Most ezért miért lennék rossz ember, meg rasszista?
Tegnap az egyik szaktársam nagyon megszólt, kicsit össze is vesztem vele emiatt.Elmentünk közösen vásárolni az egyik nagy bevásárlóközpontba és a pénztár közelében voltak " kelet-európai indiánok", én meg nem akartam sem előttük, sem mögöttük állni.
Erre a szaktársam minden rasszistának meg előítéletesnek elmondott.
Engem így neveltek, kiskoromban mindig, amikor bevásárlásrolni mentünk és ha voltak pénztárnál, vagy a pénztárhoz közel indiánok,akkor édesanyám mindig így szólt:"nem akarok sem előttük, sem mögöttük állni, járjunk egy kört , addigra elmennek".
Nem tehetek róla, én abszolút nem tudok megbízni bennük, nem tudok nem arra gondolni, hogy most jön és kilop valamit a kosárból a pénztártól való távozás után.Nem tudok nyugodt lenni, ha a közelemben vannak.
Mi abban a jó a kérdező szempontjából, hogy nem állt be a sorba (így több időbe telt a vásárlás), hogy frusztrációk vannak benne, hogy összeveszett egy csoporttársával?
Én ebben semmi jót nem látok. De amúgy persze semmi probléma nem lenne ezzel.
De tegyük fel a kérdező pár év múlva felvételiztet egy állásra. Viszont cigányokkal egy helyiségben sem akar lenne, mert anyukája belé nevelte. Akkor mi fog történni?
"Nem szereted a cigányokat azért, mert cigányok. Ez rasszizmus.
"
Nos, akkor jelenleg nagyjából minden harmadik ember rasszista az országban. Én sem szeretem a cigányokat. És nem azért, mert két kezük, két lábuk, egy nyakuk, két veséjük, egy májuk, hajuk meg két szemük van. Hanem azért, mert cigányok.
13.38
habár a kérdésben a viselkedésükre semmilyen utalás sincs, csak arra hogy cigányok...
"Nos, akkor jelenleg nagyjából minden harmadik ember rasszista az országban. Én sem szeretem a cigányokat. És nem azért, mert két kezük, két lábuk, egy nyakuk, két veséjük, egy májuk, hajuk meg két szemük van. Hanem azért, mert cigányok."
Rendben. Én egy szóval nem mondtam, hogy ez gond. Mondtam ilyet?
"Kíváncsi lennék arra, hogy a rasszistázók és a szaktársad mögéjük, vagy eléjük állna-e, főleg ha már a viselkedésük kritizálható (hangoskodás, ordibálás)."
Én megmondtam a kérdezőnek, hogy ő bizony rasszista és nem állnék oda a cigányokhoz, mert én is rasszista vagyok és lenézem őket, valamint viszolygok tőlük.
Na bumm, ilyenkor mi van?
Mar magam is kínosnak találom, de egyszerűen nem tudok magamon változtatni, ha meghallom ezen embereket, vagy hozzájuk hasonló képen viselkedő vagy kinézetű embereket, azt a jellegzetes stílusukat, kellemetlen érzést keltő kisugárzásukat, meg ordibálnak, meg miegymás megváltoztatom útirányomat, persze a munkahelyen más a helyzet ott el kell tűrni, az atrocitást bárkiről, bármiről legyen is szó, azaz nem kellene, de nincs más választás.
Konszolidáltan tetted, nem provokáltál ezzel senkit, én nem látok ebben semmi kivetnivalót.
Amúgy engem nap mint nap lenéztek és elítéltek a munkám során, az utcán (akár a családom)mert nem vagyok elég gazdag, jól öltözött, okos, mert biciklivel járok bevásárolni, mert nem ny.alom ki a Kis Pista seggét, nem vagyok elég tapasztalt, nem festem magam, más a véleményem, nem tisztelem csak azért mert idősebb, nem mosolygok sokat ..stb. És senki nem véd meg, és arra sem hivatkozhatok, hogy persze azért mert kisebbség vagyok.
Most akkor ki is a rasszista?
INDIÁNOK XD made my day.:D
Így fogom őket hívni :D
Azzal, ha mész egy kört, és megvárod, amíg elmennek, attól még nem vagy rasszista,csak elővigyázatos, és azzal nem bántasz meg senkit. Ha egy nem cigány, gyanús kinézetű alakot látsz, vagy lát bárki más, azt is jobb elkerülni. Inkább féljen az ember a potenciális tolvajoktól, mintsem a pénztárnál ijedjen meg, hogy oda a tárcája.
Egyébként meg apukámtól hallottam ( ő látott ilyet), hogy ezeknek az enyveskezű népeknek van egy trükkjük, hogy az ellopott pénztárcát a kisbabájuk pólyájába rejtik, és ha esetleg szólnál a rendőröknek vagy a biztonságiaknak, azok is kellemetlennek éreznék egy kisbabát kicsomagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!