak, hídkorlátnak, és egymásnak ütközve hagynak maradandó emléket. Úgy 2 nap alatt szokták eltüntetni az autóroncsokat. Szerencsére, ártatlan kívülállónak még nem okoztak bajt.

A kutyáik folyton az utcán riogatják az embereket, a legtávolabbi játszóteret is telepiszkítják.

Rettegve számolgatják a szülők, hogy melyikük gyermekének lesz osztálytársa az iskolában valamelyik gyerekük. Akik egyébként már 6 éves koruktól az utcán is dohányoznak. Van, amelyiküket 9 éves korára már többször gyűjtötték be a rendőrök éjjel, közterületen, mert betörésnél őrködött, vagy éppen kábítószerezett.

Bálba nyakkendő nélkül, de baseball ütőkkel járnak. Amit gyakorlottan használnak is. Aztán, a kitiltásuk idejéig, lehet nyugodtan mulatni, mint régen.

Belegondolva, tulajdonképpen nem is ezek, és hasonlók okozzák, hogy sokan gyűlöljék őket. Hanem az, hogy semmilyen hatóság, választott testület, nem tesz semmit.

Nem akarják tudni kinek a kutyái kóborolhatnak az utcán, pedig egy-egy, nagyon ritkán előforduló szökésen kívül, más kutya nem csatangol közterületen. És bár szinte szüntelenül az utcákon vannak, hivatalok, hatóságok állítása szerint, ők nem találkoztak velük.

Az egy éjszaka eltűnt motoros eszközök esetén (egy-egy családot több százezer forint kár is ért) nem a rendőrség jött ki helyszínelni, hanem a faluból be kellett menni a városi rendőrségre, hogy felvegyék a jegyzőkönyvet. Aztán egy idő után megkaptuk az értesítéseket, hogy a nyomozás nem vezetett eredményre.

Nem hogy éjszakai hangoskodás miatt nem jönnek ki a rendőrök, hanem még a karambolos, napokig ott álló autók megtekintésére sem.

Ha a cigány családnak szólunk, akkor fennhéjázva, gúnyolódva, szemtelenül válaszolnak. A fentiek alapján, miért ne?

Ezek a dolgok, a tehetetlenség, a semmibevetettség, ami apránként belerágja magát az emberek szívébe, lelkébe, és izzó gyűlöletté válik.

2014. jún. 7. 10:41
 20/43 anonim ***** válasza:
94%
Ez az utálat azert nagyon relatív. Éneklős versenyeken rendre roma zenészeket e s énekeseket szavaz meg az orszag.
2014. jún. 7. 10:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!