Szeretnél az 1979-be visszamenni és az akkori Magyarországon élni?
Hogyan tetszene a Kádár-korszak mindennapjaiba belecsöppenni és ott élni?
Mi lenne benne a jó és mi a rossz?
nem
én éltem benne
gyereknek jó lenne lenni újra, de abba a korszakba nem kívánkozom vissza
79be meg pláne nem
honnan jött a 79?
Nem. Éltem akkor, gyerekként.
Nem vágyom vissza, pedig nem volt rossz életünk. Én szeretek utazni, szeretem a szabadságot, hogy van mindenféle külföldi ismerősöm akikkel a nyelvet gyakorlom és bármikor cseveghetek a világ másik végén lévő haverokkal, stb....
Egy mai ember szempontjából most gondolj bele: se internet, se plázák, boltokban se bő választék (banán, narancs meg ilyenekről nem is hallottak!), stb... Egyszóval egy mai embernek semmi érdekességet nem nyújtana...
Ha már vissza kéne menni a múltba, én is az Osztrák-Magyar-Monarchia korát választanám... Sokkal korábbre nem, mert a higiénia ugye modern találmány :))
Igen, de nem a politikai vagy a gazdasági helyzet miatt.
Egyszerűen csak azért, mert akkor 34 évvel fiatalabb lennék.
79-ben éppen katona voltam, rengeteget ökörködtünk, mint ahogy az rendes 18-20 éves fiatalokhoz illik. :-)
Szóval az akkori rendszer miatt nem, de az életkorom miatt igen.
Ezen nincs semmi csodálni való, nagyapám például rendszeresen emlegette a "boldog békeidőket", amikor ő még nagyanyámnak udvarolt. És az évek múltával egyre jobban megszépültek azok a rég elmúlt idők. :-)
Akkor léptem le innen,kezelhetetlen hányinger tüneteim voltak a rendszerrel kapcsolatosan.Tehát eszembe sem lenne mégegyszer abba a mocsok rendszerbe visszamenni,ami úgy volt szar ahogy.Azoknak volt jó a rendszer akiket nem érdekelt a szabadság,meg tudtak alkudni,tudtak hazugságokat elfogadni,és magukat áltatni.
Most is elfog az undor ha rá gondolok.
Nem.
Még egyszer végigcsinálni ezt a szocis kádáros rendszerváltásos bénázást, senkinek nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!