Miért érzem azt, hogy a legtöbb ember politikai hozzászólása a "Gazda jó! Multi rossz! ", jelmondat lett úgy mint Orwell Állatfarmjában a "Négy láb jó! Két láb rossz! "?
Egyrészt nagyon lesarkítottad a dolgokat.
Másrészt a multikat nem fogják elzavarni, csak megadóztatni (aminek itt az ideje).
"Ráadásul a gazdák sokkal aljasabbak és ravaszabbak, mint a multik vezérei, mert a multiktól veszik az árut, aztán eladják drágán neked"
Ez meg egy jó nagy baromság, mivel a gazda termel!
A családunknak van 45 hektár földje és nem azzal foglalkozunk hogy a helyi multiktól vesszük a termékeket hogy azt később eladjuk.
Te nagyon összekeverted a dolgokat kis barátom! A GAZDA TERMEL! A kereskedő az aki megveszi az árut, és eladja drágábban. Az már más kérdés hogy ő is hogyan.
Szerencsére a magyar kereskedők nagy része a termelőktől vásárol és nem a multiktól, mert a termelőtől olcsóbban be lehet szerezni a cuccot.
Én szerintem úgy kéne ezt az egész multi dolgot megoldani, mert igen sokak csőrét b@ssza...
Nagyobb adóterheket rájuk róni, fizessenek többet az államnak + a magyar termelő áruit részesítsék előnyben (pl. tökéletes a hazai paprika, mégis marokkóból hozzuk be)
VAGY:
Húzzanak a francba az olyan multik mint a Tesco, Cora, Auchan stb. (a termelők maradjanak, pl. Audi), helyettük teszem azt a Coop vagy CBA üzletláncot felfejleszteni olyan szintűre mint egy multinacionális cég, ők nyissanak áruházakat az ország különböző pontjain, fizessenek ugyanúgy adót, és a magyar termelőtől vegyenek meg mindent amit lehet. A hazai nagy cég bevétele itthon maradna, míg a multi kiviszi a nyereségét a saját hazájába.
Persze lehet hogy ez lehetetlen lenne, de valami ilyesmit kéne szerintem megvalósítani.
Elsőként olvasd el a könyvet.
Aztán tanulj meg gondolkodni.
Ennyi erővel mondhatjuk,hogy a Biblia káros és demagóg,mert állandóan azzal jön,hogy "Ne ölj"
"Elsőként olvasd el a könyvet."
Elolvastam. És arra céloztam benne, hogy a birkákat betanítják, hogyha bárki tiltakozni kezd a fődisznók politikája ellen, akkor elkezdjék bégetni, hogy "Négy láb jó, két láb rossz!" míg végül befullad a felzendülés.
Itt Magyarországon, meg bárki multi-barát nézeteket kezdene pozitív fényben feltűntetni, jönnek az olyan beszólások, amiket röviden a "Gazda jó! Multi rossz!" kifejezéssel lehet összegezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!