Magyarországon miért irigylik azokat akik magas fizetéseket kapnak a versenyszférában?
pl gépészmérnök msc végzettség 2 nyelv felsőfokú ismerete(9 év gyakorlat quality területen) nettó 470k+ cafetéria
erre az operatorok azt mondjak hogy nem kellene annyit keresni mert csak ül a gép előtt meg telefonal!
Olyan véleménnyel miért nem fogok találkozni Magyarországon hogy
-sokat keres sokat adózik
-megérdemli
-ő tanult nem sajnálom tőle
180 nettót keresek, amivel azért eléggé elégedett vagyok, mert látom a környezetemben, hogy a legtöbb embernek fele ennyi a fizetése, még sincs akkora pofám, hogy a 80 ezres fizuból élőket nyomorult kis férgeknek nézzem, akiket leginkább agyontaposni érdemes és jókat lehet rajtuk röhögni, ahogy kínlódnak a mindennapokban.
Tudom nagyon jól, hogy keményen dolgoznak és a hozzád hasonlókkal ellentétben sajnálom őket, hogy csak ennyi a fizetésük. És nem, én nem vagyok magamért annyira oda, hogy én milyen überhiperszuper, intelligens csodalény vagyok, aki megérdemli, hogy jól éljen, ellentétben azokkal az "alantas semmirekellőkkel", akik ugye "nem akarnak dógozni." Tisztában vagyok vele, hogy jól jártam, szerencsém volt, hogy olyan génjeim vannak, amik fogékonnyá tesznek az informatikára és azért egész jó családban nőttem fel, a szüleim jól kerestek és keresnek még mindig, nem szűkölködtünk és jól bántak velem. A sikerem leginkább ezeknek köszönhető.
De lehet, hogy ez valami magyar szokás, amit ti csináltok, ugyanis tőlünk fejlettebb és kulturáltabb országokban nem divat kiszolgáltatott helyzetbe hozni az alsóbb néprétegeket, hogy aztán jókat derüljünk a szenvedésükön. Az olyanok miatt, mint te, nem tartom magam már egy jó ideje magyarnak.
"Hát én 2 éves technikumot végeztem forgácsológépre, de olyan gyökérségeket tanultunk, aminek a 90%-a szintén nem kellett, amikor beálltam a CNC mellé melózni, sőt, CNC gépkezelést nem is igazán tanultunk. Szóval ott sem a munkámhoz szükséges tudást tanultam meg, hiába voltam kimondottan ilyen irányú képzésen. A legtöbbet az öregek mutatták nekem a melóhelyen, hogy mit hogy kell a gépen.
Úgy hogy ezt is buktad."
Nem tudom miért buktam volna bármit is. Azt mondtam a munkájához szükséges tudás nem vész el - amit nyilván megtanultál utána és az nem lényeg, hogy hol. Nem pedig azt, hogy hasznos dolgokat tanultál a CNC-s képzésen.
Az Ember "értékét" nem a fizetése határozza meg..
Az egyik hozzászóló nagyon szépen megfogalmazta mindenfajta lenézés és pökhendiség nélkül, mi a bosszantó a fizetések és a szakma megbecsülése közötti szakadékban.
Mellesleg megjegyzem az egészségünk a legfontosabb a világon. Jön egy betegség vagy baleset és kedves Kérdező még azt is elfelejtheted hol laksz. Csak könyöröghetsz az égieknek, hogy az igencsak túlterhelt és alulfizetett nővérke időben cserélje ki a szaros pelenkádat nehogy felmarja a seggedet..
Na várjunk itt nem az operator bér kérdés a lényeg hanem aki mérnöki végzettségű több nyelven beszél az miért irigylik ha a fizetése netto több százezer?
(nyugaton forintosítva valószínűleg milliós fizetésről lehetne beszélni)
#31: „Az olyanok miatt, mint te, nem tartom magam már egy jó ideje magyarnak.”
Az is túlzás. Ha senki nem tartja magát vagy éppen a másikat magyarnak, mert a másikkal ellentétes véleményen van, akkor ki itt a magyar? Ez így harmat gyenge.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!