Egyetlen (egyetlen! ) mondatban mi a különbség a kommunizmus és a kapitalizmus között?
Végül is az lenne az igazi ha egy tanult tehetséges ember is kb annyit érne mint a 8 általánost se elvégző kőműves nem?
Vannak tehetséges, tenni akaró, dolgozni akaró emberek akik feljebb akarnak jutni és ezt hagyni kell nekik nem pedig le nyomni őket, aki pedig nem képes semmit se tenni azt hagyni lecsúszni és nem pedig nyomni felfele.
Egyetlen, lényegretörő mondatban szeretnéd hallani?
100 millió halálos áldozat világszerte.
"A kérdező kommentje:
A helyes válasz:
A kommunizmusban senkinek sem rossz míg a kapitalizmusban nem mindenkinek jó."
Ha a fenti történelmi ténnyel nem vagy tisztában, akkor ajánlom a figyelmedbe 'A kommunizmus fekete könyvét', még ha ép lelkű embernek nehéz olvasmány is.
Ha pedig tisztában vagy azzal, hogy a kommunista diktatúrák 100 millió ember életét oltották ki a világon, és ennek tudatában fogalmaztad meg azt a véleméményedet, hogy "a kommunizmusban senkinek sem rossz", akkor ahhoz azt hiszem, nem szükséges kommentárt fűznöm.
De én biztos vagyok benne, hogy nem az erkölcsi érzék és a humánum hiányzik belőled. Feltételezem, hogy a rendszerváltás előtt tanultál történelmet, és/vagy olyan történelem tanáraid voltak, amilyenek nekem.
Kapitalizmus=több öngyilkos.
Őket is számold a kapitalizmus áldozataihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!