Hogyan állapíthatom meg, hogy zsidó vagyok-e?
Mennyi hülye válasz :D
"nincs fitymád" - mi van ha lány, akkor nincs, tehát biztosan zsidó?
Egyedül családfakutatással tudhatod meg, erről pedig már ezernyi kérdés volt. Nagyszülők, rokonok és a hivatalos papírok.
Szoval ha en ferfi vagyok es az anyam zsido, akkor en is az vagyok.Ha a felesegem nem zsido,akkor az en gyerekeim sem azok.A hugom gyerekei pedig igen.
Az en gyerekeimben nincsenek az en genjeim? A vezeteknevuk az enyemevel azonos.
A hugom gyerekeiben pedig a zsido genek vannak.
Ezt jol kitalaltak! Miert nem azt mondjak,hogy apai vagy anyai agon felzsido?
Mivel fajrol van szo ugye es nem vallasrol?
Nagyon egyszerű a megoldás! Péntek este, amikor elindultok a zsinagógába, kapd le apád kippáját a szögről, és jelentsd ki: Báruch rabbi addig fog várni rátok a sábesszal, amíg nem válaszolnak a kérdésedre, s ha kell, még a mínyáh se tud összegyűlni. Szükség esetén a bejárati ajtó mellé letámasztott ezüst tóramutatóval böködheted közben a pajeszát.
Valószínűleg ki fog derülni, mi az igazság.
De miért gondolod, hogy pont azt titkolják, hogy zsidó vagy?
És ha mohamedán, hindu vagy buddhista vagy? :/
Olyan érdekes... hogy lehet titkolni ha valaki zsidó? Mivel az egy VALLÁS, biztos titokban imádkoznak csendes magányukban...
Kedves kérdező: Te szoktál imádkozni? templomba jársz-e? zsidó szertartásokon és ünnepeken részt veszel-e?
Ha a válasz igen, akkor zsidó vagy. Ha nem, akkor nem vagy az.
Nekem is vannak ismerőseim akiket általában a külsejük alapján lezsidóznak, pedig ők nem azok, nem is vallásosak.
Csak azt várom, mikor lesz divat a "katolikusozás" vagy "reformátusozás". Megnézném, kinek esne jól ha lépten-nyomon a (talán nem is gyakorolt) vallásával piszkálnák.
Csak azt várom, mikor lesz divat a "katolikusozás" vagy "reformátusozás". Megnézném, kinek esne jól ha lépten-nyomon a (talán nem is gyakorolt) vallásával piszkálnák.
Én pl. katolikus vagyok, és nem igazán szívlelem a kálvinistákat és a lutheránusokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!