Hogyan állapíthatom meg, hogy zsidó vagyok-e?
Csak valamelyik válaszolónak szeretném üzenni: a zsidó embereket nem csak a vallásuk alapján lehet megkülönböztetni. Egyrészt va egy zsidó barátnőm, aki azt mondta, hogy az számít zsidónak, akinek az anyja zsidó. Az, hogy valaki felveszi a vallást, más tészta. Ezen kívül igenis vannak egy "vérbeli" zsidónak külső megkülönböztethető vonásai: pl. nőknél csapott váll, nagy kerek szem, jellegzetes orr, a férfiak általában korán elkezdenek kopaszodni stb.
Ez nem jelenti azt, hogy mindenki akinek nagy szeme van vagy kopaszodik, az zsidó, és azt sem, hogy akin nem látszanak feltűen ezek a jelek, nem az. De pl. nézzétek meg Vámos Györgyöt. Ő az, akin látszanak ezek a dolgok. (Ja, egyszer egy zsidó nő próbálta bizonygatni a barátomnak, hogy a külseje alapján úgy tűnik, hogy van benne zsidó. Mondjuk az egy dolog, hogy őt ez nem érdekli, de ha egy zsidó mondja meg valakinek a külseje alapján, hogy ő az-e vagy sem, akkor nem hülyeség ez a "módszer")
B.zmeg, bocsi, de annyi hülyeséget olvastam hogy az hihetetlen......ennyi idiótát.
Kérdező, tudod hogy állapíthatod meg? Úgy hogy elmész a megyei levéltárba és szépen visszanézed az anyakönyvi kivonatokat, de a zsidó egyházkerületeknek is vannak levéltárai (a 19. század elején az egyházi anyakönyvekbe vezették csak a demográfiai adatokat, a polgári anyakönyvezés csak a század végén jelent meg).
A levéltáros munkatársak segíteni fognak az anyakönyvek közti eligazodásban.
Én is levéltáros vagyok, tudom mit beszélek.
Ez az egyetlen módja, hogy megbízható tényeket kapj a származásodról.
A többi az rizsa meg duma.
A zsidóknál zsidónak hivatalosan az számít, akinek az anyja zsidó, tehát ezt kell kiderítened, ha anyukád zsidó, te automatikusan zsidó vagy, ha anyukád nem, akkor valószínűleg te sem. Ezt egy zsidó ismerősömtől tudom.
(a pénzhez kapcsolódó baromságok íróinak üzenem, hogy ezt a skótokra is szokták mondani, de attól még csak poén mindkét csoportra vonatkozólag)
Van egy izraeli zsido baratnom,szoke,kek szemu,pisze orra van es meg csak nem is ludtalpas.O azt mondja,hogy van arab zsido meg neger zsido is,sot azsiai is.A feher zsido felsobbrendunek erzi magat a tobbieknel.De meg ezen belul is megkulonboztetik egymast,hogy milyen szarmazasu,mert a lengyel meg az orosz zsidok szegenyen vandoroltak ki,mig a nemetek.
jomoduak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!