Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Most ezért miért lennék rossz...

Most ezért miért lennék rossz ember, meg rasszista?

Figyelt kérdés

Tegnap az egyik szaktársam nagyon megszólt, kicsit össze is vesztem vele emiatt.Elmentünk közösen vásárolni az egyik nagy bevásárlóközpontba és a pénztár közelében voltak " kelet-európai indiánok", én meg nem akartam sem előttük, sem mögöttük állni.

Erre a szaktársam minden rasszistának meg előítéletesnek elmondott.

Engem így neveltek, kiskoromban mindig, amikor bevásárlásrolni mentünk és ha voltak pénztárnál, vagy a pénztárhoz közel indiánok,akkor édesanyám mindig így szólt:"nem akarok sem előttük, sem mögöttük állni, járjunk egy kört , addigra elmennek".

Nem tehetek róla, én abszolút nem tudok megbízni bennük, nem tudok nem arra gondolni, hogy most jön és kilop valamit a kosárból a pénztártól való távozás után.Nem tudok nyugodt lenni, ha a közelemben vannak.

2014. ápr. 15. 10:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
14%

"Nem mondja ki,nem bánt meg vele senkit.

Kérdem én.Akkor hol itt a probléma?"

Ott a probléma, hogy neked fogalmad sincs a rasszizmus definíciójáról.

Nem, a rasszizmus nem azt jelenti, hogy egy ember kimond valamit és azzal megbánt másokat.

2014. ápr. 15. 11:58
 12/30 anonim ***** válasza:
69%
JAj hagyjuk már.Gondolni se lehet semmit?Mindenkinek meg van a saját kis véleménye.Amíg nem bánt senkit addig semmi közöd hozzá,hogy mint gondol a cigány hordáról.
2014. ápr. 15. 12:00
 13/30 anonim ***** válasza:
45%

13-as

Akkor a cigány ugyanúgy gondolhatja, hogy megfogja és kilopja a kezedből a mobilod..

2014. ápr. 15. 12:01
 14/30 anonim ***** válasza:
56%

14 nem csak gondolja de meg is teszi.

De őt ezért nem bántják.Mert ő szegény kisebbségi és meg kell élni valamiből...

2014. ápr. 15. 12:02
 15/30 anonim ***** válasza:
85%

Nah várjunk egy kicsit!

Ugye aszondja a sok "védő", hogy az ember viselkedése nem köthető össze a rassz-al igaz? Nem azért lop mert cigány blabla, stb.

Tehát ha a kérdezőben ellenérzést vált ki, hogy meghallja a hangoskodó furán és csúnyán beszélő embereket, és ettől sarkon fordul, akkor az nem rasszizmus! :)

Nem azt mondta, hogy a barna bőr elől menekül.

Engem se a bőrszín zavar, hanem a beszéd, a hangzavar, a kötekedés, a büdös, a "csúnya" nézés és egyéb testi gesztikulációk.

2014. ápr. 15. 12:07
 16/30 anonim ***** válasza:
83%

Rasszista vagy, de egy ilyen környezetben érthető.

Egyszer egy ilyen okoskodó V. kerületi ismerősömmel szándékosan az Avason beszéltem le egy találkát, majd előtte 5 perccel felhívtam, hogy késni fogok.

Szerinted ott mert maradni?

Úgy húzott el mint a vadliba és vissza se mert jönni, úgy hívott fel, hogy nem találkozhatnánk máshol??:D

Ennyit a nagy antirasszistákról, addig azok még a neten kell okoskodni meg az V. kerben állnak az utcán.

2014. ápr. 15. 12:07
 17/30 anonim ***** válasza:
88%

"JAj hagyjuk már.Gondolni se lehet semmit?Mindenkinek meg van a saját kis véleménye.Amíg nem bánt senkit addig semmi közöd hozzá,hogy mint gondol a cigány hordáról."

Látom, még mindig nem érted, hogy miről beszélek.

A rasszizmus nem akkor rasszizmus, amikor kimondod a véleményedet és akkor nem az, amikor csak gondolod.

A rasszizmus azért rasszizmus, mert egyes emberek származásából következtetsz a viselkedésükre. Az, hogy ezt most csak gondolod vagy már mondod is, az teljesen tök mindegy és lényegtelen.

Másrészt én egy szóval nem mondtam, hogy a rasszizmus az rossz dolog.

2014. ápr. 15. 12:25
 18/30 anonim ***** válasza:
34%

"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel."

Ez megtörtént a kérdező esetében?

Igen.

Akkor rasszista.

Ennyi.

Én azt nem értem, hogy ezen mit kell hepciáskodni.

2014. ápr. 15. 12:28
 19/30 anonim ***** válasza:
65%
Rasszista vagy, definíció szerint. De ettől még nem vagy rossz ember, csak ésszerű.
2014. ápr. 15. 12:37
 20/30 anonim ***** válasza:
38%

"Rasszista vagy, definíció szerint. De ettől még nem vagy rossz ember, csak ésszerű."

Így van. A rasszizmus az egyik legjobb dolog, ami történhet az európai társadalmunkkal.

2014. ápr. 15. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!