Ti szerettek Magyarországon élni? Ha igen miért?
Én sok helyen éltem kisebb több időt Európában de valahogy itthon jobb.
Igazából nem a fizu miatt jobb vagy rosszabb nekem hanem pl
Londonban kifejezetten utálok lenni, sietnek az emberek, ha beragadok abban a nyamvadt beengedő kapuba a táskámmal úgy áttolja a mögöttem lévő mintha az élete múlna az átjutáson, a másik egyszerűen nincs normális, friss étel a boltokban. Nem tudok egy rendes friss meleg kilós kenyeret venni mert csak a zacskós szeletelt van. ha meg pékségben véletlen találok akkor csillagászati az ára.
Északon Norvégiában nyugodtabbak az emberek de hideg van sokszor és a túró borzasztó sós, amikor megpróbáltam az ottani ismerőseimnek túrós palacsintát csinálni néztek hogy Mo-n hogy ehetnek ilyen sz@rt...
Bécsben alapvető dolgokat nem tudtam boltban beszerezni, volt hogy egy napot kellett boltból boltba járkálnom hogy műanyag poharat meg tálat vegyek de lehet csak én voltam szerencsétlen 3 hónapig....
Párizsban nekem meg ahogy előttem írják nagyon sok volt a bevándorló, Londonban is de Párizsban sokszor elég veszélyesek voltak és néha még a nacionalizmusuk zavart. Amikor a néger francia magyaráz hogy ne angolul hanem franciául beszéljek mert itt azt beszélik és angolul meg se szólal ( pedig tud...) az már zavart.
Szóval lehet nekem ilyen hülyeségek miatt jobb itthon élni,biztosan csak megszokás kérdése ezek a dolgok, de a legfontosabb érv hogy magyar vagyok, magyarul szeretnék beszélni, itt van a családom, a barátaim. Minden ide köt sajnos vagy nem sajnos.
Én mindig büszke vagyok hogy magyarnak születtem. (Bármilyen kormány is legyen hatalmon.)
Kb. Budapesten és az ország nyugati részén lehet megélni, a többi putri.
Vagy nincs munka, vagy van, de 100 ezer nettó alatti fizetéssel.
Ennyi Magyarország.
Szeret a fene! De itt születtem, itt éltem 67 éves koromig. Ez a kérdés fel sem merült bennem! Persze most már a fiatalok számára nyitott a világ, próbálkozhatnak máshol is, összehasonlíthatják, hol jobb. De lehet más szempont is.Petőfi írta:
Miért aggódol, lelkem jó anyám,
Hogy kenyeretek barna, emiatt?
Hisz meglehet: ha nincs idehaza,
Tán fehérebb kenyérrel él fiad.
De semmi az! csak add elém, anyám,
Bármilyen barna is az a kenyér.
Itthon sokkal jobb ízü énnekem
A fekete, mint máshol a fehér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!