Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Rendkívüli felmondás esetén...

Rendkívüli felmondás esetén hogyan írjam meg az indoklást?

Figyelt kérdés

Három napja dolgozok egy cégnél, határozott munkaidőre vettek fel. Az egyik kollégám folyamatosan minősíthetetlen hangon beszélt velem, ahelyett hogy "betanított" volna egész napja azzal telt el hogy becsmérelt, próbált kihasználni és szégyenbe tenni a munkáltató és a többi kollégám előtt, később kijelentette hogy nem hajlandó velem együtt dolgozni és elintézi hogy kirúgjanak.

Mivel ő régóta a cégnél dolgozik és nincs a rovásán semmi ezért reménytelen hogy a munkáltató nekem adjon igazat három nap után, ezért jobbnak láttam felmondani(nem bírtam tovább).

Az indoklásnál ennyit bírtam eddig írni: "Egyik kollégám több ízben is minősíthetetlen hangon beszélt velem valamint május 15-én és 16-án szóvá tette hogy nem hajlandó velem együtt dolgozni. "

#felmondás #indoklás #rendkívűli
2014. máj. 18. 14:35
1 2
 11/15 BlackSword ***** válasza:

Felmondhatsz rendesen is, csak meg kell indokolnod, ahogy a 2. bekezdés írta...

67. § (1) A munkavállaló határozatlan idejű munkaviszonyának felmondását nem köteles indokolni.

(2) A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna.

Nem próbaidőn vagy???

2014. máj. 18. 15:32
 12/15 A kérdező kommentje:
A szerződésben az áll hogy határozott idejű munkaviszonyom van. Az hogy próbaidő mit jelent? Május 13.-a óta dolgozok itt. Ma este is be kell mennem.
2014. máj. 18. 15:37
 13/15 A kérdező kommentje:
Sajnálom, valahogy tizedik olvasás után is átugrottam a próbaidős részt. Tényleg próbaidőn vagyok, köszönöm a segítséget.
2014. máj. 18. 15:43
 14/15 anonim ***** válasza:

voltam már ilyen helyzetben.

mindenki előtt nyilvánosan lehordtam az ilyen embert, majd felmondtam szóban!

a főnöknél, hivatkozásalapként megjelölve a kollegát, aki előtte jól leugattam.

aztán viszlát!

2014. máj. 18. 16:15
 15/15 BlackSword ***** válasza:
Na, akkor nem is kell indokolnod...
2014. máj. 18. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!