Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Most akkor a zsidó az nép...

Most akkor a zsidó az nép vagy vallás? Van nekik országuk vagy csak úgy vannak mindenfelé?

Figyelt kérdés

2014. febr. 21. 23:46
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
92%

ma 20:30

Az elõbbihez hasonló hosszas magyarázatra nincs idõm.

A lényeg: amit írsz, abból az látszik, h

1) személyesen egyetlen zsidót sem ismersz, akit igen, arról nem tudod, hogy zsidó. ( Velem is elõfordult, hogy valakik jó ideje ismertek, majd amikor vaamiért olyasmiket kezdtek mint Te és megkérdeztem, tényleg ilyennek látnak-e, rettentõen csodálkozak, hogy zsidó vagyok. )

2) azt gondodlod, a zsidók olyanok, amilyennek mondják õket azok, akik utálják a zsidókat.

3) a kereszténységrõl sem tudsz semmit, vagy csak olyan keveset, ami talán a semminél is rosszabb. ( Pl az elsõ keresztények kivétel nélkül zsidók voltak, Pál mûködéséig, de még annak elején is ha egy nem zsidó ( = pogány ) keresztény akart lenni, elõbb zsidóvákellett lennie, vagyis be kellett térnie )

4) tele vagy elõítéletekkel ( pl hamisítás leleplezése "agymosás", az eszedbe se jut, hogy EDDIG mosták az agyadat. )

Hogy a rokonod csakugyan a Talmudot olvasta volna, azt én sem hiszem.

Tájékoztatásul: a [link] oldalon naponta egy Talmud lapot ( két oldalt ) dolgoznak fel. ( Ez napi legalább egy, de inkább több óra elfoglalság, ha nincs nyelvi nehézség, azzal együtt még több. Az oldalon a Talmud minden egyes oldalának fénymásolata ( az un standard kiadás ), van hanganyag héber, jiddis, angol és ladino nyelven ( ez a spnyolnak olyan jellegû változata, mint a németnek a jiddis ). )

Ilyen módon 7 ( hét ) év alatt dolgozzák fel a teljes Talmudot.

A link amit megadtál, egyike a hamisítványoknak, írtam róla régebben a gyk-n, nemTe vagy az elsõ, aki beleesik. Most röviden csak annyit, hogy a szerzõt 1920-ban perelték miatta és a bíróság el is ítélte, a könyvet betiltotta.

1920-ban, a Horthy rendszer hajnalán, amikor épp bevezették a numerus clausust, amikor szidták a zsidókat a 19-es kommün miatt ( most mindegy, h alppal v sem ), szóval akkoriban a krnyezet, a bíróság igazán nem volt "zsidóbarátnak" mondható.

És annak a hamisítváanynak a szerzõjét a Magyar Királyság Bíósága elítélte, a könyvet betiltotta. Ez talán mond valamit.

Mégegyszer: az korábbi válaszomban adott elsõ link a Talmud Soncino - féle angol fordítása, melyet mindenki hiutelesnek ismer el, zsidók és zsidógyûlölõk egyaránt.

A másik sem agymosás, egy egy hais állításhoz mutatja a kérdéses szövegrész fénymásolatát, majd a pontos fordítást, majd a Bibliai idézetet, amivel kapcsoltatos, a Talmud ugyanis elsõsorban a Biblia magyarázatával foglalkozik, azzal, hogy a Biblia parancsai mit jelentenek a hétköznapi élet legkülönbözõbb helyzeteiben.

Persze, ha angolul se értessz, akkor egyikkel sem mégy semmire.

2014. febr. 23. 23:20
 32/35 anonim ***** válasza:
44%

"1) személyesen egyetlen zsidót sem ismersz, akit igen, arról nem tudod, hogy zsidó."

Találkoztam már zsidókkal, de az valóban túlzás lenne, h lenne ilyen ismerősöm, valószínűleg mert ha megtudják, h büszke vagyok a magyarságomra, rögtön elkönyvelnek nácinak. Azt viszont sosem állítottam, h minden zsidó így gondolkodik, mert nem is gondolom ezt. A Talmud viszont ezt írja.

"2) azt gondodlod, a zsidók olyanok, amilyennek mondják õket azok, akik utálják a zsidókat."

