Most ezért miért lennék rossz ember, meg rasszista?
Tegnap az egyik szaktársam nagyon megszólt, kicsit össze is vesztem vele emiatt.Elmentünk közösen vásárolni az egyik nagy bevásárlóközpontba és a pénztár közelében voltak " kelet-európai indiánok", én meg nem akartam sem előttük, sem mögöttük állni.
Erre a szaktársam minden rasszistának meg előítéletesnek elmondott.
Engem így neveltek, kiskoromban mindig, amikor bevásárlásrolni mentünk és ha voltak pénztárnál, vagy a pénztárhoz közel indiánok,akkor édesanyám mindig így szólt:"nem akarok sem előttük, sem mögöttük állni, járjunk egy kört , addigra elmennek".
Nem tehetek róla, én abszolút nem tudok megbízni bennük, nem tudok nem arra gondolni, hogy most jön és kilop valamit a kosárból a pénztártól való távozás után.Nem tudok nyugodt lenni, ha a közelemben vannak.
"Nem mondja ki,nem bánt meg vele senkit.
Kérdem én.Akkor hol itt a probléma?"
Ott a probléma, hogy neked fogalmad sincs a rasszizmus definíciójáról.
Nem, a rasszizmus nem azt jelenti, hogy egy ember kimond valamit és azzal megbánt másokat.
13-as
Akkor a cigány ugyanúgy gondolhatja, hogy megfogja és kilopja a kezedből a mobilod..
14 nem csak gondolja de meg is teszi.
De őt ezért nem bántják.Mert ő szegény kisebbségi és meg kell élni valamiből...
Nah várjunk egy kicsit!
Ugye aszondja a sok "védő", hogy az ember viselkedése nem köthető össze a rassz-al igaz? Nem azért lop mert cigány blabla, stb.
Tehát ha a kérdezőben ellenérzést vált ki, hogy meghallja a hangoskodó furán és csúnyán beszélő embereket, és ettől sarkon fordul, akkor az nem rasszizmus! :)
Nem azt mondta, hogy a barna bőr elől menekül.
Engem se a bőrszín zavar, hanem a beszéd, a hangzavar, a kötekedés, a büdös, a "csúnya" nézés és egyéb testi gesztikulációk.
Rasszista vagy, de egy ilyen környezetben érthető.
Egyszer egy ilyen okoskodó V. kerületi ismerősömmel szándékosan az Avason beszéltem le egy találkát, majd előtte 5 perccel felhívtam, hogy késni fogok.
Szerinted ott mert maradni?
Úgy húzott el mint a vadliba és vissza se mert jönni, úgy hívott fel, hogy nem találkozhatnánk máshol??:D
Ennyit a nagy antirasszistákról, addig azok még a neten kell okoskodni meg az V. kerben állnak az utcán.
"JAj hagyjuk már.Gondolni se lehet semmit?Mindenkinek meg van a saját kis véleménye.Amíg nem bánt senkit addig semmi közöd hozzá,hogy mint gondol a cigány hordáról."
Látom, még mindig nem érted, hogy miről beszélek.
A rasszizmus nem akkor rasszizmus, amikor kimondod a véleményedet és akkor nem az, amikor csak gondolod.
A rasszizmus azért rasszizmus, mert egyes emberek származásából következtetsz a viselkedésükre. Az, hogy ezt most csak gondolod vagy már mondod is, az teljesen tök mindegy és lényegtelen.
Másrészt én egy szóval nem mondtam, hogy a rasszizmus az rossz dolog.
"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel."
Ez megtörtént a kérdező esetében?
Igen.
Akkor rasszista.
Ennyi.
Én azt nem értem, hogy ezen mit kell hepciáskodni.
"Rasszista vagy, definíció szerint. De ettől még nem vagy rossz ember, csak ésszerű."
Így van. A rasszizmus az egyik legjobb dolog, ami történhet az európai társadalmunkkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!