Egyetértesz a vállalkozók magas adóterheivel?
Persze marhára egyetértek,főleg amikor a bevétel 2-szerese az adó.Vagy ha éppen nulla a forgalom,akkor is ugyanúgy fizethetsz.
Mégis miből fizesse ki a kisvállalkozó az adót,ha a forgalma se éri el azt a szintet,nehogy a haszon.
Aztán lehet utána csodálkozni hogy senki nem üti be a gépbe a tételt.Hát hülyék lennének.
Na ezen a kérdésen, és az első válaszokon jót mosolyogtam.
Sztereotípia. Nem tudom, tudjátok-e, mit jelent ez a szó. Abból indultok ki, hogy a "vállalkozó" egy kövér, aranyfogú alakot jelent, akinek annyi pénze van, hogy majd' megfullad benne. Ez egy sztereotípia, mégpedig a lehető legtévesebb.
Ha kiváltod a vállalkozói igazolványt, mert füvet akarsz nyírni a város házainál, vagy diákokat akarsz korrepetálni (és legálisan akarod csinálni), akkor vállalkozó vagy. És nem olyan vállalkozó, akit felvet a pénz. Sőt, valószínűleg erősen mínuszban leszel, aminek egyik legfőbb, ha nem a legfőbb oka... ki nem találnátok.
Igen! A magas adók. A 27%-os áfa többek között, az egy hatalmas előny az adócsaló konkurenciának. Tudom, hogy az áfa nem vállalkozói adó, de a vállalkozásoknál üt be igazán. A bejelentetlen vállalkozó kapásból 20%-kal alacsonyabb áron tud szolgáltatni csak azáltal, hogy neki nem kell áfát fizetnie. És az egy hatalmas előny: én mondjuk legálisan kihozom magam nullszaldóra egy 3000 forintos árral, neked meg 2500-as árnál már hasznod van. Meg több ügyfeled, ugyebár.
Úgyhogy nem, egyáltalán nem értek egyet a magas adókkal. Nem csak a vállalkozói adók túl magasak, a lakosságiak is. Főleg a fogyasztásiak (az áfa mellett a jövedéki adó és a sok különadó).
Nem nagyon értem miért kéne a világ egyik legidiótább adó és járulék rendszerével egyetértenem, függetlenül attól ki milyennek látja vagy hiszi a vállalkozókat? Ez az egyik fő oka, hogy az ország versenyképtelen, hogy drágább előállítani itt még kaját is, mint a 4-5x-ös bérrel nyugaton és az, hogy menekülnek innen a munkaadók, ergó nincs munkahely???
Nem, nem értek egyet vele, sőt!
Kérdező!
Akkor is azt mondom hogy vállalkozzál és pár év múlva akkor a medencéd, a sportautód és a villád árából százával foglalkozhatsz betegekkel és sokkal többet használsz a világnak akkora vagyonnal!
Nem ez a logikus lépés? Dehogynem!!
És a vállalkozókról:
Teljesen mindegy hogy hol vagy a világban. Mindenhol vannak svihákok! Te általánosítasz vállalkozókra aztánelkezded magyarázni hogy "jah, nem a kisvállalkozókra gondolsz"(vagyis kiesett a "vállalkozóid" 80%-a). Vagy akkor a közepes és nagy vállalkozásokra gondolsz? A Mercedes,Audi, Nokia meg a többi menjen el? Hisz ők azok akik 100%-ban mindenkit bejelentenek és minden tiszta és legális. Na most őket elzavarod akkor a beszállítóik csődbe mennek és a maradék alig fizet adót!
A dzsippes, kopasz állatokkal meg sehol a világon nem tudnak mit kezdeni! Ha ügyes a hatóság akkor valamikor elkapja de ha jó állami kapcsolatai vannak akkor soha...
Vagyis konkretizálnád hogy mivel foglalkoznak azok a vállalkozók akik iszonyat jól élnek, dőzsölnek és panaszkodnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!