Az alapján, amit tesznek nap mint nap a magyarság ellen, sztem nem meglepő, h inkább a zsidókat utálókkal értek egyet, mint a zsidókkal és az őket imádókkal.

"Pl az elsõ keresztények kivétel nélkül zsidók voltak, Pál mûködéséig, de még annak elején is ha egy nem zsidó ( = pogány ) keresztény akart lenni, elõbb zsidóvákellett lennie, vagyis be kellett térnie"

Tekintve, hogy hol élt Jézus, ez elég egyértelmű. És?

"tele vagy elõítéletekkel ( pl hamisítás leleplezése "agymosás", az eszedbe se jut, hogy EDDIG mosták az agyadat. )"

Na, a helyedben ezt én zsidóként pont nem hoznám fel...

"A link amit megadtál, egyike a hamisítványoknak, írtam róla régebben a gyk-n, nemTe vagy az elsõ, aki beleesik."

Válaszoljon helyettem a szerző: "A zsidók még minden Talmud fordításra azt mondták, hogy hamisítvány. Nekik senki sem tud fordítani, ők maguk meg nem mernek fordítani. Az én fordításomról már több ízben azt írták, hogy az egészet Rohling könyvéből ollóztam ki, holott én ötször több passzust adtam a Talmudból, mint amennyit Rohling lefordított. Azt viszont nem akarják tudomásul venni, hogy az én fordításom teljesen megegyezik dr. Goldschmidt Lázár főrabbi német fordításával, akit sehogyan sem lehet hamisítással vádolni. Ezt az egyezőséget a budapesti büntetőtörvényszék is megállapította."

"1920-ban, a Horthy rendszer hajnalán, amikor épp bevezették a numerus clausust, amikor szidták a zsidókat a 19-es kommün miatt ( most mindegy, h alppal v sem ), szóval akkoriban a krnyezet, a bíróság igazán nem volt "zsidóbarátnak" mondható."

Nem-e? A 2. világháború alatt Horthy volt az, aki minden igyekezetével igyekezett menteni a zsidókat, így nem mondanám a rendszeréről, h ne lett volna zsidóbarát. Az más kérdés, h ti ezzel együtt is elítélitek, csak h mi magyarok ne lehessünk büszkék senkire a 20. századból.

"Mégegyszer: az korábbi válaszomban adott elsõ link a Talmud Soncino - féle angol fordítása, melyet mindenki hiutelesnek ismer el, zsidók és zsidógyûlölõk egyaránt.

A másik sem agymosás, egy egy hais állításhoz mutatja a kérdéses szövegrész fénymásolatát, majd a pontos fordítást, majd a Bibliai idézetet, amivel kapcsoltatos, a Talmud ugyanis elsõsorban a Biblia magyarázatával foglalkozik, azzal, hogy a Biblia parancsai mit jelentenek a hétköznapi élet legkülönbözõbb helyzeteiben.

Persze, ha angolul se értessz, akkor egyikkel sem mégy semmire."

Értek angolul, de egy cenzúrázott Talmudon semmi értelme átrágnom magam.

2014. febr. 24. 17:32
 33/35 anonim ***** válasza:

Elozo, ugyan nem vagy eleg ertelmes ahhoz, hogy vitara erdemes legy, de TALAN eszreveszed a sajat logikatlansagodat:

"Találkoztam már zsidókkal, de az valóban túlzás lenne, h lenne ilyen ismerősöm, ..."

"Az alapján, amit tesznek nap mint nap a magyarság ellen, sztem nem meglepő, h inkább a zsidókat utálókkal értek egyet, mint a zsidókkal és az őket imádókkal. "

Ha nem ismersz zsidot, akkor honnan tudod, hogy mit tesznek?

2014. febr. 24. 21:08
 34/35 anonim ***** válasza:

"Ha nem ismersz zsidot, akkor honnan tudod, hogy mit tesznek?"

A hírekből. Vagy talán ismernem kéne személyesen az ott szereplő zsidókat is?

2014. febr. 25. 17:20
 35/35 anonim ***** válasza:
Hat sajnos valoban nem erted.
2014. febr. 25. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!