Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ellenkeznél-e ha a szomszédod...

Ellenkeznél-e ha a szomszédod a házát cigánynak akarná eladni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 23. 15:23
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
52%

Beleszólásom nincs, ez egy szabad ország, mindenki annak adja el akinek akarja.

Zavarna viszont a dolog, mivel a saját lakásom értékét lenyomnák. Miskolc Avas városrészében lakom ,ami elhíresült a "fészekrakó" kedvezményt csalással igénybevett cigányok betelepüléséről. Az utcánkban eddig is voltak cigányok, de nem olyan sűrűn, és alapvetően többségük békés fajta volt. A faluról betelepült "újak" viszont ezt hozták magukkal:

Gyakori hangoskodások, bandázások a játszótéren, elcsúfított lépcsőházak, a 10 emeletesek ablakaiból üvölt a lagzis-"zene", haverom nagyanyját kirabolták a rendőrség közvetlen közelében (!), és amikor meglett a kiskorú tettes, a rokonainak még volt pofája fenyegetni a nénit. Némelyek alapvetően fenyegetően viselkednek, ha tettel nem is, szóban igen.

A beilleszkedett cigányoknak is csak árt az, ha túlságosan sűrűn települnek be, mert ha 5 családból csak 1 deviáns, az a maradék 4-re is kihívja az emberek ellenszenvét. A lakótelepen még csak egyszer kínáltak nekem eladásra kábítószert, az illető cigány volt. Pár éve volt 1-2 hír a helyi kábítószer-túladagolásokról, az is a cigányokat érintette, ők használnak a környékünkön kemény drogot, és mérget vehetsz rá, hogy nem munkával keresik meg rá a pénzt.

Én viszont szívesen adnám el a lakásomat büntetett előéletű cigányoknak, mivel van 1-2 görény szomszédom, akikkel így kitolhatnék.

2009. dec. 30. 17:57
 32/39 anonim ***** válasza:
71%

"pont azért tart itt a társadalmunk,mert erre a kérdésre a többség IGEN-t mondott"

Nagy tévedés!

Azért mondott a töbség IGEN-t, mert az ő társadalmuk ott tart ahol.

Mocsok, szemetelés, trágárkodás, hangoskodás, fenyegető hozzáállás másokhoz, az emberi normák elhagyása. Ezeket a dolgokat nem lehet a rasszizmus és a szegénység számlájára írni. A rasszizmus megszűnését nem a rasszista megnyilvánulások támadásával lehet elérni (mert ez csak eredménye valaminek), hanem a fennt említett kiváltó okok megszüntetésével.

2009. dec. 30. 18:03
 33/39 anonim ***** válasza:
79%

A főutcán végigmenve már 20 méterről fel lehet ismerni (komolyan, 100%, mindíg bejön), hogy melyik cigány fog sértegetve beszólni, és melyik szólít meg barátságosan, amikor meglátja, hogy hangszerrel vagyok.

Különböző módon beilleszkedett egyedeik vannak, és a roszabbik fajtát ránézésből felismerni. Ez nem rasszizmus, hanem tapasztalat, meg a másik testbeszédének és alapvető külső jegyeinek helyes olvasása.

2009. dec. 30. 18:09
 34/39 anonim válasza:
81%
Én is találtam egy nagyon jó lakást, jó áron, megfelelő helyen az ingatlan com.-on, sajnos kisebbségi szomszédokkal.Azóta is hírdetik, nem tudják eladni.Nem nehéz kitalálni miért nem.
2010. jan. 1. 13:35
 35/39 anonim ***** válasza:
45%
Nem ellentkeznék. Inkább felgyújtanám.
2010. jún. 8. 17:40
 36/39 anonim ***** válasza:
15%
Borzasztó buták az igen válaszolók! De már megérte a sok buta igen választ elolvasni jót nevettem :)) Már bocsi de hogy akadályozzátok meg hogy ne cigányok vegyék meg a szomszéd pecót?? Ha aláírást gyűjtenétek engem nem hatna meg :)) Ha én akarnék házat vagy lakást eladni biztos nem kötném mindenki orrára hogy te képzeld cigányok veszik meg a házamat, lakásomat. Ha kibírja fizetni és csekkol kb-ba akkor nem mindegy?? a tulaj lefogja tojni nagy ívbe a ti (szomszéd) siránkozásotokat :))
2010. jún. 18. 12:54
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk van 1 örökőlt házunk a saját építésü mellett, albérletbe kérték sajnos nem az idén barnúlt védett fajhoz ( nem a kihalás miatt ) tartozók, persze nem adtam ki nekik mivel nem csak az a ház de az enyém is veszített volna az értékéből valószínüleg. Enellett tönkre is lakták volna.
2010. jún. 18. 19:56
 38/39 anonim ***** válasza:
-n +m
2010. jún. 18. 19:57
 39/39 anonim válasza:
Akik nem ellenkeznének tudják mit csinálnak? Szerintem nem. Elmesélek egy történetet. Egy kisfaluban egy barnatöbbségű utcában egy magyar rokonszenvezett (barátkozott) velük, mert úgy gondolta nem lopnak majd tőle. Amikor pedig kirabolták meglepődött. Aki pedig ismerte azt a magyart bizonyára megkérdezte tőle: Te tényleg azt hitted hogyha jóba vagy velük nem törnek be hozzád? Ha találkozom ezzel az illetővel én is megkérdezem tőle.
2011. jan. 16. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!